Прешево, Бујановац и Качаник македонски градови

• Креатор на темата Креатор на темата Aminta III
  • Време на започнување Време на започнување
[OFF TOPIC]

Do adminite/moderatorite:

Mojot post na ovaa tema e izbrisan, a ne dobiv izvestuvanje deka e izbrisan, koj go izbrisa i zosto e izbrisan. Bi sakal da ja znam pricinata. Sega postot ovde nema da go povtoram, no mislam deka nikogo ne navrediv i ne e protiv pravilata na forumot.

Blagodaram.

И?

Која е поврзаноста :)

За срамота си :kesa:

Поврзаноста е што и Куманово и Ниш са од шопското землиште. Затоа са слични говорите, а не като некаква последица од Карпошовото востание. За не знаеш шно у Македониjа живеат шопи?
Види едно клипче за ритуали од село Саса. Ти гарантирам што ова са чисто шопски песни и говори:

Само пробвам реакциата ти. Браво - не се хвана.

Оди сокриј се, бруко една.

Поврзаноста е што и Куманово и Ниш са од шопското землиште. Затоа са слични говорите, а не като некаква последица од Карпошовото востание. За не знаеш шно у Македониjа живеат шопи?

Не постои “шопско землиште“, туку шопите го попримиле говорот од месните каде што живееле, посебно бидејќи живеат на тромеѓето МК-СРБ-БГ.
Затоа и варијациите им се слични.

Seuste nema odgovor.

Gi molam administratorite/moderatorite da se izjasnat vo vrska so postot #16 na ovaa tema.

Оди сокриј се, бруко една.
Еj, Брато не ми се лути... само пробвах дали моем да водим интелигентен диалог со тебе... Веке се убедих што ке може... И се извинувам што те подцених.
----
За "Шопското землиште" можеби треба да има отделна тема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom