Филмови од кои сте очекувале многу, а ве разочарале

Од поглед на арт-стајлинг е прекрасен, одлична кинематографија нема збор, но е слаб ФИЛМ.

Зарем мислиш дека играта е оригинална? И во нејзе се е испокрадено. Барем ова од Камерон изгледа поубаво. И мислиш дека Камерон или некој од останатите режисери (уметнички, на фотографија) ја играле таа игра па копирале?
знам дека играта се појавила мнооооооогу време пред филмот, па сега види...

знам дека играта се појавила мнооооооогу време пред филмот, па сега види...

Многу? Играта излезе кај крајот на 2004та во САД односно почетокот на 2005та во Европа. А колку што разбравме, тогаш Камерон веќе имал почнато со некаква работа на филмот.

Многу? Играта излезе кај крајот на 2004та во САД односно почетокот на 2005та во Европа. А колку што разбравме, тогаш Камерон веќе имал почнато со некаква работа на филмот.
World of Warcraft, often referred to as WoW, is a massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) by Blizzard Entertainment, a subsidiary of Activision Blizzard. It is the fourth released game set in the fantasy Warcraft universe, which was first introduced by Warcraft: Orcs & Humans in 1994.

Мал офтопик, сцена од филм од којшто очекував многу но и добив многу!

Линч...:cuc::cuc::cuc:

е тоа се цени, да имав од тие зеленките останато, ќе те почастев со едно тука. ај наредна прилика :smir:

Оваа сцена е уште помоќна :)

абе цел филм е моќен, ремек дело. пак се спремам летово да гледам се` од Линч

World of Warcraft, often referred to as WoW, is a massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) by Blizzard Entertainment, a subsidiary of Activision Blizzard. It is the fourth released game set in the fantasy Warcraft universe, which was first introduced by Warcraft: Orcs & Humans in 1994.

:facepalm:

И сите тие фантастичните работи што ги спомна уште во првата игра ги ставиле. Иначе играва е под дос, многу јаки ефекти имало.
Најмногу од нив се првпат видени во WoW а не во постарите стратегии Warcraft.
Иии, и целиот тој warcraft свет не е баш оригинален. Фантастаични приказни, филмови па и игри имало пред warcraft.

Па така да речиш Аватар копира од Воркрафт не е баш во ред, кога и едните и другите си копираат од најразлични места по малце.

Порано имав преголеми очекувања за многу филмови.
Во денешно време не очекувам ништо од никого. Единствено, со тешки напори се сетив само на The Blind Side како преценет филм, стопати сум го кажал ај досаден станав. Друго - сите нови комедии, да не почнам од Супербед па до Хенговер. Веќе нови филмови не ни гледам така да...и ако гледам некој тешко дека би очекувал нешто од него, не ако е холивудско срање од 2005та година па навака јас не можам да се сетам на некој филм кој ќе речиш - обобо ова е ремек дело. Има интересни, ама не се тоа тоа... Веќе нема идеи Холивуд, никој нема веќе идеи. Нема ни смешни филмови како прво. Не дека сум голем љубител на комедии, ама веќе не постои филм кој може да ме натера да се насмеам од срце. Кога ќе ми текне кога ги гледав старите Пинк Пантер филмови или францускион серијал филмови Le Gandarme, ги имам скоро сите дома и одвреме навреме ги гледам. Плус Полициска академија, нема еден промашен дел.

А сега со што се трујаме? Со нов Фреди Кругер, со нов Петок 13, кои бтв се многу... ама многу грди римејци. И денес може да се прикажат и да бидат актуелни филмови како Сексот и градот дел 1 и дел 2. Не можам да ја сфатам целата таа суштина на Сексот и Градот и кога некој ќе ми спомне дека е добар филм ми доаѓа да повратам. Дури преисфорсирани се филмови кои се базирани според стрипови. Од секој можен стрип се направи филм, и од цртани филмови, ништо чудно утре да видам на имдб - Courage the cowardly dog (кој за мене бтв е најдобар цртан филм и ги имам сите епизоди дома чат пат ги гледам).
Од друга страна кога видов пред некоја недела на имдб Death at a Funeral (2010) си велам чекај бе сум го гледал филмов пред некоја година, и ко го видов линкот сфатив за што се работи - за римејк на совршен британски филм, и не би ја гледал америчкава верзија па шо сакат нека бидит.

Од трета страна, многу се форсираат филмови според игри (Принц оф Персиа) и многу ми е препорачуван како многу јак, ама и него би го оставил за понатака. Има филмови кои секогаш ги прескокнувам. На пример Ајрон Мен првиот дел уште не сум го гледал, секогаш кога ја вртам папкана некако филмов го прескокнувам, не знам зошто, можеби пропуштам ама ете, според мене има многу поважни филмови за гледање (на пример дома имам околу 20 филмови на Хичкок, од кои ми останаа уште 5-6 да ги гледам) и попрво би одбрал да гледам нешто постаро кое сигурно вреди повеќе, него ова што се прикажува денес. До пред една година шемата ми беше - на секои 5 постари филма, да гледам 1 нов. Не дека ги класифицирам филмовите како стари и нови, туку напротив, овде дадов таков пример само да доловам што сакам да кажам.
Ама ова за во некоја друга тема.

:facepalm:

И сите тие фантастичните работи што ги спомна уште во првата игра ги ставиле. Иначе играва е под дос, многу јаки ефекти имало.
Најмногу од нив се првпат видени во WoW а не во постарите стратегии Warcraft.
Иии, и целиот тој warcraft свет не е баш оригинален. Фантастаични приказни, филмови па и игри имало пред warcraft.

Па така да речиш Аватар копира од Воркрафт не е баш во ред, кога и едните и другите си копираат од најразлични места по малце.
види на официјалниот сајт за играта од близард, има книга за развојот на целата игра + приказната е доста добра за читање. Ај да не одиме повеќе оф-топик, ова е мојот последен пост у врска со филмот и играта. :kesa:

Пост на место Џимеј, нема муабет!

Јас деновиве гледам стари филмови комедии (асални, со вистински хумор не бљувотини) меѓу кои и Caddyshack со Chevy Chase и Rodney Dangerfield вториов каква улога игра, абе умрев од смеење, изгинав! луд е тотално слободно можам да кажам најимпресивната улога во комедија ! :) само ради него вреди да се гледа цел филм!

Ги мрдна од реметење сите у филмот (онаков гомнојадец 200 на саат ама со стил) многу јак хумор,врв! филмот е маст си ако сакаш да се насмееш убаво!

Неможам веќе да трагам/очекувам нови добри филмови, кога се прават 5 у година.

Друго што да додадам, после Џими си кажа све на место, браво.

Moже да се нарече комерцијала. Порано се снимаше првичната идеа макар била неприфатена општо од мнозината, макар имало отстапување од нормалното како наводно требало да изгледа филм во тоа време. Филмови за многу специфични вкусови, сценариа наменети за потесна публика без многу трошење на финансии околу маркетингот и форсирање на филмот. Сега се снима само за профит, се снима за пошироката маса, се снима да се допадне на сите. Hell, и римејк се снимаше после 50тина години, а не после 5 како примерот на Џимеј, Death at a Funeral. Британскиот хумор не е за сите, ретко кој го смета делово за uber-смешно. Но тоа е вистиснката вредност на филмот. Сега после 5 години му прават римејк американциве со цел да излезе блокбастер, напунпан со многу нигери, наменет за сите. Ни јас не планирам да го гледам.

За да не сме константно разочарани, пред да почнеме да гледаме нешто од 2005 наваму треба да почнеме со никакви очекувања whatsoever. Нула.
Толку е очајна креативноста на Холивуд што немало нова идеја доста солиден период... И да не е римејк, шаблонски се следи само различни глумци.

Јеп, Холивуд сакс бедли, уште еден пост на место али очекувано е од квалитетни дискутанти, од оние што се ограничуваат на нови филмови не е :icon_lol:

најново срање, комшмар на Елм улица.
ни 5.4 не му даам, 3.5 најреално.

--- надополнето ---

а да, и Хенговер, првично ми се бендиса, али добар дел од филмот е плагијат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom