Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го Бортлес „н азад у форма“, 3 интерсепшна фрли. :pos:

Гарополо гази упм, дали Беличек направи грешка? :icon_mrgr: Иако судииве се катастрофа на утакмицата, особено главниов, им поклонија цел драјв на 49ерс, 50 јарди преку казни ги добија. Да беше Џими порано овие и за плејоф ќе се бореа...

Сиетл и Далас играат мизерна текма, ако влезе еден од овие у плејоф ќе биде убедливо најслабиот тим во NFC плејофот и сигурно поразен освен ако не изиграат некоја чудесна текма. :jajce:
Можно е Беличек да го пушти Гарополо да види каков ќе е во тим како 49ерс и тоа повеќе од 3-4 утакмици (колку што изигра лани на почеток од сезона). Сигурно размислува што по Брејди, не верувам ТБ да игра после наредната сезона.

Бејли Бејли, 34 јарди утна ФГ...и ова да го погодеше ќе беше тешко изводливо да тепаат. Вилсон тепаше со помалце од 100 јарди. :D

Него што мислите, дали МВП може да биде играч кој не е QB? Конкретно мислам на Тод Грли. Прв по трчање, најдобар RB во рисивинг јардс, 13 тд како ранер, 4 како фаќач...неговиот тим е 11-4, што е доста солидно.

Мислам дека немаше да има муабет многу за ТБ (поготово после поввредата на Венц), ама у последниве 5-6 утакмици има бар по еден интерсепшн. Еве проверив, 6 пресечни во последните 5 утакмици (2 против Мајами).

Последно уредено:
Ја да се прашуем би му ја дал на дефанзивец, шоу д дифенс сам лав.
Али тоа сум само ја, и не сум глуп американец кој иде на стадион и троши дента 100 долари и купува по 2-3 дреса у сезоната. Тој глуп американец не ги знае ни имињта н своите лајнбекери, али ги знае Брејди, Роџерс, Ромо и мора Кјуби да биде МВП, да се задоволи масата.

Да се вратимо на мене, ја МвП наградата би му ја дал на Арон Доналд, каква перфекција од играч санта марија вирхенсита де гвадалупе.
Ама нема.

Тод Грли има фантастичен случај за мвп, ама нема ни он.

Сеуште мислим дека и Венц е во игр ако е повреден, ама ќе ја земе со Том Брејди, иако ќе биде тесна битка меѓу него и судиите

Хехехехе

Тоа дека Петс добивале судиска помош е онака добар мит. :D :D

Него, дааа Доналд руши све пред себе. Ја искрено не би се бунел и он да земе. Мада сеа видов, он нема највише sacks. Али од утакмиците што ги имам гледано, прави ненормален притисок на кјубито.

Да не се повредеше Венц мислам сигурно он ќе земеше....вака шо знам..[DOUBLEPOST=1514165435][/DOUBLEPOST]Кој би рекол дека некој ќе даде ТД против Петс а судиите ќе кажат дека не е било ТД и покрај тоа што очигледно се гледа од повеќе кадри дека е ТД :D
https://streamable.com/19ejz[DOUBLEPOST=1514174884][/DOUBLEPOST]https://twitter.com/EdwardEgrosFox4/status/945087883525939201?s=17

Boiii

Последно уредено:
Оваа недела не се сложувам со судиите, мислам требаше да си остане ТД за Билс, сега им се дава само повеќе муниција на хејтерите. Се сложувам со @Марли за повеќе работи, поготово за умот на американците. Сите се палат на поништен ТД, а никој не се буни што има холдинг или друг пенал што нема да го свирнат зашто треба да се концентрираш да гледаш на друго место освен топката во моментот. Се палат на QB, и не ги ценат другите позиции, поготово Лајнбекерите кои се дефакто Qb на одбраната.
За МВП, Брејди ќе ја земе оваа, иако доживува пад на формата. Се надевам дека слободната недела која што ќе ја имаат во плејоф, ќе му помогне да изигра 3 утакмици во формата од почеток на сезона. Би било перфектно Стилерс да чоукнат некако и Брејди да си одмара и следната недела против Џетс.
Да се прашувам јас за МВП, Арон Доналд би ја лапнал наградата, животно е човекот. Исто така @true blue лоцираше уште еден класичен американски проблем, кој има најмногу sacks е најјак играч. А никој не гледа дека цел покет е во колапс и дека 3ца треба да го чуваат, па отвара место за другите околу. Истот проблем е со теклс, поготово tackles for loss.
Од другите не-QB опции, највеќе мислам ја заслужува АБ. Монструозна сезона на братот, алал да му е.
На крај за успехот на Џими. Мислам ќе биде одличен QB, ама не до волку добар колку што моментално се претставува. Идната сезона координаторите ќе имаат повеќе видео од него и ќе имаат многу подобри гејмпланови, така да ќе му биде малку потешко. За трејдот од НЕ, се збори дека Крафт интервенирал и му кажал на Беличек дека Брејди мора да остане до крај, познато е дека Крафт го гледа Брејди како син, и најверојатно за сите попусти што Брејди ги има дадено во своите договори, ќе си добие акции и ќе биде мал сопственик во Патриотс. Гарантирам дека ако беше било кој друг играч место Брејди, ќе играше сега во НФЦ во некоја екипа како Аризона или слично и ќе се пензионираше надвор од НЕ, а ќе се продолжеше со Џими. Сепак не е се толку црно, во најлош случај НЕ имаат 2 драфт класи да си одберат Qb на иднината, мислам тоа е следниот чекор на Беличек, да освои 1 прстен без Брејди и да се зацементира како undisputed GOAT меѓу тренерите.

Тоа дека Петс добивале судиска помош е онака добар мит. :D :D

Него, дааа Доналд руши све пред себе. Ја искрено не би се бунел и он да земе. Мада сеа видов, он нема највише sacks. Али од утакмиците што ги имам гледано, прави ненормален притисок на кјубито.

Нема врска тоа, Адриен Клејборн имаше 6 или 7 секови у една текма :)

Му ебам шминкерот, баш кога треба да ми донесе грото поени фрла интерсепшн, само 1 тачдаун и едвај 200 јарди...

Надежите дека ќе направам пресврт ми се во Деде факинг Вестбрук и тоа дека Иглс ќе калкулираат. :pos:

Детриоит, тешки лузери на денот... :facepalm:

btw

Освелер бруко една, никој не го ребра :pos:
Слаб менаџер си кој ти е крив :P да си го ставеше бортхелс ќе имаше прилика да се бориш за шампионскиот прстен, и вака си до душа во игра теоретски барем :D

Нема врска тоа, Адриен Клејборн имаше 6 или 7 секови у една текма :)
Сеа глеав хајлајтс од тие 6 секови, каква ужасна офанзивна линија на Каубојс, страшно. :D :D (на страна што барем еден од сековите беше фејсмаск).

Има многу проблеми со статистиките во НФЛ, не се воопшто реални. Пример според мене треба и јардите од пас интерфиренс да се сметаат кај ресиверите.

Има многу проблеми со статистиките во НФЛ, не се воопшто реални. Пример според мене треба и јардите од пас интерфиренс да се сметаат кај ресиверите.
Можда како друга статистика, не во истата со јардите, сепак не е сигурно дека би имало кеч.

Така ќе имаат по 2500 јарди во сезона :D:P

Wohooo, уште помалку од поен на Мајкл Кребтри и освојувам 9то место. Not bad at all имајќи в преглед дека бев последен да одбирам играчи за својата екипа на ждрепката и дека влегов како последнопласиран во регуларниот дел од Фентази сезоната :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom