Гласајте за Охридското езеро кое влезе во изборот на 7 нови светски чуда!

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам колку се сметаа за валидни информациите од Википедија, ама ваљда го пишел некој добро запознаен со овој проблем.

Посебно статиите за хидрологија и фауна на езерото...а со малу појќе чепкање на гугл, а и по книги, многу појке информации се добиваат...

Зато, ако си сум Ресенчанче, си гласав ја за овје водацицачиве, шо ни го цицаат Преспанското :smir:

Чудо големо.
па нормално...
зато гласајте луѓе...
еве и Мистичен потврдува е дека е големо чудо :vozbud:

а вие што сакавте некој друг да влезе во листава А1 (браво за иницијативата) на сајтот имаа ставено анкета со неколку можности и последна друго во која можевте да дадете ваш предлог...
кој ви е крив што не сте се заинтересирале тогаш?

Околу 550 метри на најдлабоките точки.

Провери, ако мислиш дека заебавам :)

Види вака брат...задутре полагам Хидрологија..ко прво
Од Охрид сум..ко второ
Охридското езеро со мерењето на последните ехосондери се покажа дека е длабоко 303 метри...Стварно е толку

а, и да е 500 и нешто, пак не е ни во Европа меѓу првите 10

а вие што сакавте некој друг да влезе во листава А1 (браво за иницијативата) на сајтот имаа ставено анкета со неколку можности и последна друго во која можевте да дадете ваш предлог...
кој ви е крив што не сте се заинтересирале тогаш?
Охридски ликови ко тебе гарант гласале по едно 50-100 пати.

Види вака брат...задутре полагам Хидрологија..ко прво
Од Охрид сум..ко второ
Охридското езеро со мерењето на последните ехосондери се покажа дека е длабоко 303 метри...Стварно е толку

а, и да е 500 и нешто, пак не е ни во Европа меѓу првите 10

Извини, ко прво.
Ме излажале, ко второ.
Мереа некој итаљани летово, ко трето.

Какобило, ко четврто и последно. Прости и пиши им на тие шо го клале дек врска немат, пошо немат причина.

Охридски ликови ко тебе гарант гласале по едно 50-100 пати.
Според новата територијална организација (припојување на општините Сарај и Кондово) градот Скопје има 506 926 жители (66,75% Македонци) меѓутоа околу 15% од тоа претставува селско население поради големиот број на села во составот на Општина Сарај.

Според последниот попис од 2002 година, во градот Охрид живеат 42.033 жители

мислам дека тука завршува дискусијава...
да не ги додавам другиве градови...

*информацииве се од википедија

Јован, не го дрви.

Знаеме колку се палиш на локал патриотско охридска основа и дека се што е од Охрид за тебе нема подобро.

Не е тоа поентата. Имаше други чуда на листата со предлози, а и други кои воопшто ги немаше на листата кои повеќе заслужуваат да се најдат во изборот.

[acko]®;1645436 напиша:
ohridsko e najbistroto ezero vo svetot. zatoa e vo ovaa lista!

Како бе најбистро кога летово бев не беше баш толку бистро,за разлика од Финските кој се проѕирни,ебаго.:toe:

типична македонска работа божееее
еден ќе каже бело е и 100 други ќе се испотепаат да му докажат дека е црно не за друго за инает:toe::toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom