Театар

• Креатор на темата Креатор на темата Avois
  • Време на започнување Време на започнување
Lele jas sum bolna sto nema teatar vo gradov moj... Mnogu sakam da odam na teatar i mislam deka koga ce odam sega da studiram vo Skopje samo na teatar ce odam :vozbud: Obozavam da gledam glumenje vo teatar, cuvstvoto e prekrasno, a i sum se nasla na drugata stran na od publikata, t.e. na scenata e toa cuvstvo pak e nezamenlivo, mislam deka toa mi bea edni od najsrecnite momenti vo zivotot.
A za toa sto vrsnicive nasi gi smetaat za malku udreni i "zabegani" tie sto sakaat da odat na teatar, niven problem :tapp:

Sega vo petokot vo Skopje, vo teatarot centar ja gledav "delirium za dvajca"- dobra pretstava :)

Јас одам и тоа доста, плус често и гага карти фаќам :icon_bigg , а и секогаш имам друштво, не дека ми е проблем и сама би одела, ама поинтересно е кога имаш со кого да коментираш! Неописливо е чувството кога ги гледаш актерите како даваат се од себе на сцена, целосно се внесуваат во улогата и создаваат еден друг свет пред твои очи! Омилена - Стрип Шекспир се исцепив од смеење на претставава! "Малце" условите во Велешкиов театар ни се дизастер, зимно време нема греење па нема ни претстави, не дај боже да заврне вирчиња на сите страни после, ама шо е тоа.......

CESTO odam u teatar i skoro sekoja pretstava ja iam gleano ;) neznam...teatarot go zasakav od Dejan Lilic...prvo go zasakav nego, pa odev da gi gledam negovite pretstavi, a sega ne propustam pretstava od bilo koj ;) zatoa i ke produzam na Dramski Fakultet...AAAA edvaj cekam :vozbud: preubavo e custvoto da bides opkruzen so glumci :) site se intereseni, se zezaat...

Пораснав у театар. Ко помала идев на ”курс по глума” (како и да се вика :)..) околу 4 години и пошто ”курсот” беше у просториите на мнт, таму гага ги имам глеано сите нивни претстави. А ни драмски не ми бега многу.. у принцип, многу си љубам театар и стално коа има карти си идам.. еве сеа вечер ќе си идам на Сомнително Лице (си се испофалив сеа али ај.. ) :)

Ја гледав Демонот од Дебар Маало пред некоја недела. Инаку ретко одам во театар.

Сум бил неколку пати. Ама инаку тешко да одам! пак

Пред да се преселам од Скопје,одев во театар религиозно.Драми,комедии,балет,опера,се за што можев да најдам време.Картите за во МНТ ми беа бесплатни (дал бог добри комшии),само си плаќав за драмски.Како и да е,ми недостига театарот.Овде,да појдеш на опера,бараат 75 евра,епа не вреди толку за 2 саати богами.

Eden period mnogu cesto idev vo teatar,bukvalno sekoja nedela,ama vo posledno vreme voopsto.Go sakam teatarot,ima nekoja magija vo nego,akterite funkcioniraat kako edno,mi se sviga kako mirisa,nekako umetnicki,najseriozno:).Impresionirana bev od Kupidona i pokraj tolku mnogu izgledani predstavi po nea...

Odnapred da se izvinam sto duri od Veles se mesam vo Prilepski raboti. :)

Dobredojdeni ste na 42. Festival vo Prilep Vojdan Cernodrinski. Imam gledano nekoi od odbranite pretstavi i se fenomenalni.
povelete poveke informacii okolu festivalot

"Да се заборави Херострат" страшно добра претстава, 2 саата и нешто е ама вреди :vozbud: срам да ви е на сите велешани шо не бевте :star:

Вчера бев во Драмски, гостуваше театар 007 со ”Отпушоци”. Оригинал од Никола Амонити, во преработка на Игор Ивковиќ... Аматери ама добри мајку им ебам... :)

Ееее, бев на неколку сеа на Мот...Имаше свашта, пениси, мочки ,голи задници, вожња со автобус и Роми кои пеат како луди..
Не ми замерувајте, не знам како се викаат претставите, одев да се олабавам.
А,да..Рики и Рони, поп операта...:nesvest:Прекрасно!

Темово воскресение, се надевам дека ќе добијам одговор. Не можев да ја најдам на репертоарот на страната на Драмски, па се надевам дека некој од вас знае. Дали повторно ќе се игра Лебедова песна во скоро време?

Ej баш фино што ја видов темава да си го искажам револтот :icon_lol:

Последна претстава на која бев е Александар, а последна претстава на која требаше да одам е Сомнително лице. И ужасно сум разочарана од непрофесионалноста на Игор Џамбазов и од лагите на театар Центар (кои донекаде не ги окривувам).
Одиме на закажана претстава и велат се извинуваме бла бла ама некоја си Елена скршила нога и за 1 седмица се презакажува претставата. И ајде одиме за 1 недела и тогаш лелеле се извинуваме ама Игор Џамбазов скрши нога и сеа за 3 недели се презакажува претставата. Ни пукна филм и си ги земавме парите. И од телевизија неофицијално дознавме дека сепак Игор повторно си забегал и си исчезнал. Ужасно непрофесионално и идиотско од негова страна. Немам мерак да одам на Сомнително лице, на претставата која беше наградувана како најдобра претстава не смее да има вакви глупи киксови и да тресат вакви лаги!

Ej баш фино што ја видов темава да си го искажам револтот :icon_lol:

Последна претстава на која бев е Александар, а последна претстава на која требаше да одам е Сомнително лице. И ужасно сум разочарана од непрофесионалноста на Игор Џамбазов и од лагите на театар Центар (кои донекаде не ги окривувам).
Одиме на закажана претстава и велат се извинуваме бла бла ама некоја си Елена скршила нога и за 1 седмица се презакажува претставата. И ајде одиме за 1 недела и тогаш лелеле се извинуваме ама Игор Џамбазов скрши нога и сеа за 3 недели се презакажува претставата. Ни пукна филм и си ги земавме парите. И од телевизија неофицијално дознавме дека сепак Игор повторно си забегал и си исчезнал. Ужасно непрофесионално и идиотско од негова страна. Немам мерак да одам на Сомнително лице, на претставата која беше наградувана како најдобра претстава не смее да има вакви глупи киксови и да тресат вакви лаги!
Елена, или како и да се вика девојката, и јас не се сеќаам, од сигурни извори се имаше повредено. А за Игор слушнав пред некое време дека се играла претставата со друг глумец, него навистина пак го нема. :) Сонце тоа убаво, си исчезнуе коа ќе ми текне, како ја неам гс така да праам шо ми се сака бе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom