Нарцисоидна самобендисаност

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Феномен ипол.

Не озбилно, ова е закон. :)
Самобендисани сте, имате пријатели кои се самобендисани... како се справувате со нив? Интересни случки. Од каде доаѓа оваа појава и слично. Изволте.

Знам дека е добра темата, т.е. не е добра, најдобра е. Дека јас ја отворив. :vozbud::)

топ тема! конечно да можам негде да си се пофалам... мала шала !!!
сум самобендисана и тоа многу... ама тоа изгледа нешто наследно у фамилија ни е... почнувајки од татко ми:pos2: сестра ми... па мора и јас ,нели?
искрено па ако јас сама не си се сакам,џабе ми е другите... самодоверба е у прашање покрај другото :pipi::pipi::pipi:

а интересна случка па незнам... се десило 20 пати да се пресоблечам пред да излезм само затоа што нешто не ми се свига како ми стои,еднаш дури и не излегов затоа што немав што да облечам. не дека стварно немав ама тоа ти е... преголема нарцисоидност не на арно!

Друже, темава ти е тапа. Кај и да е сеа ќе дојде Јове ќе ти даде шут директ у канта, и ќе те позеза малку :pos:

Иначе, со нарциси како? Нема лабаво. У фаца им кажуваш тоа што ТРЕБА да го слушнат. Дека не се најубави, дека не им е се перфектно како што мислат, дека не стои на нив све најдобро како што знаат.
Ама, пошто обично таквите имаат лигави другари/другарки, и стално им го кажуваат она што тие САКААТ да го чујат.

- Нели ова ми стои многу убаво?
- Еј, многу си убав/а вака. (а уствари дебела/ е у тесно, од убавина ни М нема :) )

Вака фино лепо, ќе им кажеш колку не се тоа што тие мислат дека се, и ако се паметни (ретко), ќе подразмислат малку зашто баш ти баш така си им кажал, па може ќе им текне дека не е се така како што (им) изгледа.

:helou:

P.S. Да разјаснам, МНОГУ ЈАСНО дека ова не се однесува НА СИТЕ, ова само на оние кои отишле во екстремност со самобендисување и такви работи :)

Уууууууууф!!!Темава ме погодува деновиве!Не сум нарцисоидно самобендисана,има здрав почит и љубов кон себе,ама затоа околу мене имам неколку личности од тој калибар.
Незнам веќе како да ги опишам и мислам дека наредна прилика би ги срамнила со земја,ама веќе е тоа друга тема како боречки вештини ор самтинг!
Ги има од секаков,вид,подвид,боја и нијанса итн итн.Во суштина тоа се пред се личности со ниска самопочит,излегле од патот на реалното вреднувањето на сопствените способности,вредности и нормалности и забегале во еден друг правец каде не постои никој попосебен и подобар од нив.Ти иде да повратиш!Празно,лабилно суштетство кое живурка секојдневно мислејќи на себе и тоа колку е најпопрекрасна во секаква смисла!Ги жалам,пушта лигава трага каде што се движи,полжав!Дали овие луѓе имаат друго нешто во животот кое ги прави среќни сем самите себе?!НЕ!Жал ми е за истите!
Постојано ги имаат спротивното мислење од она твоето и на сметка на тебе сакаат да се издигнат негирајќи те!ХАХА!Сонциња,колку се само совршени и колку само се лажат!
А како се справувам?!Чекам да се насоберат работи се плескам во фаца,не ги поднесувам,сега правам проект за 2 такви личности и има лом да ги направам,најчесто патат од тоа навреди-ме-повеќе-ќе-те-поштувам,зошто нели кажав,всуштност не се почитуваат себе,тоа е начин на самиубедување дека се сакаат и се посебни.Веројатно истото никогаш нема да го слушнат тоа од друга личност!Како и да е,не сакам да ме омаловаживаат од лични побуди и причини!Сум забележвала ваквите секогаш имаат информација плус за да ја побијат твојата!Колку се само паметни!:pipi:А да не почнам да раскажувам за нивната уникатност и како тоа се секаде обожавани (НОТ!),секако во нивните соништа!
Ама кога ќе се изолирам од она што и го прават на околината и оние кои би можеле да ги сакаат ако се нормални,сериозно жал ми паѓа.Верувам дека се многу несреќни,верувам дека и таму некаде се свесни за својата површност и безвредност и уште повеќе ги тера да прават нарцисоидни потези и да си докажуваат на себе!
Јове ме растревожи бе!Не можам да се соземам,почна пена од уста да ми излегува при самото читање на нарацисоидни,па уште самобендисани!Уууууууф,би изнапишала уште тон,ама ќе треба и да навредувам и да пишувам свашта!:nesum:

Јас сум најубавааа:vozbud::vozbud:
И си се сакам мнооогу

Јас сум најубавааа:vozbud::vozbud:
И си се сакам мнооогу

Да, ама имаш лош здив, затоа не те сакаат другите.
Него, дај елаборирај малце повеќе, еден член ќе напише ваков пост и сите после него, јас сум поубав/а... jas sum poubav/a.

Ајде знам дека можеш.:)

Хм...самобендисана не сум, освен кога во близина има луѓе кои не ме поднесуваат и не ги поднесувам, па пробуваат да направат да се осеќам недоволно добра и тогаш настапувам со ставот - Јас сум најпаметна и најубава. Зашто најлошо нешто е да им го пружам задоволството на тие што не ме поднесуваат да знаат дека имам ниска самодоверба. Обично, во секојдневни ситуации сум си прилично, па и престрого самокритична. Во моето најблиско опкружување немам такви појави. Може имам другарки полни со самодоверба, кои се сакаат и почитуваат себеси и им се воодушевувам за тоа, но ниедна од нив ниту е нарцис, ниту забегува со самобендисаност. Убаво е да знаеш дека вредиш и да се цениш, ама со граница, да не се забегува. И најбитно е да не се прецениш себе. Пошто ако се прецениш, секогаш ќе има некој што ќе го потценуваш. А тоа е според мене... претеризам.

Феномен ипол.

Не озбилно, ова е закон. :)
Самобендисани сте, имате пријатели кои се самобендисани... како се справувате со нив? Интересни случки. Од каде доаѓа оваа појава и слично. Изволте.

Знам дека е добра темата, т.е. не е добра, најдобра е. Дека јас ја отворив. :vozbud::)

Ако си ја отворил ти, јас сум најумна овде да дадам мислење.:pipi:
(добро ми оди:pos:).
Шала на страна, категорија на луѓе кои ми идат на нерви. Само да не им се воодушевуваш на муабетите и да не им даваш значење, а ако се подзаборави у мубаетите пожелно е да биде сосечен у корен.

Може сум малку, ама ништо претерано, а нарцис сум ваљда затоа што недај боже огледало да видам не се тргам и само се зјапам по излозине...
А карактерно прифаќам и туѓо мислење, дебатирам, не го наметнувам своето мислење, но се што кажувам сметам дека е издржано, сакам да разговарам пред се не монолози да терам, и реков почитувам туѓо мислење, тоа очигледно ме прави несамобендисана:pipi:
И остава место за уште еднаш да седнеме и да разговараме, и да се натегаме по некогаш.

Narcisoidni i samobendisani luge postojat i toa se poveke i poveke kako da gi ima.Ne sum takva licnost, se nerviram koga ke vidam takvi licnosti, i se im pleskam u faca koa ke pocnat da zboruvaat takvi nekakvi si raboti.
Imam u moeto drustvo 2 drugarki koi sto se takvi i iskreno duri i pocnaa nekoi luge da gi zafrkavaat zasto znaat kakvi se.Na primer ke im recat:LELE KOLKU STE UBAVI a ovie narcisive ke odgovorat samo:PA NIE KOGA NE SME BILE UBAVI...abe neznam porano mnogu poveke se nerviravme ama sega se smeeme na vakvi raboti, pa smesno e da mislis deka si najdobar, najpameten, najubav, se naj naj.
Kako i da e od edna strana e toa dobro, no od druga strana e preterano-se si ima granica pa taka i ova.

Нарцисоидност презирам . Човекот како човек е несовршена единка и секој став кој ја поддржува совршенсота (изглед или карактер) е некоректен.
Затоа несакам нарцисоидни и самобендисани луѓе.

Па малку сум нарцис, но повеќе ќе кажам си ги знам квалитетите и имам доволно самодоверба, но си ги знам и маните. Така што да кажувам во стилот нели сум најдобра? најпаметна? најубава? Неееееееее, никогаш до сега не сум рекла нешто такво.
Но на пример секогаш кога ќе искочам ќе прашам некој дали сум добро облечена? :icon_lol: Или дали ми се убави новите кондури? Или дали добра ми е косата? Пред се прашувам за совет дали сум добра, да не штрчи нешто :toe: Ама можно и тоа да е нарцисоидно штознам навика ми е така да си прашам некој :kesa:
Сепак за оние муабети јас сум најпаметна, не знаеш колкаво ниво на интелегенција јас имам, јас ова, јас она... многу ги мразам тие лица што така се однесуваат. Не треба тие да се фалат тие, другите лица треба да ди увидат квалитетите и тие да дадат комплимент. А не самата личност да си се коментира.

Сепак за оние муабети јас сум најпаметна, не знаеш колкаво ниво на интелегенција јас имам, јас ова, јас она... многу ги мразам тие лица што така се однесуваат. Не треба тие да се фалат тие, другите лица треба да ди увидат квалитетите и тие да дадат комплимент. А не самата личност да си се коментира.
Токму така..Комплиментите постојат за да бидат дадени од други а не наметнувани од самите себеси..
За мене можам да кажам дека сум нарцис,,но со нормална граница,,како и што треба да биде,,нели? Инаку мислам дека секој треба да биде по млаку нарцис секако во нормални граници,,затоа што прво треба да се сакаме себеси за да можат да не сакаат и другите:pipi:

Нарцис?
Јас не сум нарцис, јас сум его-кучка. :devil3:

Да не се лажеме, секој мисли за себе се` најдобро. Сите сме самобендисани. *:)

*освен тие што викаат дека се вакви и онакви за цел свет да им вика: ама нееее, ти си прекрасен, и да им го буста егото. Тие се најкучки. :pipi:

Нарцис?
Јас не сум нарцис, јас сум его-кучка. :devil3:

Да не се лажеме, секој мисли за себе се` најдобро. Сите сме самобендисани. *:)

*освен тие што викаат дека се вакви и онакви за цел свет да им вика: ама нееее, ти си прекрасен, и да им го буста егото. Тие се најкучки. :pipi:

Абе има некои што "мислат" дека се и има некој кој што само мислат. Е сеа овде нема звучно да го кажам па да ме сватите со мислава и да објаснам. Сите сме самобендисани ама до кој степен. Тоа првите некои се до ептен краен степен што не гледаат подалеку од должината на својата рака. Што мислат дека они се ѕверовите и слично и дека се најдобри. Адругиве се самобендисани ама до помал степен мноооогуу помал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom