Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
1802 кое Марјан го уништи, беше на Покрајчевалици, т.е на покојниот Дане Покрајчевалиев, донесено од Германија некаде 1981-1982. Оригинално, кога стигна во Струмица, имаше оригинални KAMEI спојлери и BBS бандаши. Имаше Дането и 1602, прв модел 66 исто жолто.
Ееее, дете бев тогаш...и, се имам возено во таа кола...
2002 за кое кажав дека е ограда, беше црвено, донесено од Т'тљатката, па продадено на појма немам кој, и го видов во отпад на крај, летото.
Имаше уште 3-4 БМВ серија 02 во 80-тите и 90-тите...

едит: ФИАТ 124 Спорт втора серија, последно што го имав видено, беше црн, го возеше Лазо...(а богами, и Русето се возеше во багажникот) го нема нешто...ограда?

Ne e ograda seuste go cuva ama poveke e so BMW poveke go parkirase kaj Nikola Karev skoloto na toj parking i ja startuvase pred MisTik

Saa mi tekna dek ima oste eden oldtajmer,znaas li n aulica Gjorgji Vasileb zivee eden mu vikat Dzoni a ne znam dali taka mue pravilnoto ime,on ima edna stara kola a saa ja voze dedo mu,jas zivejaah porano u Palestina ama nikojpat ne beh primetil so kola e tva,pu jaz'k!

Има и Рено 10, ретко се вози низ градов, сивкасто-сино, прва боја минати околу 60000 км, со минимални зафати е во состојба како од фабрика :)

На Ѓорги Василев??? Не ми текнува таму кола...
Имаше и еден Таунус badewanne, пред 2-3 години, изникна од никаде, на СР табли, бел, среден убаво, повози малце и го снема...сигурно продаден...

едит: Ако некој се сеќава на Покрачевалици на сервисот, подолу по улицата, карши Кабелнет, стоеја 2 Рекорда P1, и ФИАТ 1300.
Опелите беа црн и син...Црниот стана ограда во '90-тите, синиот стоеше до 2005, кога местото стана паркинг, беше обраснат цел во трева, па имаше некоја песок и земја фрлана на него од комшиите, не се гледаше дека има кола, и случајно минував таму кога багерот чистеше...ги уништи остатоците од него, толку беше гнило, што се виткаше како лист хартија...
1992, 1993, кога уште се гледаше и распознаваше колата, јасно се гледаше дрвото кое беше изникнало ВО него (најверфојатно низ дупка во подот).

На Ѓорги Василев??? Не ми текнува таму кола...
Имаше и еден Таунус badewanne, пред 2-3 години, изникна од никаде, на СР табли, бел, среден убаво, повози малце и го снема...сигурно продаден...

едит: Ако некој се сеќава на Покрачевалици на сервисот, подолу по улицата, карши Кабелнет, стоеја 2 Рекорда P1, и ФИАТ 1300.
Опелите беа црн и син...Црниот стана ограда во '90-тите, синиот стоеше до 2005, кога местото стана паркинг, беше обраснат цел во трева, па имаше некоја песок и земја фрлана на него од комшиите, не се гледаше дека има кола, и случајно минував таму кога багерот чистеше...ги уништи остатоците од него, толку беше гнило, што се виткаше како лист хартија...
1992, 1993, кога уште се гледаше и распознаваше колата, јасно се гледаше дрвото кое беше изникнало ВО него (најверфојатно низ дупка во подот).

Znaas li deka na Gjorgji Vasilev,neli se spustas od gore od kaj kaubojskoto i dole ima raskrsnica i od desnata strana ti idat barakite,ti prodolzuvas pravo i od desnata strana vtorata ili tretata kukja e taa dek sto kolata a izgleda e Ford ama ne znam koj model?

P.S. Dokolku gi cita postovite nekoj od drug grad neka kaze so ima oldtajmeri u negovio grad,da ne izleze oti Strumica e grad na oldtajmeri :smir:

Имам слушнато дека во смолари има форд мустанг е саа не знам колку се точни информациите:nesum:

Имам слушнато дека во смолари има форд мустанг е саа не знам колку се точни информациите:nesum:

Ima nogo koli po seelta i tva skriini u stali,doneseni se koj znaa od koga i tam taka skapuvat,se serat kokoskite na nih! Imase edno vreme pod Marsal Tito skoolto u edna kuka i dvoro 2 Mercedesa i tva nogo stari ama koj znaa dek gi razmajnaa,mislam oti se u Kavadarci ama ne sum siguren?

naletav na francuski forum so slicen muabet..... sto bi rekle srbi MRAK fotografii., covek da dobie poriv da pocne da fotografira vakvi temi.. :).............so kola e tva,pu jaz'k!
EPAVES%207%20038.jpg

forum183.jpg

EPAVES%207%20033.jpg

PICT0040.JPG

disneyland%20paris%20008.jpg

forumot-topikot e na

http://www.forum-auto.com/automobiles-mythiques-exception/section5/sujet152251-85610.htm za Strumiks duri i malku pratique de la langue francaise... :)

Prvata e CITRÖEN DS i svoevremeno bila predsedatelska kola,moze da ja vidite i vo filmot THE LAST KING OF SCOTLAND a vonea se vozele i Francuskite predsedateli...

Ant... Не верувам дека претседател би се возел во караван... До ДС-от имате Ситроен караван исто, мислам дека е популарниот CX познат како Палас. Тоа лево не ми иди што е.

На подолната слика камионетчето со гумите страшно наликува на Пежо 504... само незнам дали има излезено во таква варијанта?

Ant... Не верувам дека претседател би се возел во караван... До ДС-от имате Ситроен караван исто, мислам дека е популарниот CX познат како Палас. Тоа лево не ми иди што е.

На подолната слика камионетчето со гумите страшно наликува на Пежо 504... само незнам дали има излезено во таква варијанта?

Eve ti dokaz,vo ovaa kola se vozel najpopularniot Francuski predsedatel Charle De Gaulle.

ds_500_500.jpg

Да, ама ај види дали е караван? Јас не реов дека не се возел, реков дека не се возел во караван, како што е плавата погоре.

Vo karavan gi vozele samo vo horizontalna polozba :pos2:.Vo red e,sakav da kazam deka svoevremeno samiot model bil koristen vo mnogu drzavi a nekoi modeli od ovaa kola mozeme da sretneme uste i kaj nas ama ne znam dali se uste vo vozna sostojba?

Па според кажувањата на татко ми ДС и Фиат 132 биле највозени државни возила во времето на СФРЈ. Ретко кој друг можел да си дозволи да купи таков луксуз.

Кај нас се што е останато... е во прилично добра состојба. Е сега единствена маана им се амортизерите и целото хидраулично подвозје, особено ако возилото е лежено повеќе години, па гумичките скапуваат и целиот систем не работи. Мислам дека сеуште се наоѓаат делови за хидрауликите, иако возилата се стари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom