Креми за лузни

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Па нема креми кои помагаат за лекување на лузни од искуство. :toe: И да е отворена раната и да се мачка со крема лузна повторно ќе има.

Vaka majka mi koristese krem lala za fleki ama po odredeno vreme pocnaa vlaknenca da i se pojavuvaat sega sakam i jas da go iskoristam za dve tri pegi ama mi e strav od iskustvoto na majka mi.dali na nekoj mu se desilo slicen problem?

Јас сум била многу палава како дете. Три пати сум шиена на главата на исто место. Пробав да ставам една крема, не ми текнува како се викаше, арно ама не ми помогна ич и повеќе не се замарам. Требаше да ја користам 6 месеци, а јас ја користев мислам дека 2 месеци, повеќе не ми е важно дали лузната ми се познава или не :toe:

Priroden lek za luzna mozam da go preporacam aloe rastenieto!

Лек за белези

Најпрво дали знаете некој природен лек за белези или пак некои креми? Дали се имате справено со ваков проблем?
Јас имам користено едно 3-4 креми и раствори препорачани од стручни лица, но не ми помогнаа.

Најпрво дали знаете некој природен лек за белези или пак некои креми? Дали се имате справено со ваков проблем?
Јас имам користено едно 3-4 креми и раствори препорачани од стручни лица, но не ми помогнаа.
Какви белези?
Мислиш на лузни или вродени белези?

Кремите и не се баш ефикасни. Не дека нема да се намали белегот, ама минимално, речиси незабележливо.

Кремите и не се баш ефикасни. Не дека нема да се намали белегот, ама минимално, речиси незабележливо.
Од каде ваков заклучок? зборуваш за конкретна крема или за конкретен белег?

Од каде ваков заклучок? зборуваш за конкретна крема или за конкретен белег?

Од лично искуство, за конкретен белег (на раката), мачкан со неколку врсти креми (некои ефтинки, некои баја солени)

А и со другарки шо сум праел муабет, кремите не се баш ефикасни. Од твое искуство мислиш ли дека се ефикасни?

Од лично искуство, за конкретен белег (на раката), мачкан со неколку врсти креми (некои ефтинки, некои баја солени)

А и со другарки шо сум праел муабет, кремите не се баш ефикасни. Од твое искуство мислиш ли дека се ефикасни?
Кај рани што не се длабоки може да се избегне лузната со редовен пилинг, креми со благо кератолитичко дејство и накнадна хидратантна крема, евентуално маст на база на рибино масло
од мое искуство на тој начин лесно сум се справувала со површинските лузни
но исто зависи и од генетската активност на лојните жлезди, и нормалното исфрлање на мртвото ткиво.

Кај рани што не се длабоки може да се избегне лузната со редовен пилинг, креми со благо кератолитичко дејство и накнадна хидратантна крема, евентуално маст на база на рибино масло
од мое искуство на тој начин лесно сум се справувала со површинските лузни
но исто зависи и од генетската активност на лојните жлезди, и нормалното исфрлање на мртвото ткиво.

а конкретно име на некоја крема ако може

Од "Законот за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала"

хахахаха само за оваа група или... во други групи има многу конкретни иминја спомнато. не е важно. Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom