Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Утре, т.е. денес, започнува новата сезона на прилично атрактивните Ски - скокови. На официјалната страна на светската федерација на зимски спортови, се` уште не се поставени натпреварувачите, но еве го распоредот на скокалниците, без некои измени:

f_skim_de53e78.png

Порано пратев многу. Бев за Свен Ханавалд- Германец беше момакот, растур правеше. Моментално кој се меѓу подобрите ски- скокачи ?
Јане Ахонен, Јакуб Јанда, Адам Маљиш или има некои нови таленти...:helou:

Порано ја даваа само новогодишната турнеја 4 скокалници на МТВ и редовно ја следев, омилен ми беше Масахико Харада. :vozbud:
harada.jpg

Али тоа беше многу одамна.. од коа се пензионираше јапанецов следам онака само, не навивам за никој особено. Иначе одличен потег е што ќе пренесуваат цела сезона на Наша ТВ :tv:

никој не коментира на темава бе???епа вака, следна скокалница/леталница е Закопане. моментално Симон Аман е водечки со генерален пласман,а втор е Грегор Шлиренцауер-ШЛИРИ (две победи по ред), новогодишната турнеа 4 скокалници ја освои Волфанг Лојцл,и то.

Упс не да не ги гледав не ги испуштав но сеа дома ми ја снема еуроспорт:( и затоа утре на кабелската што ми е ќе ги молам да ми ја пуштат а иначе најомилен скијач ми е Jakub Janda и Stephan Hocke :).

Meне омилен ми беше Мартин Шмит.Сега не пратам толку,но му се восхитувам на Шлиренцауер.Од 17 -18 години уште во првата сезона беше во врвот :toe:

Ски скоковите ми е омилен спорт за гледање, Свен Ханавалд е мојот херој,НАЈДОБАР И НАЈУБАВ но го нема веќе на белите патеки за жал :(, а од овие сега штознам немам некојси фаворит како што ми беше германецот на времево, ајде да речеме Мартин Шмит (по германска линија на Свен):helou:

Ги гледам многу често,особено турнејата четири скокалници.Во минатото омилен ски скокач ми беше Андреас Голдбергер,ако се сеќава некој на австриецот кој веќе е пензиониран.Подоцна продолжив да навивам за полјакот Адам Малиш кој сеуште е активен.

Голдбергер рекордерот во закопане и на 4 скокалници :) 1999 година го гледав скокна неверојатни 157 cm па така стана легендарен на сколаницата на закопане овој рекорд никој не може да го сруши.

Почнав пред точно 16 години да гледам ски скокови. Навивав на почетокот за Еспен Бредесен па Јенц Вајслог па Андреас Голдбергер па Примош Петерка па Мартин Шмит па Адам Малиш за да на крај навивам за Димтри Василев. Одличен спорт.

а сега на светсково првенство во Франција што е во скијање , ќе има ли дисциплина на скијачки скокови и ако има дали некој го знае распоредот кога ќе бидат?

а сега на светсково првенство во Франција што е во скијање , ќе има ли дисциплина на скијачки скокови и ако има дали некој го знае распоредот кога ќе бидат?

Светското првенство во ски-скокови ќе се одржи во Либерец од 18.02.2009

Toni Nieminen ? :) се појави од никаде и им собра на олимпијада злато:)albervil 92
Не даваат како порано..ски скокови,
Голдбергер, вајслог, bredesen, hmm..podocna Peterka(slovencite navivav stalno :), malish, jane ahonen, kasai...
Изнаборјав..Иако задните години малич освои 4 мислам титули, Јане ахонен најмногу се и најдолго се провлекуваше во самиот врв, истото важепе и за голдбергер и за упте неколку други кои беа стандарно во врвот.. Ианку ако имате забележано се појавуваат нови дечки и тепаат една до две сезони и после никаде ги нема? цуден спорт најверојатно треба константна подготвеност и силен тренинг a interesno mi e [to mnogu od niv imaat i druga profesija..mi teknuva deka roberto cekon беше цариник или слично..
Кој води оваа година?

Toni Nieminen ? :) се појави од никаде и им собра на олимпијада злато:)albervil 92
Не даваат како порано..ски скокови,
Голдбергер, вајслог, bredesen, hmm..podocna Peterka(slovencite navivav stalno :), malish, jane ahonen, kasai...
Изнаборјав..Иако задните години малич освои 4 мислам титули, Јане ахонен најмногу се и најдолго се провлекуваше во самиот врв, истото важепе и за голдбергер и за упте неколку други кои беа стандарно во врвот.. Ианку ако имате забележано се појавуваат нови дечки и тепаат една до две сезони и после никаде ги нема? цуден спорт најверојатно треба константна подготвеност и силен тренинг a interesno mi e [to mnogu od niv imaat i druga profesija..mi teknuva deka roberto cekon беше цариник или слично..
Кој води оваа година?

моментално прв мислам е Грегор Шлиренцауер-ШЛИРИ!!!!има мала предност пред Симон Аман, а да,тоа за другите професии, Андерс Јакобсен мислам беше водоводџија:vozbud:денес има скокање у Вилинген,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom