Кој е крив за скопскиот отпад?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е виновен за скопскиот смет?

• Вкупно гласачи
    53
nie site do eden dojdi frli kutija cigari u tulsa na ulica abe ke si pllatush 20$ i plus ke si gi dignesh cigarite i ke gi frlish u kanta

Nie sme si krivi a normalno i vlasta.Prvo deka nenavremeno cisti a vtoro ne prevzema merki za toa sto frlame nie gubre na ulicite.

Сите се виновни! Граѓаните само ѓубре праат, а локалните власти к*р ги боли! Ништо не преземаат.

zEk0 напиша:
Само граѓаните се криви И НИКОЈ ДРУГ!!!! Како може властите или било кој друг да е крив што ти фрлаш ѓубре кај ќе стигнеш???

Проста ситуација: Одиш по улица, јадеш хамбургер, го дојадуваш и ја фрлаш хартијата на улица. --> Кој е крив, властите зошто нема казни или ти зошто си го фрлил ѓубрето на улица?

Да ве прашам, вие фрлате ѓубре кај ќе стигнете зошто нема казни за тоа???

П.С.
Асид, не се однесува на тебе....на сите се однесува.
Еве сега ке ти објаснам... Ако ти дојде некој и ти “фрсни“ 500 денари казна на лице место за тоа што го фрли ѓубрето има умот да ти се сомели и никогаш да не ти текни да фрлиш ѓубре. А и треба сам да ти текни дека не треба да фрлаш ѓубре по улица кога има канти насекаде.

tolku ni e kulturata, da bevme malku pokulturni barem ke go namalevme gubreto po gradot

Acid напиша:
Сите се виновни, ама нормално дека поголемиот дел од вината паѓа на властите. Треба да го спастрат градот, па нека воведат казни. Ќе подразмислиш дали да фрлиш отпад кај што не му е местото ако има казни за тоа и ако навистина се спроведуваат на дело.

И граѓаните сигурно не се виновни за дупките по улиците, лошото осветлување, кучињата скитници....

Potpolno se soglasuvam:)

Samo kultura fali na ovoj"narod".Treba da projdat nekolku generacii "gragani"za da se prifatat nekoi raboti.Sram mi e da pokanam prijateli od Srbija koga znam kako e vo nivniot grad vo Vojvodina,a kako e kaj nas!!Samo voochuvanje i pouka.Tatko mi koga ke vidi nekoj deka frla hartija od neshto shto jadel mu se obraka bez sram:gospodine,gospogo dechko devojko,vi padna neshto.Pola od niv se zasramuvaat i go krevaat ,a pola se pravat deka ne go slushnale!!Porano mu se lutev za toa me srami pred drugite koga sum vo negovo drushtvo,a sega razmisluvam bash kako nego(ne sum extremen samo bi gi poddrzal takvite luge vo nekoja nezgodna situacija)Komentarot negov bi bil:Probaj so ubavo,ako ne pomaga -STAPOT!!!Shto bi se reklo samo represija!!

Сите до еден!!Ко 1во ако бевме држава ке имаше закон,ако фрлиш ѓубре да те казнат(тоа е основно)..ако не го почитуваш законот у затвор.Па да видиме дали тогаш некој ке фрли.

Сите се виновни.Власта затоа што нема казни,но и затоа што нема доволно канти(во некои предели од градот треба да бараш 2 саати канта),но и граѓаните.Имам забележано како некои фрлаат хартија на пола метар од кантата.Епа не бива после чист град нормално.

Site ste vo pravo :)
Frustriracki e da se otide vo nekoj grad nadvor cisto ubavo sredeno... pa pose da se napravi komparacija kaj nas. Sepak prvata vecer na baskerfest na sredno vodno lugjevo sobrale 2 toni otpad !!! Toogas tipceto i rece deka vo zagreb i serija drugi metropoli Javnite pretprijatija cistat na pomalku pati otkolku kaj nas :(
Za pocetok jas ke pocnam pocesto da go primenuvam primerot na tatko mu na party bracker .

стварно.

Разликата во чистота меѓу некој град во з. европа и скопје е како да го споредуваш плоштадот македонија и шутка.

Толку е гадно.

Верувајте ми странците кога ќе дојдат прво нешто што ќе приметат е ѓубрето по улиците.

Pogolem del od vinata paga na lokalnite vlasti ama fakt e deka i nie samite sme si krivi. Inace za Trifun samo losi komentari poso gradov ne e metropola nego ko so bi rekol Toni Zen Metro-pola. Celta na Trifun bese samo da dojde na pozicija gradonacalnik na grad Skopje, da se nafatira i da go izgradi Kermez ama ova poslednovo nekako ne mu ide.

viktor_mak напиша:
Pogolem del od vinata paga na lokalnite vlasti ama fakt e deka i nie samite sme si krivi. Inace za Trifun samo losi komentari poso gradov ne e metropola nego ko so bi rekol Toni Zen Metro-pola. Celta na Trifun bese samo da dojde na pozicija gradonacalnik na grad Skopje, da se nafatira i da go izgradi Kermez ama ova poslednovo nekako ne mu ide.

Реторичко прашање : Зошто никој не се буни за тоа, каде е граѓанската иницијатива - тапа.:ban?:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom