Барам помош за AdSense

• Креатор на темата Креатор на темата LoRiS
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Незнаев точно каде да ја ставам темава, ако не е за овде Sorry, слободно преместете ја.
За потребите на семинараска работа по предметот Електронска и Мобилна Комерција изработив блог, односно едноставно се зачленив на Blogspot. Семинарската ми е за "E-Маркетинг" (AdSense & AdWords), јас ставив реклами и search engine, но за да можам да се регистрирам на AdSense морав јазикот на блогот да го ставам да ми биде Англиски, односно постовите да ми бидат на Англиски,инаку со постовите на македонски јазик ми го одбија барањето, кога сменив англиски ми го прифатија.
Прашањето е: Дали доколку јас пишувам постови на македонски јазик, можно е да ми го суспендираат акаунотот на AdSense, дали тоа што планирам да го направам се коси со одредбите на AdSense?
Фала за сите што ќе се потрудат да дадат било каков одговор.
0012smile.gif

Незнаев точно каде да ја ставам темава, ако не е за овде Sorry, слободно преместете ја.
За потребите на семинараска работа по предметот Електронска и Мобилна Комерција изработив блог, односно едноставно се зачленив на Blogspot. Семинарската ми е за "E-Маркетинг" (AdSense & AdWords), јас ставив реклами и search engine, но за да можам да се регистрирам на AdSense морав јазикот на блогот да го ставам да ми биде Англиски, односно постовите да ми бидат на Англиски,инаку со постовите на македонски јазик ми го одбија барањето, кога сменив англиски ми го прифатија.
Прашањето е: Дали доколку јас пишувам постови на македонски јазик, можно е да ми го суспендираат акаунотот на AdSense, дали тоа што планирам да го направам се коси со одредбите на AdSense?
Фала за сите што ќе се потрудат да дадат било каков одговор.
0012smile.gif

Мислам дека имам видено македонски блогови на блогспот ,ама во секој случај можеш да емигрираш кај трендо .

Да само дали може да имам кај Трендо реклами на Google, јас мислам дека не би ми дозволиле???

Значи од овој аспект гугл не се многу строги и дозволуваат пишување на други јазици без да те суспендираат. Проблемот е што доколку пишуваш на Македонски доста е веројатно дека нема воопшто да ти се прикажуваат реклами бидејќи гугл не го таргетира Македонскиот јазик. Значи за да можеш да извршиш некакво истражување/анализа за твоите потреби ќе мораш да пишуваш на англиски јазик.
Ако те интересира нешто друго тука сме

Е фала ти многу за јасниот одговор и моето мислење беше такво, но не бев сигурен. А јас затоа и прашувам зошто знам дека се доста ригорозни. Фала уште еднаш ако имам некои други проблеми ќе пишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom