Нарцисоидна самобендисаност

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Па јас ли сум крива што сум најубава, и сите ме сакаат?! :uvo:
... Сама бев сведок на ваков испад на едно девојче. (мртва озбилна беше)
Нарциси?! ... ма, ги обожавам...:pos2:.

Негоо, што е со успесите на оние кои не ни се баш најмили? Па кога ќе кажат што и колку постигнале?! Немам приметено некој во ваква ситуација да не каже дека оној што се фали е нарцис.
... А уствари се јаде од љубомора.
Кој е негативецот тука !?!
Нема дефиниција за тоа кој е нарцис кој не, секој различно ги гледа.
Според мене, нарцисите се возвишуваат себеси, а немаат вистински вредности ... имаат бедни особини ... недостаток на самодоверба најчесто...

Негоо, што е со успесите на оние кои не ни се баш најмили? Па кога ќе кажат што и колку постигнале?! Немам приметено некој во ваква ситуација да не каже дека оној што се фали е нарцис.
... А уствари се јаде од љубомора.
Кој е негативецот тука !?!
Нема дефиниција за тоа кој е нарцис кој не, секој различно ги гледа.
Според мене, нарцисите се возвишуваат себеси, а немаат вистински вредности ... имаат бедни особини ... недостаток на самодоверба најчесто...

Неможе да биде нарцис без самодоверба, напротив нарцисите се тие што имаат премногу самодоверба, мислат дека се којзнае што, а не се имаат погледнато себеси објективно.

Нешто што најмногу го мразам и ми се повраќа од тоа ! бљак такви луѓе:tapp:

Неможе да биде нарцис без самодоверба, напротив нарцисите се тие што имаат премногу самодоверба, мислат дека се којзнае што, а не се имаат погледнато себеси објективно.

Точно дека треба да имаш самодоверба за да се сакаш и да се истакнуваш себеси... Можеби тие што имаат самодоверба, имаат основа на која ја изградиле, што повлекеува дека направиле работи со кои се гордеат... кога некој зборува за тоа што навистина го постигнал[тоа што сам го постигнал] има осет кога е доста... Додека оние кои имаат недостаток на самодовебра[што најчесто повлекува комплекси] се фалат за секоја ситница, мислејќи дека направиле огромен подвиг... и зборуваат за тоа ... мноооогу зборуваат за тоа....

може...тоа се wanabe нарциси...се дига а уствари свесна е дека е тиње....

зашто автоматски ми дојде у женски род да го пишам ова -.-

Ако не се цениш сам нема кој друг да те цени.Заедно со претераната нарцисоидност,ми смета и себе потценувањето.Таа или тој со топ изглед,цел ден кука како нешто им фали...мислам земај хартија и право во ве це.

Ако некој глеа The Big Bang Theory и го знае Sheldon, ондак знае како изгледа нарцисоидно растројство :)

Нарцисоидно самобендисан не сум до толку ама само самобендисан сум :vozbud:
Си го сакам своето тело, си ги сакам своите мускули ,го ценам своето мислење сам сум си критичар на себе , едноставно си се свиѓам и сум со цврсто его :kez::bravo::cheeky1:

Па нормално ,i guess ни премногу ни премалку, тоа и ми се допаѓа кај другите. :)

Такви личности ... интересни се ,освен тие што се ептен загубени.

.
hahaha- kutrata taa, zhelna da se istakne, pofali -se’ ...nea , site ja sakale , najubava bila.....bash takvite pet pari ne vredat ,zhiv gabor ( da ti e zhal mrsul da frlish na nea )
mi se gadi od takvi -samobendisani zhenski :nerv:

Тој што се фали дека е најубав уствари длабоко у себе е убеден дека е најружен.
Тој што се фали дека е најдобар уствари длабоко у себе "знае" дека е најлош.
Така да они самите длабоко у себе се мразат самите себе си.

Тој што се фали дека е најубав уствари длабоко у себе е убеден дека е најружен.
Тој што се фали дека е најдобар уствари длабоко у себе "знае" дека е најлош.
Така да они самите длабоко у себе се мразат самите себе си.
i tuka ima vistina
skromnosta e doblest :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom