Jean Michel Jarre

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
Решив да отворам тема пошо никој немаше отворено за Jean Michel Jarre... тој е пионерот на денешната електронска музика... свири уште од 1977 се до денес и има 54 албуми од нив Oxygene е најпознат2008 се работи на Oxygene: New Master Recording... па што мислите за човеков...

oxygene3dcd.jpg

20070328_01382.jpg

Мастер!
Ќе го гледаме за некој месец во живо :vozbud: (во Белград, не кај нас :pos:)

Шо да мислиме за чоекот, нема шо да се мисли, легенда у електронската музика, после Kraftwerk.

На 8-ми ноември не се испушта у Белград Жан Мишел.

Исклучиво добар музичар - вистински уметник. Иначе со неговата музика се запознав случајно, таткоми има еден албум негов :helou:

The Great вие со генерации електронска музика слушате а? :)
Иначе за чоеков стварно е легенда. Да можев ке одев у Белград ама неможам...Стварно е добар....

CAR. Ima vreme,a i nadez do noemvri deka ke go slusham vo zivo kaj shto lupa na laseri i na red drugi aparatchinja napraveni specijalno za nego.

BTW: Imam 2 DVD.Ednoto od Moskva drugoto od Peking - Forbiden city.

Свака му част на човеков јас имам слушано неколку негови албуми (и тоа од чичко ми се) и навистина ми се допаѓа

Уфф, одлично звучи Oxygen.. имам слушано нешто од тоа, повеќе дела беа така? part 4 беше она што сите треба да го знаат...

Уфф, одлично звучи Oxygen.. имам слушано нешто од тоа, повеќе дела беа така? part 4 беше она што сите треба да го знаат...

13 дела се... 4 сите го знаат...(во новиов албум имат неколку измеѓу делови од Oxygene)

Многу помалку му се од 54 албума... Како и да е сите му ги имам и го обожавам. Омилени албуми ми се Oxygene 1-6, Oxygene 7-13, Magnetic fields, и најновиот, Teo & Tea.

Омилени траки ми се Oxygene 2, 4, 8 10 i 12 Fresh News, Teo & Tea Magnetic fields 2, Calypso 1, Second Rendez-Vous и equinoxe 4 &5

Zdravo do site, bi sakal da znam koe e znacenjeto na logoto od albumot equnoxe, ako nekoj znaj neka kazi pozz.

Zdravo do site, bi sakal da znam koe e znacenjeto na logoto od albumot equnoxe, ako nekoj znaj neka kazi pozz.
На омотот од албумот се набљудувачите. Нѐ набљудуваат нас, светот, иднината, минатото...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom