Цареви Кули - Струмица

Член од
28 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Погледнете какви историски богатства поседува нашата земја. www.carevikuli.com
* Давајте коментари за сликите
* Учествувајте во нејзиниот форум ( англиски )

Па ќе кажам само дека идејата за рконструкција на Цареви кули е одлична и тврдината ќе го добие потрбниот лик, а и плус ќе го разубави градот уште повеќе.

па и Македонскиот дијалект таканаречен бугарски е таму вау! баш во вакви моменти кога се бориме против тие ебани пропаганди....:kesa:тоа ако не платиле бугарите за тоа да го има и тој Македонски дијалект таму.... јас си го сечам.

иначе интересно.:zver:

па и Македонскиот дијалект таканаречен бугарски е таму вау! баш во вакви моменти кога се бориме против тие ебани пропаганди....:kesa:тоа ако не платиле бугарите за тоа да го има и тој Македонски дијалект таму.... јас си го сечам.

иначе интересно.:zver:
Се работи за парите за проектот за реконструкија коишто се добиени од Европата како заеднички проект со општина Петрич. И таму треба нешто да се обновува.
Оваа страна е заедничка и затоа стое македонскиот дијалект таканаречен Бугарски. :)

Така ли ќе изгледа реконструкцијата како на цртежите?

Како мојот аватар..:)..Без она MARCUS

Да, и веќе како што забележив, почнува да добива облик.

Тогаш е многу добро! Ептен ми се направи мерак :). Само се надевам дека и навистина ке се изгради до крај да не остане само до пола.

Да Да

Така ли ќе изгледа реконструкцијата како на цртежите?

Да така ќе изгледа реконструкцијата. Ќе постане туристичка дестинација. Во првата година од кога целосно ќе биде реконструитана тврдината се планира влезот во тврдината да биде бесплатен... потоа проектот сам да си ги враќа парите.

Во секој случај ваков нешто треба да превземат и другите градови а не само да се седи со скрстени раце.

:aplauz: за Струмица.

Инаку промоцијата е на веб страницата е денес ..

Дали ви се допаѓа. ( јас сум дизајнерот )

Интересен дизајн е, има средновековен филинг :)
Само многу мали букви, очите ќе ти истечат читајќи.

Интересен дизајн е, има средновековен филинг :)
Само многу мали букви, очите ќе ти истечат читајќи.

Зум Брат... спаси очи оти не а бива.

ЗА ТАТАРСКИОТ БУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! Кој к'“% фактор се они во струмица? Се убаво за мултинационализам ова она... ама не во овој момент.

Се извинувам... имало соработка со Петрич... епа ај чим сте толку заинтересирани. :D

Неколку забелешки:

1. Мора да се внесе еден-два пасоса за значењето на овој локалитет за историјата на Македонија, т.е. потребно е да се даде контекст. Без таков вовед, излегува дека Цареви кули лебдат во воздух во историјата.

Истовремено, акцентот ти е премногу ставен на Струмица/Струмичани. Секој Македонец, не само Струмичанец, треба да се гордее (како што си напишал). Ако остане описот само на Струмица, има премногу пароихијален тон.

2. Именувај ги сликите бидејќи не се знае за какви предмети се работи, каде се пронајдени на наоѓалиштето и од кој период се. Така е професионално и доколку сакаш дискусија, треба да кажеш за што се работи.

3. Направи лектура на напишаното, на пример не е добиен “гранд’’ туку грант, Струмица се пишува со голема буква, а после секоја запирка следниoт збор е оддалечен со едно место т.е. не е залепен за запирката.

4. Стави карта на Македонија и наведи каде е Струмица.

5. Каде и да се спомнува општината/градот Петрич, стави во загради дека се работи за пиринскиот дел на Македонија во денешна Бугарија.

6. Наместо да ставаш знамиња како симбол за јазиците, напиши со букви: Македонски, Б’лгарски, и English. Ова заради тоа што Бугарија не признава Македонски јазик, туку вели дека постои само официјален јазик на Република Македонија кој не е народен јазик. Бугарски јазик воопшто не е потребно да вметнуваш иако проектот е заеднички. Впрочем, Бугарите можат да си направат свој сајт на свој јазик.

Поздрав,

Неколку забелешки:

1. Мора да се внесе еден-два пасоса за значењето на овој локалитет за историјата на Македонија, т.е. потребно е да се даде контекст. Без таков вовед, излегува дека Цареви кули лебдат во воздух во историјата.
Точно и јас барав вакви информации па ако знае некој нека каже нешто.

Јас знам дека горе ке има и Музеј во кој ке бидат изложени сите пронајдоци од овој локалитет и туристите ке имаат можност да ги погледнат :smir:

5. Каде и да се спомнува општината/градот Петрич, стави во загради дека се работи за пиринскиот дел на Македонија во денешна Бугарија.

Бугарски јазик воопшто не е потребно да вметнуваш иако проектот е заеднички. Впрочем, Бугарите можат да си направат свој сајт на свој јазик.

Петкава не е потребна... Не мора да се вметнува тоа прашање во проектов...
И сметам дека е сосема океј да има и на бугарски, баш зашто се работи за заеднички проект

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom