Ако биде војна...

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Аууу.
И?
Што ќе прајш ?
Че ме пукаш ?
:violent1:
А Ацко.

Изи пријателе, изи....без нервоза.
јас на прашањето си се изјаснив
спомнав некои работи и тоа е се
дали сум патриот јас си знам самиот
дали ке се покажам како патриот треба некој друг да каже
дали сум патриот треба да кажат моите дела
сепак сум млад и си ја сакам татковината, на тој начин сум воспитан
јас не добивам ништо ако се исчепатам тука пред луѓе што не ме познаваат а и не ги познавам, едноставно одговорив на прашањето шо беше поставено
Р.Ѕ. времето ги брише лагите ама не ја брише вистината, тоа се ќе покаже
ОГРОМЕН РЕСПЕКТ ЗА ТЕБЕ ако си бил во војната, особено како доброволец

Imas tuka dve kocnici pod br. 1 si stavil familija koja ne dozvoluva da zagines i pod broj.2 vera koja ne dozvoluva da ubivas i da krades. Za da odis vo vojna treba da si spremen da ja zaborivas familijata i da goris vo pekolot. Za da odis vo vojna treba tatkovinata da ti e na prvo mesto. Pozz
1. сигурно нема да одам на фронт а да ја оставам фамилијата да ми биде незаштитена, доколку е во опасност
2. верата ме крепи и ми дава смисла за живот зошто се друго е релативно според мене, инаку јас сум грешник како и сите останати луѓе и мислам дека е поголем грев да бидеш предавник отколку да бидеш убиец

Јас не гласам бидејќи анкетата ми е некако...... За татковината да без разлика на било што, но ако е војна како што беше 2001 сценариски испланирана НЕ, ако е за нашата татковина со цврсти аргументи и поради нарушување на нашиот територијален интегритет или било какво државно право секако дека би војувал.:helou:

па чекај бе малку...нели цело време го дрвите на форум дека 2001ва беше поради поделба на Македонија??? Нели тоа е нарушување на територијален интегритет...од каде па сеа испадна 2001ва испланирана?? Чекај малку...чукш....

Дали тоа индиректно кажуваш дека албанците не се сами виновници за 2001ва? :):)

Ajде друже, кажи ми што сакаше да кажеш :)

па чекај бе малку...нели цело време го дрвите на форум дека 2001ва беше поради поделба на Македонија??? Нели тоа е нарушување на територијален интегритет...од каде па сеа испадна 2001ва испланирана?? Чекај малку...чукш....

Дали тоа индиректно кажуваш дека албанците не се сами виновници за 2001ва? :):)

Ajде друже, кажи ми што сакаше да кажеш :)

Извини што се мешам уз муабет,ама прво ти да кажеше што стана со дванаесетте исчезнати Македонци на кои фамилиите не им знаат ни трага ни глас.Не сум доволно информиран за тоа.Па ако може фино да ми одговориш?Дали можеби ги продадовте за органи некаде во Италија?

Извини што се мешам уз муабет,ама прво ти да кажеше што стана со дванаесетте исчезнати Македонци на кои фамилиите не им знаат ни трага ни глас.Не сум доволно информиран за тоа.Па ако може фино да ми одговориш?Дали можеби ги продадовте за органи некаде во Италија?

дап, 20 иљади по парче бубрег..

Треба среќа нема тука што ама друго време било тогаш , ај ќе ти дадат калаш и што ? знајш да смениш муниција, да го расклопиш и склопиш калашот? ... на одредена далечина се подесува нишанот и ред ствари има
Не е дај му пушка на чоека и пуцај ... ќе ги отепаш другарите :) , како да е за месец дена сигурно ќе научиш (толку е обуката во војска 45 дена :wink: )

Ако има војна секој над 16 години ќе војува ... ние што сме војска бидени први одиме вас ќе ве учат некоја недела што да прајте :pipi:
Горе - долу, исто мислиме. Затоа дека треба воена обука си сосем во право, мене дури и ми е криво што го укинаа служењето војска. Во Турција, кога завршиш средно, одиш прво во војска, факултетот ти е во мирување. Така било и во СФРЈ. Така треба и кај нас да биде.

Е, морониште...
Дрн, дрн, јаренце... тебе волкот не те јаде, не, па, јас да те кољам.
Ама сетики ќе се најде некое гладно куче.
Бубречето да ти го черечи.

Мал сум да се борам за Македонија...Така да бегам у странство али најискрено велам да бев постар би се борел за Македонија...Жал ми е вака али така е :toe:

Мал сум да се борам за Македонија...Така да бегам у странство али најискрено велам да бев постар би се борел за Македонија...Жал ми е вака али така е :toe:

Епа нема гајле, тогаш мие првин ќе се навежбаме, па ќе се бориме и коа ќе се изнабориме ќе те викнеме да ни се вратиш. Важи?

Е, морониште...
Дрн, дрн, јаренце... тебе волкот не те јаде, не, па, јас да те кољам.
Ама сетики ќе се најде некое гладно куче.
Бубречето да ти го черечи.

Топ...може само панкреасот да ми го остаиш, да не иам проблеми со шечерот после? Мољим чика милицаац...

Читај прво што беше постот и што одговори типот...после играј си џебен биљард...не ме цитирај ако не се однесува на тебе...иш.

Сакаш да знаеш како се тепани Албанците додека да дојдат до судот,или сакаш да знаеш како ги убиваа во Теарце,како и да е повеќе го кркавте 2001 и да не ви беа оние од Западот ке бевте на прагот на истребување од Македонија,но еве среќата ви се насмевна и сега сте кај што сте ,но не барајте среќата повторно да ви се насмевне бидејќи може среќата да ве изневери
Ке ги замолам модераторите да ги избришат овие постови кои предизвикуваат омраза вклучувајќи го и мојот.

Сакаш да знаеш како се тепани Албанците додека да дојдат до судот,или сакаш да знаеш како ги убиваа во Теарце,како и да е повеќе го кркавте 2001 и да не ви беа оние од Западот ке бевте на прагот на истребување од Македонија,но еве среќата ви се насмевна и сега сте кај што сте ,но не барајте среќата повторно да ви се насмевне бидејќи може среќата да ве изневери
Ке ги замолам модераторите да ги избришат овие постови кои предизвикуваат омраза вклучувајќи го и мојот.

Абе се сложувам ја дека ние го кркавме. Потполно си во право..само прочитај прво првиот мој пост на темава, после скокај ко скакулец, може??

Вие победивте бе ало :) не се секирај, ете и ти како СаутПарк, па кажи ми, беше или не беше нарушување на територијален интегритет војната во 2001ва...тоа само сакам да знам од почеток :):) дека еднаш го тупите било нарушен интегритетот на државава....после испаѓа било изрежирано...на крај кујзнае шо ќе испадне...

И тоа...иронично, ист човек,различен пост...после година две...

Што чудо од карактер ќе беа некои одреден персони...чудо..

Браво за темата:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
Најголема чест е да умреш за истата земја за чија што слобода умреле Гоце,Даме,Јане,Тодор и ред други македонски патриоти и револуционери.Најбезболна смрт е да умреш под истото знаме под кое Александар го освоил целиот тогашен свет.Голема гордост и привилегија е можноста да се бориш за вечната Македонија.Да живее Македонија!!

како и да е повеќе го кркавте 2001 и да не ви беа оние од Западот ке бевте на прагот на истребување од Македонија,но еве среќата ви се насмевна и сега сте кај што сте ,но не барајте среќата повторно да ви се насмевне бидејќи може среќата да ве изневери.

tocno taka zapadot im pomogna ne deka siram nesto omraza tuku taa e vistinata da ne bea onie od zapadot koi gi izvlekuvaa od arachinovo sega uste trupovi ke se vadea od tamu a od zapadot da ne ostavea sami da se ja zavrsime rabotata (100 pati ke bese poubavo za nas, ne deka sum za da traese vojnata bidejki nema so da traese ke se izbrisea vo 2 min) sigurno ke bese podobro za nas i nemase da se custvuvame porazeni kako sega.

tocno taka zapadot im pomogna ne deka siram nesto omraza tuku taa e vistinata da ne bea onie od zapadot koi gi izvlekuvaa od arachinovo sega uste trupovi ke se vadea od tamu a od zapadot da ne ostavea sami da se ja zavrsime rabotata (100 pati ke bese poubavo za nas, ne deka sum za da traese vojnata bidejki nema so da traese ke se izbrisea vo 2 min) sigurno ke bese podobro za nas i nemase da se custvuvame porazeni kako sega.
Во никој случај воено не бевме поразени!! Штосот е шо денеска во светот е модерен педеризмот па веќе и војните не се тоа што треба да бидат!!Сега побитно е да фрлиш некое крваво милионче на некој влијателен дебелогаз дипломат отколку да победиш во фер битка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom