Пејсажи (исклучиво ваши дела)

• Креатор на темата Креатор на темата Mockingjay
  • Време на започнување Време на започнување
naturez.jpg

коментари?
Поинтересно ќе било доколку на ливадата имало човек или некое животинче, иако и Кантарионот или жолтото ливадско цвеќе врши работа колку/толку. Сепак овде се работи за преференци. Па и можности доколку има нешто во близина ОК, ако не, да сме здрави и живи.

Паралија,Грција:
28up9ap.jpg
Прво искривена фотка, потоа не е запазено правилото на третини. И последно, можеби пофино би било бродот да биде малку покрупен во композицијата. Затоа кога се прават некои фотографии треба да се штракнат повеќе различни фотографии.

2nso11j.jpg

70yqlh.jpg

За горниве две, знам дека е малку утнат фокусот, не мора да коментирате околу тоа, ама ако имате други коментари/совети, слободно:).
f9qkna.jpg

kaq7q.jpg

Инаку сите слики се сликани во Охрид, а детето не ми позираше туку јас тајно го манијачев и го сликав:icon_lol:.Чекам критики!

1. песок на плажа :) фино :)

2. убав пејзаж :)

3. добар момент, си можела од малку поназад да го фотнеш детево ил малку погоре. Вала му е сецната раката.

4. не ја разбирам потребата на луѓето да сликаат зајдисонца со облаци. Посебно доколку на фотографијата има само жолта, сина и кафеава боја. Требало да чекаш малку повеќе за да почнат да се појавуваат црвена, портокалова, виолетово во небото...

Во глобала ОК фотки. Темни... дури и потемни од оние што ги правев јас кога почнував со фотографија.

dsc00066.jpg

и ова е сликано Св. Наум (нешто ми имаше капнато на објективот изгледа зато се точките)

Another_Sunset_Picture_by_DonJas.png

Sunset_At_Ohrids_Coast_by_DonJas.jpg

Со оглед на тоа што се сликани со телефон, затоа фалат детаљи. :)

Еве од Големо езеро на Пелистер :vozbud:Убавини невидени .
повеќе фотки ќе има овие дена , и пишете ако ви се бендисва.:smir:
Impressionist_reflection_by_FLixter.jpg

Eте панорама од големо езеро ама не ми е довршена уште :)

Golemo_Ezero_Panorama_by_FLixter.jpg

поглед кон солунска глава од горна бабина дупka
imag0131.jpg

Фотографијава не е моја. долго време ми стои во компјутер па ја средив малку во Фотошоп и ја ставив овде. Се надевам дека не е проблем....

Врвот Кораб!

26418090.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom