Нови цени на услуги на CableTel

Член од
7 септември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
110
Од 01.10.2008 година, за услугите во аналогната тв Каблетел наместо 350,00 денари ќе наплатува 450,00 денари.:tapp: Главно образложение е дека нудат програма со висок квалитет и со најмногу канали дури 66.:pos2: Во Карпош 3 нема друга конкуренција освен нив, па затоа со оваа нова цена не ставаат пред свршен чин. Неколку тв (explorer, fox crime, tv5 mondo) се со многу лош квалитет на слика а Наша ТВ воопшто не се гледа.Колку е оправдано ова покачување пресудете сами. :salut:

Говеда... барем да беше подобар квалитетот на аналогните канали и да додадеа уште некој канал... :nesvest:
Многу гадна кабелска, многу ги мразам.

Од дамна сакав да ставам сателитска,еве уште една причина +.Имав интернет од нив,ги одјебав поради лажење и катастрофа квалитет.Почињаат да ми наликуваат на МТ-нет од пред неколку години.

Друже, Dreambox receiver со card sharing и завршен проблем :toe: околу 100€ годишна претплата е (зависи од кој сервер) ама гледаш буквално се што оди на сателит!

и јас сум на Cabletel и последниве две недели програмите нон-стоп се губат и се изместуваат, некои програми и нивниот звук се ептен лоши.плус, денес цел ден немав кабловска и доаѓаат сервисерите и викаат дека ни они не знаат што е проблемот, а цела зграда немавме кабловска:tapp:
стварно е глупо што немаме друг избор во Карпош, да беше на пример Телекабел без размислување ќе ги изберев нив, ама тоа е тоа:toe:

CableTEL се катастрофа од кабловска според мене, лоша слика, 10 албански канала (во Чаир), немаме можност за приклучок на интернет ниту на дигитална тв (а не ни планирам веќе), такада чекам само да се појави ИПТВ услугата од Т-Home. Ако биде како што е MAXtv во Хрватска тогаш ке вреди да се приклучам кај нив. :vozbud:

Друже, Dreambox receiver со card sharing и завршен проблем :toe: околу 100€ годишна претплата е (зависи од кој сервер) ама гледаш буквално се што оди на сателит!
Шо пари е Дримбоксот и кај го има ?
Па место да давам 100 евра годишни за кабелска , ќе ги давам за дримбокс :tv:

Најтапа оператор во Македонија ти е CableTel искрено се радувам што ги сменив ...

Неколку тв (explorer, fox crime, tv5 mondo) се со многу лош квалитет на слика а Наша ТВ воопшто не се гледа.Колку е оправдано ова покачување пресудете сами. :salut:
Исто и кај мене. Некои канали ми се тапа слика (со снегче), на некои па воопшто немам звук.

Ќе си ставам сателитска сега и кој ги ебе. Македонскиве на антенче. Јеби га, немам друга кабловска во населба.

Идиоти.

ЕЕЕЕЕЕЕЕ, што ти се вика монопол.....
Ниту јас, ниту по дома не гледаме многу телевизија па не ни пречи, инаку да на некои канали има снег и искрено мене не ме интересира чив проблем е тоа, ама јас плаќам за услуга очекувам и да ја добијам.

Од први ќе си ставам дигитална која ми е гратис првите три месеци и можам да ги гледам сите пакети(филмски,спортски,адулт...)па од нова година ќе треба да изберам кој сакам да го гледам и плаќам.Инаку 300 денари ќе се плаќа накнадно,а разбрав дека во основниот диги пакет ги има ОБН,ХРТ2(причината ради која ќе ставам дигитална),ХБО...

ЕЕЕЕЕЕЕЕ, што ти се вика монопол.....
Ниту јас, ниту по дома не гледаме многу телевизија па не ни пречи, инаку да на некои канали има снег и искрено мене не ме интересира чив проблем е тоа, ама јас плаќам за услуга очекувам и да ја добијам.
Јас исто многу ретко гледам телевизија и баш затоа ме курчи. Еднаш ќе се решиш да гледаш нешто и или е со снег, или нема глас, а го плаќаш.

Од први ќе си ставам дигитална која ми е гратис првите три месеци и можам да ги гледам сите пакети(филмски,спортски,адулт...)па од нова година ќе треба да изберам кој сакам да го гледам и плаќам.Инаку 300 денари ќе се плаќа накнадно,а разбрав дека во основниот диги пакет ги има ОБН,ХРТ2(причината ради која ќе ставам дигитална),ХБО...

супер е тоа а можи подетални информации за тоа каде ке биде доспстапна таа услуга и од кого е позз

Јас живеам во Ѓорче и тука ја спроведуваат таа акција,не знам за дргите населби како е

Јас исто многу ретко гледам телевизија и баш затоа ме курчи. Еднаш ќе се решиш да гледаш нешто и или е со снег, или нема глас, а го плаќаш.

Тоа со гласот,сепак да не ти е до телевизорот?
Зашто јас кога го земав Сонито,во сетинзи ставив Great Britain како земја,место празно,и некои канали имаа,а некои немаа звук.

Коа го вратив после,се си беше океј...

А за дигиталната,ако е како тие експерименталните...тоа воопшто не е дигитална,туку аналогната фрлена на тие кабли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom