Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
моментално на канал5 ги пренесуваат ски скоковите во Обертдорф, ако победи Грегор Шлиренцауер ќе биде прв во историјата на скијачките скокови со 7 последователни победи по ред
интересно е сега Хари Оли постигна рекорд на скокалницата 225,5, па ќе видиме што ќе биде со Грегор Шлиренцауер:vozbud:

Хари Оли :zver: суперирен беше денес
и штета за Грегор Шлиренцауер можеше да се запише во историјата, но што е тоа е:toe:

A некој ако може да ми го каже тој познатиот нокаут систем на четирите скокалници ми треба итно за еден проект.фала однапред

A некој ако може да ми го каже тој познатиот нокаут систем на четирите скокалници ми треба итно за еден проект.фала однапред

Па незнам на што конкретно мислиш, ама ако е тоа што мислам се надевам дека ќе ти помогнам. Значи најдобрите 50 скокачи се поделени во 25 парови (двајца скокачи прават еден пар), при што се елиминираат во директен дуел. Паровите скокаат по следниот редослед: 25/26, 24/27, 23/28, ... 1/50 . Победниците од секој пар влегуваат во финалната серија. Така се добиваат 25 натпреварувачи. Останатите 5 се добиваат преку системот наречен "среќни губитници" или изворно на англиски "Lucky luzers. Тоа се оние 5 кои загубиле во директниот дуел од својот конкурент, но оствариле најдобри скокови од сите поразени. На тој начин се селектираат 30 најдобри кои влегуваат во втората (финална) серија. Во финалната серија е се исто како и при секое друго напреварување во текот на сезоната.

Поише мерак ми праи скијање, али и ова е добро за очи, кога нема што да се гледа, гледам ски-скокови...

Ги гледав прееска ски скоковите на Канал 5 и супер должини се постигнаа, овој Хари Оли стварно е ѕвер,денеска во Лилехамер прескокна 142м кои денес беа недостижни ни за најголемите фаворити за победник на светскиот куп
а како што кажуваат Оли не бил "спортист во вистинска смисла на зборот" т.е излегувам до касните ноќни часови, се опивал и тоа вечерта прет натпреварите:jaj: ама алал да му е за должините на скоковите:smir:

Знае некој кога почнуваат скокалниците :)?

Знае некој кога почнуваат скокалниците :)?

Значи официјално новата сезона во ски-скокови почнува на 3.10.2009 (сабота) во Klingenthal.
Овде го имаш целиот распоред за тековната сезона.

Значи не почнуваат на 3.10 како што пишав, туку на 27.11.2009 во Kuusamo. Моја грешка!!!
Еве го правилниот распоред:)

Кога почнува новата сезона на скијачки скокови? иначе шо му се случе на Моргенштен катастрофа скока чоекон

Ќе биде интересно, очекувам нова успешна сезона за Шлири и Морги:).

Почна новата сезона во ски скокови. На отворањето на новата сезона во Kuusamo, Финска победи Ромерен пред Бодмер и Лојцл. Фаворитите имаа слаб старт на сезоната. Симон Аман заврши како 12, Мартин Шмит 13, додека Шливензауер беше дури 19 пред Моргенштен кој заврши како 20. Повратникот Јане Ахонен не успеа да се квалификува во втората серија исто како и Дмитри Васиљев. Сепак со оглед на тоа што е почеток на сезоната резултатите не треба да се земаат со голема доза на загриженост. Мислам дека кај и да е ќе ги видиме во вистинска форма веќе следната сабота во Trondheim.

Ќе биде интересно годинава. Симон Аман и Грегор Шливензауер сега за сега се издвојуваат од останатите. По вчерашната победа Сими (кој впрочем постави рекорд на скокалницата во Енгелберг со 141 метар) повторно го превзеде водството во генералниот пласман од Шливензауер, кој вчера заврши 6-ти. Инаку организаторите ја прекинаа втората серија поради лошите временски услови па така се земаа предвид резултатите од првата. Штета, Шмит беше одличен во втората серија со 126.5 метри :)(а сега заврши како 21 со скокот од 116 во првата серија).

На која македонска програма ги даваат? Од кабелската исклучија ЕуроСпорт се да им ебам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom