Платите во државниот сектор зголемени за 10%!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
[zEUs];1725988 напиша:
Јас сум економиста и сеа ваке да ви кажем шо ме учеле у школо:wink:
-лошо е што ги зголемуваат платите на државниот сектор и тоа е лошо за сите и за тие што ќе им се зголеми платата а и на тие што работаат приватно, лошо е за државниот сектор бидејќи ако се зголемат палтите за 10% утре ќе идат сите во продавница и ќе купуваат повеќе од минатото а со тоа ќе се зголеми побарувачката а и цените на производите а со самото зголемување на цените работниците нема да осетат поголемата палта, а пак работниците што работат приватно највеќе ќе ги осетат овие промени но во негативна смисла бидејќи ќе се зголет цените на производите а нивните плати ќе останат исти.
Мислам дека оваа влада работи најдобро до сега во историјата на Македонија но ова е еден голем пропуст, но и тие се луѓе и грешат.
DOBRO TE NAUCILE U SREDNO:aplauz: ne si begal od casovi se gleda

Значи, оваа злобава никогаш не ја разбрав и нема до крај на живот. Наместо да се потепаме на сите да им биде фино, ако може да се издејствува на сите да им се покачи платата и достоинството, јадеме бурек зошто на некој друг му ја зголемиле за 10%. Па, и ваква зголемена една висока што е, леле мори мајко, не знаеме кој стан и кој џип попрво да го одбереме! И аман веќе од стереотипите, откачете ги! Не сме во време на Тито и Кардељ, па администрацијата да си седи и кафиња да дрма, ви се молам! :smir:

[zEUs];1725988 напиша:
-лошо е што ги зголемуваат платите на државниот сектор и тоа е лошо за сите и за тие што ќе им се зголеми платата а и на тие што работаат приватно, лошо е за државниот сектор бидејќи ако се зголемат палтите за 10% утре ќе идат сите во продавница и ќе купуваат повеќе од минатото а со тоа ќе се зголеми побарувачката а и цените на производите а со самото зголемување на цените работниците нема да осетат поголемата палта, а пак работниците што работат приватно највеќе ќе ги осетат овие промени но во негативна смисла бидејќи ќе се зголет цените на производите а нивните плати ќе останат исти.
Мислам дека оваа влада работи најдобро до сега во историјата на Македонија но ова е еден голем пропуст, но и тие се луѓе и грешат.
На 18 г. си економиста????Алал да ти е бе...:pos2:
Да те прашам нешто економиста:ако се зголеми побарувачката на производите на Витаминка на пр. тоа е добро или лошо???

На 18 г. си економиста????Алал да ти е бе...:pos2:
Да те прашам нешто економиста:ако се зголеми побарувачката на производите на Витаминка на пр. тоа е добро или лошо???

За кого да е добро ???
-за витамника е супер:wink:

п.с економистА на тетовски:pos2:

[zEUs];1725988 напиша:

da go nadopolnim skolskiot:toa so drugi zborovi se narekuva INFLACIJA koja sekako e negativna rabota bidejki se gubi vrednosta na denarot

[zEUs];1729740 напиша:
За кого да е добро ???
-за витамника е супер:wink:

п.с економистА на тетовски:pos2:
Добро е за Витаминка и за МК.Иначе генерално си во право,се гледа дека не си бегал од часови,ама и јас и ти не сме до толку големи економисти(уствари јас ич не сум економист) да го анализираме до крај влијанието на поголемите плати врз економијата.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom