Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bee movie. Анимираниот тапа филм кој не ни одблизу смешен ко најавуваното. И некој толку да заебее и пак да испадне спасител на човештвото, планетата... може само во филм ко овој. И мора да кажам дека успешно усраа доста добра филозофска мисла..
Horton: I meant what I said, and I said what I meant.Хортон![]()
Horton: I meant what I said, and I said what I meant.
Morton: [sighs] An elephant's faithful one hundred percent.
Horton: That's my code, my motto.
детско фимче е...затоа ги разочара поголемиот дел од публиката...исто така ме разочара тоа што Џим Кери си го менуваше гласот додека го збореше Хортон, не беше неговиот оригинален впечатлив глас....
Многумина го споредуваат Апокалипто со Страдањето на Исус.Прво ми текнува на Apocalypto на Мел Гибсон. Бидејќи многу ми се допадна The Passion of the Christ, очекував многу и од овој филм. И покрај тоа што имаше добра приказна и многу напнати сцени (тоа морам да признаам), сепак како нешто да недостасуваше во филмот. Како да се осеќаше настојувањето на режисерот да постигне автентичност во приказот на цивилизацијата на Маите, до толку што на моменти, во времето на таа стара цивилизација, се осеќа духот на Холивуд...И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!
Колку за твоја информација во овој филм не глумат класични глумци туку аматери и со Холивуд нема ама баш ништо заедничко!Прво ми текнува на Apocalypto на Мел Гибсон. Бидејќи многу ми се допадна The Passion of the Christ, очекував многу и од овој филм. И покрај тоа што имаше добра приказна и многу напнати сцени (тоа морам да признаам), сепак како нешто да недостасуваше во филмот. Како да се осеќаше настојувањето на режисерот да постигне автентичност во приказот на цивилизацијата на Маите, до толку што на моменти, во времето на таа стара цивилизација, се осеќа духот на Холивуд...И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!
И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!
филмот ни е чуден пошто не сме толку детално запознаени со ситуацијата во Индија...да беше во Македонија ке видиш како ке ја сфатеше длабоката порака во филмот...Како и да е, многу сум задоволен од Милионерот, лани беше многу лоша филмска година, едвај 5-6 филма нешто вредеа. Да не беше Милионерот, ќе беше тотално фијаско.