Како за почеток здраво на сите на форумов. Јас сум тазе член.
Сакав да прокоментирам за еден кафич во Берово кој многу ме разочара. Берово како Берово убав град и на прв поглед ми се виде интересен. Одамна се канам да отидам во берово и дојде и тој ден. И одам во Берово се така јас среќен ко дете од 5 години со сладолед во рака, да видам што нуди и овој македонски град. Ама летно време колку и да е во планина пак е жешко на сонце. И викаме со невестата ај да седенеме некаде да пиеме едно кафе, да се одмориме. И кај да седнеме го погодивме локалот. На плоштадот во Берово гледаме еден кафич и пише на него ЦЕНТАР. Ај викаме ќе седнеме да одмориме малку. И се така убаво почна денот од сабајле и баш најдовме каде да си го расипеме. Ова да не му се случи на никој. Седиме порачуваме по едно кафе и по еден сок, по стандард си пијам пиво ама не ми е жал што овој пат порачав сок и седиме така моабет и носи келнерот пијалокот носи и чаши ама што да видам.
Чашите како да не ги измил никој десет години. По чашите кармин, прсти налепено на секаде.... И викам на келнерот келнер абе што е со чашиве. Он зима ги гледа вика ај ќе донесам други иде носи други и тие што да видам. Исти како претходните. Ај да не го враќам детето повторно ама нема да му оставам бакшиш. Како секој господин човек ако е добра услугата зошто да не му оставам бакшиш на човекот. И ај тоа помина што помина викам нема да пијам сокот. И иде и кафето. Ама и во кафето што да видам. Кафе кога ќе порачам(турско) знам одозгора има кајмак. Овдека наместо кајмак има и додатна декорација(влакна).... За малку што не повратив. Го викам пак келнерот и му давам мала сугестија за малиот инцидент, он ме изгледа како да сум напавил сериозен прекршок т.е. убиство. Го прашам кој е газдата и он ми покажува на соседната маса еден господин и вика он е. Го прашам за име на газдата и тоа не ти бил никој друг туку бил Славе Чафката. Е добро си викам од прв пат одење во Берово баш кај Славе Чафката ли требаше да попаднам. Сум слушал од познати за него дека бил педер и дека се до сега ни женска немал фатено и најверојатно уште бил невин
. А и гледам како минат мажи по плоштадот така ги загледува. И баце ми пукна филмот:salut:. Си платив сметката и демонстративно го напуштив кафич Центар, затоа што јас сум имал специфичен стил на живот.....
Се надевам на друг да не му се случи нешто слично.:nenene:
Поздрав.
Сакав да прокоментирам за еден кафич во Берово кој многу ме разочара. Берово како Берово убав град и на прв поглед ми се виде интересен. Одамна се канам да отидам во берово и дојде и тој ден. И одам во Берово се така јас среќен ко дете од 5 години со сладолед во рака, да видам што нуди и овој македонски град. Ама летно време колку и да е во планина пак е жешко на сонце. И викаме со невестата ај да седенеме некаде да пиеме едно кафе, да се одмориме. И кај да седнеме го погодивме локалот. На плоштадот во Берово гледаме еден кафич и пише на него ЦЕНТАР. Ај викаме ќе седнеме да одмориме малку. И се така убаво почна денот од сабајле и баш најдовме каде да си го расипеме. Ова да не му се случи на никој. Седиме порачуваме по едно кафе и по еден сок, по стандард си пијам пиво ама не ми е жал што овој пат порачав сок и седиме така моабет и носи келнерот пијалокот носи и чаши ама што да видам.

Се надевам на друг да не му се случи нешто слично.:nenene:
Поздрав.