Пејџер

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
30
Се сеќавате ли на пејџерите, колку беа тие популарни на времето, а и исто така, колку тие чинеа. Јас се сеќавам како мал, еден мој роднина имаше пејџер кој беше донесен од странство. Чинел 2000 тогашни марки :vozbud:.
Дали вие сте имале пејџер, вашето искуство со користењето на овој скапоцен апарат пред 15 години, а ако сеуште го имате, дали уште го користите и покажете како изгледа доколку го најдете некаде во архивата на интернетов...
Еве некоја информација плус за ова http://en.wikipedia.org/wiki/Pager

Што чудо ке беше ова 2000 марки. А пораки можело да се пракаат и примаат преку него нели? На број или на нешто друго се прака? Немам поима што чудо било ова.

Ми текнува и јас имав на времето. Па знам ми стигаа информации кои филмови ке ги има во кино, претстави во театар и тн. :pos2:

Што чудо ке беше ова 2000 марки. А пораки можело да се пракаат и примаат преку него нели? На број или на нешто друго се прака? Немам поима што чудо било ова.
Само да се примаат.

- Се јавуваш на 15111 (или така нешто)
- Оставаш порака во форма: "За број 24254 (или така нешто). Јави ми се на 223305. Од Acid".
- На него му стига пораката на пејџер.

Толку. После тоа се појавија мобилните телефони и ги убија пејџерите.

пејџерите беа во мода од 1994 до 1998/99 преку сила некои затуцани бизнисмени ги имаа.
јас тогаш имав мобилен. :D со српска мрежа.
па некој србин му текна Мобимак да отвори и татко ми ми купи пост пејд бројче (500марки) и Адуиовокс за 2500 марки.
интересно беше што мобилните немаа смс пораки, да така сеуште се користеа пејџери за пораки оставање ;)

интересно беше што мобилните немаа смс пораки, да така сеуште се користеа пејџери за пораки оставање ;)
А имаа букви на броевите :P
Знам еден роднина имаше пејџер си го викаше пенџер :pos: а ми текнува дека пред да изумрат... имаше реклами по весниците за пејџери во разни бои... за деца.

Сега не се ни сеќаваме дека постоеле пејџери, а на времето хит беше :)
Знам имаше тетин ми и стално го замаравме со пораки, оток бевме :pos:

еве за тие што не знаат што е тоа:)

images

еве ги тие во боја помодерните :)
images

Не сум имал таква работа , а у кое време беа пејџерите

Доста беа скапи импулсите на тој бројот каде што се оставаше порака. Прво мислев дека се ефтини и од дома немав контрола. Идам еднаш од говрница и почна како лудо да ми ги цица импулсите :vozbud:

Ejjjj jas imav saat imitacija na pejdzer koga bev 4 oddelenie, i site gi lazev deka e pejdzer-bev glavna faca!!!!:pos2::pos2::pos2:

Vo USA go vikaa beeper :) Dosta popularen na filmovite od vtorata polovina na '90tite.BTW: NAjjakiot sketch na K - 15: Tate,idi si odma doma,Bubi go bole meot!!!FALA :D

ааааааааааа фааак! ми недостига олд скул хуморот на к-15 :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom