ПРЕДИСТОРИСКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Човек, фала за пастираниот текст, ама си можел само линкот да го оставиш, без да се мачиш.

Втора забелешка, почитливо е на кирилица, во иднина барем конвертирај ја латиницата во кирилица преку оваа страна:

http://www.agora.org.mk/goodbytes/enmkonvert/default.asp

Tesktovite se super momce,fala ,mnogumina od nas tuka veruvam gi imaat iscitano poveke pati dosega.Mene ne mi smeta nikakov fond na tekstovite,citlivo e na mojot komputer.Poveke bi sakal ako moze i nekoj tvoj komentar ,zaklucok,naravoucenie okolu tekstovte.Pozz

Браво за темава и за постовите. Само ова мораш да му го дадеш на некој наш историчар за да го објави во книга па и децата да учат нашколо за ова а не преку форуми:vozbud::vozbud::vozbud:

Прво Васил нека покаже барем една слика во боја од неговите му глинени плочки. :drk:

Јас сум многу скептичен спрема необјавени трудови и недокументирани докази.

Ма не скептичен, него сега и јавно ќе плукам по се што не е поткрепено со артефакти. Се е тоа убаво он што прави, ама само џабе се труе просторот. Па дури и да е во право, без артефакти, ништо не правиме.

ajde priznaj priznaj
sakas fakti da vidis
i toa arte ,pa uste i Vasivevite ...

pa zarem ne znaes deka tie se izlozeni na ....
.....internet ...

:smir:

Homere,
Мојот заклучок е дека барем има некој асален кој може многу повеќе да придонесе за откривање на предисториската Македонска писменост отколку Тентов со Розета.

Факт е дека фаворизираниот камен од Розета нема читливи работи.

А преку овие слики и плочки и прачки може да се прочитаат Македонски букви,и тоа поетски мисли.
Кирил и компанија само ги подредиле буквите,а со свртување на главата налево или надесно,се може да се прочита на горенаведените материјали.

Наравоучение:Искористете го она што ви е пред нос,а не го гледате.

:kesa:

Ajde priznaj priznaj
sakas fakti da vidis
i toa arte ,pa uste i Vasivevite ...
pa zarem ne znaes deka tie se izlozeni na ....
.....internet ...

Сакам да видам, само така може нешто да се провери и оспори или потврди. Во кој музеј и под кој број се заведени материјалните наоди на Васил.

Homere,
Мојот заклучок е дека барем има некој асален кој може многу повеќе да придонесе за откривање на предисториската Македонска писменост отколку Тентов со Розета.

Па на Тентов 100 години му го бараме текстот од каменот да ни го испрати на начин како тој ги чита буквите - слоговно. Сеуште тоа не го сторил. Зошто ?????

А преку овие слики и плочки и прачки може да се прочитаат Македонски букви,и тоа поетски мисли.

Кој се тие те молам покажи ми. Само немој рачни цртежи.

Наравоучение:Искористете го она што ви е пред нос,а не го гледате.

А што е тоа пред нос, не ќе е лошо да ни покажеш, еве јас бесплатно ќе ја каталогизирам цела колекција на плочки на Васил со про фото опрема.

За да ви биде малце појасно.

Еве подолку како треба да ни се покаже. Па на база на тоа да судиме и спориме или потврдиме. Се друго е прикаски за мали деца.

kompozitrg4.jpg

ANTIKOY ΑΛΞΑΝΔΡΟ ΒΑΣΙΛΕ

Мал извадок од фамозната бакарна книга. Кога ја имаме пред нас, погледот е сосема друг. можеме сами да судиме, што е напишано. Во самата книга нема ништо посебно историско важно, нема никакви податоци кои може со денешен речник да се прочитаат, сем нафрлени зборови кои може да ни прават проблем и да претпоставуваме дека се работи за фалсификат.

Затоа, ако некој сака да е сериозен, нека даде нешто сликовито и оригинал, до тогаш, само ветер и магла. Зборувам за натписи по разно разни фамозни плочки кои никогаш никој не ги видел.

Кога се работи за лингвистички проблеми, тогаш не е потребно сликовито објаснување (во најголем дел од случаите)

Сега може да се :drk::drk::drk::drk:

АнгПу,
бакарната книга никој не ја вклучува.
Што мислиш ти?
Треба да помине некој период за откритието да стане познато.
Иљов го почитувам затоа што има докази кои можам јас да ги прочитам и да ја сфатам суштината.

Браво за темава и за постовите. Само ова мораш да му го дадеш на некој наш историчар за да го објави во книга па и децата да учат нашколо за ова а не преку форуми:vozbud::vozbud::vozbud:
Се ова го пишува во книгата од која што учам, а патем е напишана од мојот професор СТЕВАН ДОНЕВ...Најдобар човек и патриот што го знам!

АнгПу,
бакарната книга никој не ја вклучува.
Што мислиш ти?
Треба да помине некој период за откритието да стане познато.
Иљов го почитувам затоа што има докази кои можам јас да ги прочитам и да ја сфатам суштината.

Очигледно не се разбираме. Каде се доказите на Иљов, графики без оригинален предмет. Дај ми оригинални предмети, графики такви колку сакаш ќе ти направам, а воедно и ќе ги читаш (се разбира).

pir%20makedonski_01.gif

Види колку е убаво горе цртежчево. Ќе биде уште поубаво доколку ми покажеш фотка од истото, па исто каде е пронајдено, кој го пронашол и кога. Дали тоа е некаде официјално заведено и како е заведено.

Tokmu si e AngPu !
Kolku i da sme poletni so sive navodi na Iljov ,Gi sporedime li nestata so masinerijata na nasite istocni sosedi ,ke uvidime deka dodeka tie se razmavnuvaa(t) so nareckani kamenista ,nasive zasega si razmenuvaat
...slikicki ...
A Tentov mozebi se podisplasil deka nekoj drug bi mozel da procita nekoj drug zapis od okeanot zapisi nareckani so t.n. demo pismo

Po otkritieto na stitovite od Bonce nas arheolog so eden Francuz i recenzent od Polska (ili bese obratno) site univerzitetski arheolozi izdadoa monografija za otkritieto so site eksponati katalogizirani i objasneti.

Taka se raboti ako sakas svetot i strucnata javnost da te svatat ozbilno.

Дека треба се да оди официјално е повеќе од јасно, туку може и да се работи послободно, само да видиме официјален наод.

Еве пример:

K6.9Artemis.jpg

Во "грчката" митологија постои божицата ЛИСА која е божица на беснилото, лудилото, дивината. Таа ги терала кучињата да збеснат. Најинтересно е тоа што гејците ја викале Lutta ЛУТА. За да не бидеме пристрасни, да видиме што вели страната посветена на "грчката" митологија и култура. http://www.theoi.com/Gallery/N17.1.html

Lyssa the goddess of madness drives the dogs of Aktaion to tear their master apart. She is depicted as a Thrakian huntress, similar to Bendis, with a fox-head cap, short skirt, and skin vest.

lyssanetqk0.jpg

Описот ни дава дека се работи за ЛИСА (лисица). Над главата носи лисица и се идентификува со беснилото и лутината, па од таму и гејците ја викале ЛУТА, а чиви зборови се ЛИСА и ЛУТА. :helou:

Значи, еве се повикувам на наши зборови во античко време, но за нив приложувам наоди од тоа време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom