Македонски (Солунски) фронт, I-ва светска војна...

Делија, ти си бугар.

Не грешка си, не сум како тебе... :vozbud:

Оти? На РТС шо кажват?
Дека НЕ ВЕ бомбардирале Франција и Англија

Убаво си кажуваат на РТС, ама на вашиот CNN не спомнуваат никаде за масакрите што се извршени врз СРБИТЕ... За раселените лица кои сите заедно да се соберат, пак не се повеќе од Србите... Од Косово и Метохија се пола милион, а да не збориме од РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА колку има раселено...
Само ти и таквите ко тебе од преголема мржња кон Србија не ги гледате или несакате да ги видите тие стардања И CNN ВИ ГО ВРТИ ПОГЛЕДОТ НА ДРУГА СТРАНА, а вие како послушни кучиња трк по коската... ЕЕееееј освести се... :tapp::tapp::tapp:

Не грешка си, не сум како тебе... :vozbud:

Точно. Можеш само да сонуваш да си како мене.

Ама со оглед на тоа што ти го пишуваш јас не правам разлика помеѓу тебе и бугар. Затоа реков дека си и бугар.

Ако на твоите постови на сите места каде што пишува „србин“ „српско“, замениме со „бугар“ „бугарско“, дури и бетер ќе испаднеш од нив.

Затоа, Делија - бугар.

Точно. Можеш само да сонуваш да си како мене.

Ама со оглед на тоа што ти го пишуваш јас не правам разлика помеѓу тебе и бугар. Затоа реков дека си и бугар.

Ако на твоите постови на сите места каде што пишува „србин“ „српско“, замениме со „бугар“ „бугарско“, дури и бетер ќе испаднеш од нив.

Затоа, Делија - бугар.

Туууго...

Иди бе да се прегледаш...

Sамо тие со опсесивна шизофренија или пак стартна форма на манично-депресивна болест мислат дека сите сањаат да бидат како нив.

Ко још хоће да буде као тебе бе...
Трн и Демниан... ударна сила бугарске пропаганде,хахаха :)

Ти можеш слободно да си се повлечеш во глувчјата дупка. Те викнаа на мерење, не се појави. Не за друго, се упрпа дека и јас бев таму.

Ти можеш слободно да си се повлечеш во глувчјата дупка. Те викнаа на мерење, не се појави. Не за друго, се упрпа дека и јас бев таму.
Џонтра... ти си дух који хода.
Само толку имав да ти кажам.

И се ќе се погоди ситуација која што јас ќе ја одберам...
и нема некој да ме замоли да не доаѓам...
у која што на кај си кај си ќе влезеш кај што ти е место.

И јас бев во ратот`91 и сега моите деца или внуци ќе зборат дека сум бил со сила земен за да ратувам...??? Неее :nenene: Јас служев во таа војска која и служеше на мојата држава Југославија и во таа војска јас ја дадов ЗАКЛЕТВАТА ... и ја одржав... Така и твоите прадедовци... Затоа не се срами поради тоа... Биди горд бар на оној што победил и што бил на правата страна... :wink:

Да тој што победи ми е на мене прав пра дедо (другите му се браќа), но за која држава тогаш се бореле неговите браќа? Дали тие доброволно се одени кај Бугарите? Дали гледаш што е работата? + Во Југославија ти беше бидејки беше твоја држава, додека моите дедовци не беа ни Бугари нит Срби. Друго е Македонец во Србија (доброволно) да се бори за Србија или обратно, а друго е од окупирана територија да вадиш војска.

Даде заклетва за Југославија, земја во која ти беше рамноправен граѓанин, додека моите или беа Бугари или беа Јужно Србијанци... Нешто не сакаш да прифатиш... не е тоа лошо, да ја окупирам јас србија некој ден, исто би го направил.

1. dali nekoj saka da mi prati karti, mapi, skici, ..., ili da mi prati linkovi za poprecizni karti za makedonskiot front posebno me interesira frontot kaj galicica i okolu gevgelija, ili
2. nekoj koj ima provereni informacii da mi kaze koj edinici se naogjale na galicica od bugarska i od francuska strana, i
3. me interesiraat informacii za bugarski general kliment bojadziev (roden vo ohrid) za kogo naslusav deka 1916 gi prodal lerin i bitola na francuzite za 8 (konjski) tovari zlato, i
4. otkupuvam predmeti i oruzje od I svetska vojna i od balkanski vojni.

i znae li nekoj sto se sluci so avionot koj se naogjase srusen na dlabocina od okolu 150cm. vo prespanskoto esero blixu krani koj sluzese kako skokalnica vo 80-tite godini a trebase da go izvadat na kopno pred 10-na godini?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom