Филмови од кои сте очекувале многу, а ве разочарале

Добро во основа и првиот дел не дека нешто посебно ме импресионираше, така да и не можам да бидам многу разочаран. Тематиката не ме погодува баш во срце.:)

War of the worlds убедливо. Незнам што како ова она али го испофалија и на крај ништо посебно. Старата верзија испадна миљарда пати подобра.

Bee movie. Анимираниот тапа филм кој не ни одблизу смешен ко најавуваното. И некој толку да заебее и пак да испадне спасител на човештвото, планетата... може само во филм ко овој. И мора да кажам дека успешно усраа доста добра филозофска мисла..

Bee movie. Анимираниот тапа филм кој не ни одблизу смешен ко најавуваното. И некој толку да заебее и пак да испадне спасител на човештвото, планетата... може само во филм ко овој. И мора да кажам дека успешно усраа доста добра филозофска мисла..

Секој филм со бубачки е тапа. :)

Ме потсети со смешните филмови. Evan Almighty. Мизерија од филм. Далеку од смешен и интересен. Бледа копија на претходниот филм со Џим Кери.

Прво ми текнува на Apocalypto на Мел Гибсон. Бидејќи многу ми се допадна The Passion of the Christ, очекував многу и од овој филм. И покрај тоа што имаше добра приказна и многу напнати сцени (тоа морам да признаам), сепак како нешто да недостасуваше во филмот. Како да се осеќаше настојувањето на режисерот да постигне автентичност во приказот на цивилизацијата на Маите, до толку што на моменти, во времето на таа стара цивилизација, се осеќа духот на Холивуд...:) И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!

Horton: I meant what I said, and I said what I meant.
Morton: [sighs] An elephant's faithful one hundred percent.
Horton: That's my code, my motto.

детско фимче е...затоа ги разочара поголемиот дел од публиката...исто така ме разочара тоа што Џим Кери си го менуваше гласот додека го збореше Хортон, не беше неговиот оригинален впечатлив глас....

Horton: I meant what I said, and I said what I meant.
Morton: [sighs] An elephant's faithful one hundred percent.
Horton: That's my code, my motto.

детско фимче е...затоа ги разочара поголемиот дел од публиката...исто така ме разочара тоа што Џим Кери си го менуваше гласот додека го збореше Хортон, не беше неговиот оригинален впечатлив глас....

Приметив... едноставно ужас филм а сите го фалеа

Прво ми текнува на Apocalypto на Мел Гибсон. Бидејќи многу ми се допадна The Passion of the Christ, очекував многу и од овој филм. И покрај тоа што имаше добра приказна и многу напнати сцени (тоа морам да признаам), сепак како нешто да недостасуваше во филмот. Како да се осеќаше настојувањето на режисерот да постигне автентичност во приказот на цивилизацијата на Маите, до толку што на моменти, во времето на таа стара цивилизација, се осеќа духот на Холивуд...:) И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!
Многумина го споредуваат Апокалипто со Страдањето на Исус.
Ова болдираново баш не ми е јасно. Според мене Апокалипто е специфичен филм каде Гибсон е маестрален, уште еднаш ја докажува својата креативност. Каде се осети Холивудски шмек? Јас не ни го заприметив, можеби си во право.

За другото болдирано. Во Сламдог Милионер побитно е на кој начин е земено тоа милионче и за каква љубов се работи? Ќе ти одговорам зошто е многу поспецифичен тој филм и привлече поголемо внимание.
Затоа што се работи за оригинално сценарио, во врска со парите. Не е клише - ограбување со 10 пиштоли, маски и слично (клише филмовите), туку е во квиз, кој низ целата процедура имаме флеш-бекови. Само прашањето е тука, дали реално може да има таков случај каде сите прашања сме ги сретнале некаде во животот? Тука е дискутабилно, ама и реално остварливо, така да не е баш клише, тие пари се заработени, без разлика дали тој им обрна внимание повеќе ним, или на девојката.

Во врска со љубовта, не е воопшто клише. Не е како холивудските филмови, се запознава - се скара - се смири - хепи енд.
Филмов има хепи енд, точно, ама размисли - зошто? Затоа што таа е единствената девојка која тој ја видел во животот. Ете зошто.
Лошите момци, суштината беше покајанието, односно неговиот брат.

Тоа што го наброја според мене е грешно толкување, кое се стекнува само со едно гледање на филмот. Веќе по 3-4то гледање и некои работи сфаќаш дека се продлабочени. Општо за 90 проценти од филмовите.

Колку за твоја информација во овој филм не глумат класични глумци туку аматери и со Холивуд нема ама баш ништо заедничко!
Најголемото разочарување што го доживеав е од филмот Terminator 3_:Rise of The Machines,после првите 2 дела мислев дека третиот ќе биде многи подобар ама без Linda Hamiltonкако глумица и нејзиниот бивш маж James Cameron филмот не е ни блиску до првите два! :kesa:

И од овие поновите-Slumdog Millionaire, не дека филмот беше лош, напротив, ама не толку добар колку што се збореше дека е...Ништо ново, и што е полошо, основата на филмот е клише: љувовта победува све, го победува злото и лошите момци, се издигнува над сиромаштијата, и е најважна на светот (поважна и од парите-во случајов милионче)...битно е само да си со оној што го сакаш. ДА, но тоа НЕ е доволно за одличен филм!

Јас навистина малку и подзаборавив на Милионерот со оглед дека го изгледав многу рано, веднаш штом излезе, ама во кој момент во Милионерот се зборува за љубовта vs. парите, незнам? Колку се сеќавам јас, типот ги лапна и парите и девојката. Тој само се појави на Милионер за да го види девојка му, тоа не значи дека не му се добри парите, туку дека и самиот сметал дека нема никакви шанси да ги заработи. Подоцна се покажа дека иако необразован, има нешто што повеќето го немаат: големо животно искуство и уште поголема среќа.

Некогаш во животот без многу да запнуваш по парите може да те послужи среќа и да ги добиеш, а некогаш можеш да запнуваш за нив цел живот (како брат му на Малик), и да завршиш неславно... тоа е генерално правило.

Но никаде во филмот, од сиромаштијата и страдањата што ни ги прикажува на почетокот, па се до крајот, не се сугерира дека парите не се важни.

Милионерот е одличен и многу реалистичен филм и сосема си ги заслужи сите почести. Единствено што морале е да ги прилагодат правилата на игра за да одговараат на приказната, затоа што во играта Кој сака да биде милионер, квизот не оди во живо, како што беше прикажано на филмот. Исто така, последното прашање, за тројцата мускетари, само на детски квиз може да биде последно (најтешко) прашање.

Како и да е, многу сум задоволен од Милионерот, лани беше многу лоша филмска година, едвај 5-6 филма нешто вредеа. Да не беше Милионерот, ќе беше тотално фијаско.

Ептен го чекав а страшно ме разочара Alien vs Predator!! Значи да беше режисерот до мене ќе го задавев.Други разочарувања....Black dahlia, Syriana , Little MIss sunshine , Трансформерс.......

Како и да е, многу сум задоволен од Милионерот, лани беше многу лоша филмска година, едвај 5-6 филма нешто вредеа. Да не беше Милионерот, ќе беше тотално фијаско.
филмот ни е чуден пошто не сме толку детално запознаени со ситуацијата во Индија...да беше во Македонија ке видиш како ке ја сфатеше длабоката порака во филмот...

Ангели и демони. САКС БИГ ТАЈМ!

dragonball evolution

го очекував и ....
штотуку го гледав и како голем фан на dragonball и ДБЗ цртаните тотално сум разочаран од филмов и тоа е
нема врска со цртаните а и глумците безвеза
тотален проматшај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom