Нарцисоидна самобендисаност

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Да бидеме искрени, рака на срце ама сум еден голем нарцис. Не дај боже да начекам некаде огледало или па некој излог или кола паркирана :pos:
За самобендисана...и тоа сум. Сум и најпаметна и најдобра и најпрекрасна и најсовршена само што си го чувам тоа за себе :))) ретко кога го споделувам со други и не ги тормозам со прашања од типот "Еј убава сум?" затоа што јас знам дека сум :pos: Понекогаш сум свесна дека дури и се преценувам себеси ама тоа кратко трае и пак си се враќам на старите води :)))

Јас сум типичен пример за анти нарцисоидност.

Глуп сум, имам глупа смисла за хумор, никој не ми ја разбира, освен неколку исклучоци, мрзлив сум, инертен, имам слаб имунитет и доволно е не сакам да започнувам една километарска листа.
Значи, го земам во предвид само најужасното кога се работи за мене...Па само тоа и го имам, ама нема врска.

Меѓутоа една особина неизмерно си ја сакам.
Радикалниот песимизам.

Инаку, нарцисоидни пријатели имам и не се справувам никако со нив.
Пошто под нарцисоидност се подразбира и авто сугестија кај нарцисот дека е најинтелигентен и најотпорен кога некој се обидува да му наметне одредена работа.
Нека си го маваат филмови де...

Билдери, интелектуалци, советници, магнети за женските....

Нарцис сум само во поглед на кошарката зашто ретко има дете кои ги прави моите финти во Тетово :pipi:

Знам дека е добра темата, т.е. не е добра, најдобра е. Дека јас ја отворив. :vozbud::)
...ееее самобендисан еден...:helou:
..па имам..и едноставно не ги рецкам бе...хих ќе им дојде паметот :pipi:

Овде доаѓа до израз мојот идиотизам ваљда.
Како се справувам? Никако. Повеќе ги охрабрувам, се согласувам со нив, поддржувам.
А, уствари ги носам кон пропаст т.е до состојба каде "лечење" oд нарцисиодната самобендисаност е не реверзибилна. :)

Инаку, спаѓам во типот на Unholy погоре. Не сум, воопшто.
Не сум импресиониран од себеси ни физички, ни карактерно.

Не се справувам никако.Гледам да нема такви луѓе во моја близина затоа што ме замараат, оптоварување ми се.Ама бидејки не секогаш можеш да бираш во чија близина ке бидеш во принцип ги игнорирам ..
За себе, сум далеку од самобендисана.Се трудам да бидам реална иако тоа секогаш малку залутува кон негативен став...
I cant help it :toe:

многу си се сакам, камо да имаше девојка со ваков карактер ко мојот

знам да примам заебанции на моја сметка, така да мислам дека не сум премногу нарцисоиден

нарцисите најчесто себеси не се разбираат,а камо ли па други.

прости им боже!
не знаат што прават.

не сум самобендисана ама знам едно чудо такви, од типот на луѓе што не се тргаат од пред огледало и до луѓе што не престануваат да се фалат од типот: не да се фалам ама навистина бев најубава таму...едноставно ги одбегнувам пошо најчесто неможиш да дојдиш до збор од такви пошо само зборуваат за тоа колку биле убави, паметни, храбри итн :tapp:

Да бидеме искрени, рака на срце ама сум еден голем нарцис. Не дај боже да начекам некаде огледало или па некој излог или кола паркирана :pos:
За самобендисана...и тоа сум. Сум и најпаметна и најдобра и најпрекрасна и најсовршена само што си го чувам тоа за себе :))) ретко кога го споделувам со други и не ги тормозам со прашања од типот "Еј убава сум?" затоа што јас знам дека сум :pos: Понекогаш сум свесна дека дури и се преценувам себеси ама тоа кратко трае и пак си се враќам на старите води :)))

Добро бе и јас си се гледам на секој излог коа поминувам на пример се видам подгрбавена и одма се исправам или па на некоја(секоја) кола си се гледам косата да не ми е расипана разлетана и не верувам дека тоа ме прави нарцис ...а у суштина не сум а не сум ни самобендисана оти признавам дека Адријана Лима е поубава од мене :) а мн пати самодовербата се меша со самобендисаноста ...убаво е да знаеш дека си убав/а паметен/на да се сакаш себеси за и другите да те сакаат а не некоја искомплексирана личност аууу такви не дај боже сакат у очи да ги лажеш ....

Не сум самобендисана воопшто пред огледало сум 5 минути во денот колку да си ја наместам косата и сл не се зјапам по излози и не мислам јас сум најубава и сл...ме нервираат такви личности

Баш некна ми рекоа самобендисана сум била-ама не е точно,секпогаш мислам дека другите се подобри или поуспешни па така се натпреварувам и усовршувам.

Не сум нарцис...уопште..баш сум само критичен...
а не се замарам со нарцисите...баш поубав живот си живеат од мене...

Јас сум паметен убав секси интелигентен духовит образован начитан но не сум нарцис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom