Уууууууууф!!!Темава ме погодува деновиве!Не сум нарцисоидно самобендисана,има здрав почит и љубов кон себе,ама затоа околу мене имам неколку личности од тој калибар.
Незнам веќе како да ги опишам и мислам дека наредна прилика би ги срамнила со земја,ама веќе е тоа друга тема како боречки вештини ор самтинг!
Ги има од секаков,вид,подвид,боја и нијанса итн итн.Во суштина тоа се пред се личности со ниска самопочит,излегле од патот на реалното вреднувањето на сопствените способности,вредности и нормалности и забегале во еден друг правец каде не постои никој попосебен и подобар од нив.Ти иде да повратиш!Празно,лабилно суштетство кое живурка секојдневно мислејќи на себе и тоа колку е најпопрекрасна во секаква смисла!Ги жалам,пушта лигава трага каде што се движи,полжав!Дали овие луѓе имаат друго нешто во животот кое ги прави среќни сем самите себе?!НЕ!Жал ми е за истите!
Постојано ги имаат спротивното мислење од она твоето и на сметка на тебе сакаат да се издигнат негирајќи те!ХАХА!Сонциња,колку се само совршени и колку само се лажат!
А како се справувам?!Чекам да се насоберат работи се плескам во фаца,не ги поднесувам,сега правам проект за 2 такви личности и има лом да ги направам,најчесто патат од тоа навреди-ме-повеќе-ќе-те-поштувам,зошто нели кажав,всуштност не се почитуваат себе,тоа е начин на самиубедување дека се сакаат и се посебни.Веројатно истото никогаш нема да го слушнат тоа од друга личност!Како и да е,не сакам да ме омаловаживаат од лични побуди и причини!Сум забележвала ваквите секогаш имаат информација плус за да ја побијат твојата!Колку се само паметни!

А да не почнам да раскажувам за нивната уникатност и како тоа се секаде обожавани (НОТ!),секако во нивните соништа!
Ама кога ќе се изолирам од она што и го прават на околината и оние кои би можеле да ги сакаат ако се нормални,сериозно жал ми паѓа.Верувам дека се многу несреќни,верувам дека и таму некаде се свесни за својата површност и безвредност и уште повеќе ги тера да прават нарцисоидни потези и да си докажуваат на себе!
Јове ме растревожи бе!Не можам да се соземам,почна пена од уста да ми излегува при самото читање на нарацисоидни,па уште самобендисани!Уууууууф,би изнапишала уште тон,ама ќе треба и да навредувам и да пишувам свашта!:nesum: