Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tреба добро да изшмирглаш, да излакираш после тоа. Ќе си купиш тркалца, а за горниот дел каменчиња кои ќе ги залепиш. Не е некоја филозофија. Дури и не мораш да лепиш каменчиња одозгора моеш вакво нешо да напраишЕден линк од ова ако не ти претставува проблем, баш ми се вртка низ дома вакво нешто![]()
Сите што ќе шмирглате да си ставите заштитна маска на устата и заштитни очила, особено ако шмирглате лакирано дрво!
мислев да прекокнам (читај: да не се фалам) дека сам си го направив креветот (спална, брачен ...) и тоа изиритиран од претходниот кревет кој и да дишам крцкаше, а камоли да ...... ај да не заоѓам во детали...то ти се вика искуство![]()
има една стара поговорка која вели " ѓубрете за едни е богатсво за други"
станавме потрошувачко опшество....постојано ни се наметнува филозофијата ЛЕСНО ДОСТАПНО, ЛЕСНО РАСИПЛИВО, ЛЕСНО ЗАМЕНЛИВО...А ПОСЛЕДИЦА СЕ КУПИШТАТА ОТПАД ЗАД СЕБЕ
но не е се отпад...многу работи кои завршуваат во ѓубре...со малку труд, имагинација и креативност...можат да живеат втор употреблив, а некогаш и уметнички живот
она што го купуваме и го фрламе не го цениме....но кога ќе направиме нешто со свои раце, кога ќе вложиме труд, знаеме да го цениме и нема така лесно да заврши во отпад
самиот процес на НАПРАВИ САМ покрај практична има и едукативна природа...додека нешто изработуваме...учуме разни техники како и правилна употреба на различни алатки
мислев да прекокнам (читај: да не се фалам) дека сам си го направив креветот (спална, брачен ...) и тоа изиритиран од претходниот кревет кој и да дишам крцкаше, а камоли да ...... ај да не заоѓам во детали
важно, крајниот производ е дека и после 15 год активна употреба, малтретирање, ни КРЦ, ни МРЦа колку за моја потврда кога го направив јас и уште тројца другари почнавме да скокаме по него (секој од нас по 100кила) за да видиме дали сум го погодил
.... можеш да замислиш, 4 магариња скокаат затоа што му прават А-тест
колку само смешно било .......