Нарцисоидна самобендисаност

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
па самобендисаност во одедена мера е ок да се цениш самиот да имаш самодоверба за све да си ги знаес реалните способности кој ги поседуваш ама...... да не се лажеш самиот дека сум најубава напаметна јас све знам и сл тогаш станува збор за повредено его и недоверба во самиот себе од тоа произлегува и претерана самобендисаност

Никогаш за себе не сум рекла дека сум најубава,најпаметна или во било што најдобра.
Неможам да си делам сама на себе комплименти (ако можат да се наречат така),а и слушано од страна делува..многу глупаво.
Инаку,секојдневно сум опкружена со луѓе од таков вид и најчесто ги избегнувам,не сакам такви во моја близина,најпросто кажано ми го креваат притисокот.
Игнорот пали кај нив.:wink:

Ни сум самобендисана ни ги трпам тие кои се...како да речам на пример за себе дека сум најубава доколку друг некој не мисли така?секогаш чекам некој друг да ми даде комплимент дали сум убава или не отколку да се фалам самата себеси...инаку за жал ме опкружуваат таквите личности.

Поголем нарцис од мојот последен бивш не постоел и нема да постои.
Значи човек што е уфуран до бол, мисли дека е најубавиот (NOT!) ..мисли дека најубаво се облекува,има највисоко мислење за себе И НИКОЈ друг. Се споредува со девојки дека е поубав од нив, дека има подобар стил и слично. :tapp:
Патетичен е, знам.
Добро е тоа да се има толкава самодоверба за себе си, ама вакви случаи?

Лично јас воопшто не сум самобендисана.. скромна сум, не можам да зборувам за себе, оставам останатите да ги искажат своите впечатоци за мојата личност и изгледот.

Јас сум самобендисан многу се сакам и поради тоа мојата соба е окупирана со огледала.:back:

Нарцисоидно сум настроен само кога сакам да реметам некој.Многу мрзам такви сусштества ме вадат од патики.:nesum:

Ни сум самобендисана ни ги трпам тие кои се...како да речам на пример за себе дека сум најубава доколку друг некој не мисли така?секогаш чекам некој друг да ми даде комплимент дали сум убава или не отколку да се фалам самата себеси...инаку за жал ме опкружуваат таквите личности.

сите не опкружуваат самобендисани луѓе бидејки денес секој втор е таков, посебно женсиот пол, само слушаш како за себе прават муабет само за себе имаат што да кажат, дури ми станува досадно некогаш во женско друштво ... страшно! глава ме боли од нив!

не сум нарцис и не се фалам себе си но секако држам до себе во одредена мера!

Пфф што да ви правам кога сите сте грди а јас сум најубавиот што некогаш стапнал на земјава! ХАХАХАХАХА

не поднесувам да сум во присуство на заболено нарцисоидни личности...толку ми идат на живци :violent1:
сепак факт е дека сите си се сакаме самите себе само зависи до кој степен е сето тоа.

На некој начин убаво е да се сакаш себе си,и да знаеш да се цениш,зашо точно е тоа коа викаат дека ако не се сакаш сам кој ќе те сака..меѓутоа колку и да мислиш се најдобро за себе,дека си најубав/а,најдобар/а не мораш тоа да го потенцираш во голема мера пред другите луѓе т.е да го истакнуваш,затоа што има негативен ефект во многу случаи..

Самобендисана кучка сум и тоа на квадрат!!! Серам на редовна база врз нечија личност, дневна доза ми е срењето и себевеличењето . Едноставно е must have
И самобендисани ми се пријателите, едноставно се толерираме премолчен договор имаме да не сереме еден врз друг за да можеме да се истрпиме кога сме излезени .:pipi:

проблем?

Самобендисам сум. Порано не бев, но од пред некое време сум. Станав премногу арогантен, бескруполозен. Всушност и ми се допага тоа што сум сега.
Нормално дека лугето околу мене мислат дека тоа што сум е негативно и нормално е да не им се допага, но не го ставам на ум тоа и се сметам дека сум најдобар, најинтелигентен. Камо среќа тоа што сум сега, да ми се случеше многу поодамна.
Добро е да си арогантен и самобендисан. :)

jas sum jaubava,najpametna,naj naj sum si jas lalal:pos2:...hahah zezam
Dobro e covek da se oseka udobno vo svoja koza,da znae da si gi ceni vrednostite kako out taka i in,no da bide svesen i za svoite maani,i bez preteruvanje posto so preteruvanjeto dobivam glupa slika za osobata sto zbori taka:tapp:

Имам нешто повеќе од пријател кој е самобендисан и 25/8 си прави его-трипинг. Едноставно, го „трпам„. Ако пробам да го убедам дека не е најдобар на сите светови, ќе ми престане комуникаијата со него. Почнав да гледам од другата, знаете...забавната страна. Да, не можам да го победам, но тоа не значи дека му се придружив:star:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom