Бокс

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Oва уште пред мечот со Кличко беше, на некое интервју зборел за жените и хомосексуалците. Конзервативен е многу, и ептен верува во Господ. Ако имаш време гледај му ги пресовите и на твитер разгледај го, секој втор збор му е God. :D
Аa, приметив и тoa.
Бaрем јaвнo дa не збoри тaкa, имa рaзликa oд слoбoдa нa гoвoр дo гoвoр нa oмрaзa :) aли дoлг и пoгaн јaзик, бреј.
Ни Кличкo не е цвеќе :D

Аa, приметив и тoa.
Бaрем јaвнo дa не збoри тaкa, имa рaзликa oд слoбoдa нa гoвoр дo гoвoр нa oмрaзa :) aли дoлг и пoгaн јaзик, бреј.
Ни Кличкo не е цвеќе :D
Е убаво е да не збори јавно ама ете збори, и затоа вака ќе го гонат. Кличко сеа глуми нешто машносан, одела, и на пресови и секаде, опен мајнд сум јас, сите сме исти, откако брат ми стана пратеник. Баш тоа му го збореше на на Фјури на Gloves off. А боксери се, за култура бетер од фудбалерине се. :D

Ентони Џошуа 15-0, сите со нокаут. :cuc:
Има иднина во него само не знам колку е спремен да тргне по титулите на Фјури или Уајлдер.

Млад е, скоро сите така почнуваат, ќе видиме кога ќе се судри со некој посилен.
п.с. Поинтересно е тоа што секогаш ги нокаутира најкасно до 3та рунда. :D

Утре Хеј ќе го даваат на некоја кај нас или ќе бараме стримови?

Mene me interesira za Szpilka i Wilder, ke gi davaat negde na nasive?
Нема шанси, Кличко кога не го даваа, вечерва Хеј нема да го има, не дошло време за Уајлдер :D

Хеј на својот јутјуб канал ќе врши пренос иначе, бесплатно.[DOUBLEPOST=1452981565][/DOUBLEPOST]Прва рунда, втора минута, Де Мори со кислород маска заврши. Нека трепка. :D

Последно уредено:

Wilder не покажа некаква супериорност што повеќето коментатори очекуваа. Дури би рекол дека ако Szpilka на моменти беше тргнал смело во повеќе размена на удари средбата можеше да заврши и на друг начин. Deontay покажа и друга слаба страна - недостаток на моќ во ударите. За мене приказните дека тој е новата голема ѕвезда на бокс се директно смешни, тој како техника и моќ дури не е од рангот на претендент како Luis Ortiz. Како и да е, мислам дека Поветкин ќе го нокаутира. Поветкин е храбар боксер кој умее да го скратува растојанието и не се плаши да влезе во размена на удари. За Wilder тоа ќе е прва средба со навистина силен боксер и мислам дека ќе му биде и првата загуба.

Eдна глава е понизок Поветкин од Вајлдер, тоа е многу голема предност за петлево.
Му легна ептен на рака Шпилка, инаку тешко дека би тепал, добар беше полјаков во секој случај, напаѓаше, даваше удари, офанзивно влезе од почеток. Уствари дефанзивата е позната страна за Вајлдер, сите нокаути така ги дава, чека позиција цело време, се брани, се повлекува и слично.

Сега ќе се изначекаме за следна борба, од овие топ 10 боксери што се ниту еден нема објавено датум. Чорба.

Anthony Joshua ќе се бие со Charles Martin на 9 април во обид да му одземе појасот во тешка категорија на IBF. На пресконференцијата Martin покажа голема самодоверба. Не знам од каде му доаѓа откако повеќето негови средби се со слаби противници Не дека Joshua се бил со врвни боксери ама барем стои мирен и не се прави на кловн. Очекувам победа на Joshua.
anthony-joshua-charles-martin-ibf-tale-of-the-tape_3416262.jpg

На истиот датум се очекува да е дуелот за титулата во тешка категорија на EBU меѓу Dereck Chisora и Kubrat Pulev. Интересен и непредвидлив натпревар меѓу двајца противници кои имаат напаѓачки стил. Пред да се договори со Pulev за мач Chisora одврати предлогот за средба со Anthony Joshua.
Chisora-vs-Pulev.png

Последно уредено:
Не знам дали некој веќе памети еден голем боксер од блиското минато - Prince Naseem Hamed. Иако покажуваше непочитување кон своите противници во рингот и надвор од него треба да се признае дека имаше голем талент и мачовете му беа вистинско шоу.

На 5 март Luis Ortiz излегува против Tony Thompson. Очекувам победа на Ortiz над веќе застарениот Thompson. Ако победи ќе мора да се соочи против Александар Устинов. Не верувам Ortiz да дозволи грешка и во оваа средба.
ortiz4.jpg

Лукас Броун (или како и да се изговара) е новиот ВБА шампион.

Не верував дека Браун може да го победи Чагаев.

Како и да е, на Браун ќе му биде многу тешко да го задржи шампионскиот појас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom