Ако биде војна...

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога одиш во војна животот ти е на коцка
pogresna formulirano prasanje.ako sakas da si napravis test podobro DALI BI UBIVALE ZA MAKEDONIJA barem od psiholishki aspket ne e ubistveno.jas poprvo bi ubival za makedonija prvo da svitkam edno 100 pa potoa i da zaginam ic nemu ja zalam:helou:

Баш кога ја читав темата ја слушав и песната во која стиховите кажуваат многу повеќе од вашите препуцавања тука:

" Zar sam sramota roditelja, ako ne jebem ratove jer svaki ima reditelja?"

"imamo i lepše stvari za ponos, nego grobove,
...možda nam moto nije bonton, al’ imamo predivan jezik,
Predivan folklor – to je moj ponos, kapiš"

" šta bi rekli moj i tvoj deda:
’’Samo deco ne ginite radi reda, sve je to partija šaha, armija pešaka strada za megdan!"

Гледам се храбар до похрабар... Ееее, лесно е да си седиш дома , тато ти купил компјутер и ти си стискаш по тастатурата и кажуваш колку си храбар... Колку си голем патриот... А кога ќе треба во рака да ја фатиш пушката и кога ќе го слушнеш татнежот на топовите и некаде далечно рафалите и кога ќе видиш дека не е тоа COUNTER STRIKE... ...Ќе ти текне што глупости си пишувал по форумите...

Баш те подржувам друже во твоево размислување сите се овде деца на форумов никој не ја видел вистинската страна на војната и не биле присутни и не знаат што е реалноста на а јас пак ќе војувам за Македонија ма било какава војна да е во прашање.

A zosto da ne glasaat tie sto ne ziveat vo Makedonija ?

Ке повторам Тие што се во Македонија и тие што се од Македонија,а тие што немаат никаква врска со Македонија пример некој Бугар од Варна или некој Србин од Војводина само ке се убацат и ке гласаат само за да излеземе дека сите ке останеме дома(како ние што им направивме на Грците:wink:)

Како ке се борите вие што немате воен рок служено(вклучувајки се и јас овде)што ке праиме ние,ке маваме со камења ке се пцуеме,ке се молиме да ни дојде некој со голи раце да се пробаме или што..... :)
Јас највероватно ке соберам муда да бидам корисен и да се најдам,ама сигурно нема да завршам работа прописно пошто моето искусво со пукање е 99% на свадби и веридби :pos:
Молете се да не дојде тоа дереџе,таму ке го нема оној иксон на десниот ќош па ти скурчило гаси се,од таму и да излезеш жив ке излезеш пола човак,или во нашиот случај НИШТО!!!

Epa spored ovie rezultati , izgleda ke ja pobedita sekoja armija , vakov procent na odziv nema ni vo Avganistan. Bravo.

Нема да има војна, а веќе евентуално како што креаторот на темата ни "го мери" со анкетата 99% ќе му ја дувнат пред да им дадат пушка во раце, 90% немаат ни служено воен рок, исто и јас, и не би се борел, oти секако некој ќе профитира на нашите мртви борци.

ABE SEKOJ OD NAS EDEN DEN KE GO SNEMA OD ZEMJAVA , PRASANJE E SAMO KAKO I KOGA .ISKRENOI PODBRO BI ZAGINAL MASHKI HEROJSKI ODOSTO OD OBICNA SMRT :( .HEROITE VECNO ZIVEAT SAMO KODOSHITE I SHPIJUNITE IMAT KRATOK VEK.:helou:

Фанатик, те разбираме и со исклучен CapsLock, ти оди нека те отепат, јас ќе плачам по тебе.

ABE SEKOJ OD NAS EDEN DEN KE GO SNEMA OD ZEMJAVA , PRASANJE E SAMO KAKO I KOGA .ISKRENOI PODBRO BI ZAGINAL MASHKI HEROJSKI ODOSTO OD OBICNA SMRT :( .HEROITE VECNO ZIVEAT SAMO KODOSHITE I SHPIJUNITE IMAT KRATOK VEK.:helou:

Потполно се слагам со тебе,но не е во прашање само херојството,туку си ја браниш земјата, имотот ,семејството и иднината на своите деца,а овие што гласаат дека ке си останат пред тв или ке си фатат капут ,тие според мене џабе ни го трошат лебот македонски

После неколку опомени, еве ја последната:

Нареден пост со капс лок, одиш на бан 3 дена. Фала.

Шо не се отепаш уште сега и не напишеш писмо оти си загинал за Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom