Star Wars

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
4699310-women_1280.jpg

^^ Полека но сигурно филмовите и сериите ја зачнаа идејата дека на екранот има место и за здрави женски хероини, со добро изградени карактери, who mean business and can actually kick some ass. Пропагандава очекував да ескалира догодина, во дуелот меѓу Margot Robie (Harley Quinn) и Gal Gadot (Wonder-Woman), кој требаше да пресуди која од овие две ќе го дофати врвот.
Ама човече, тогаш се појави ДЕЈЗИ ФАКИН РИДЛИ :vozbud::vozbud:!! И малата фрли ракавица. Која има г'з, бујрум нека повели.
Какви ти ДЦ, какви ти Марвел хероини. Спој ги Хан Соло и Лук Скајвокер во 20-something British girl, убаци ја во најпопуларната филмска франшиза - и го добиваш најмоќниот женски лик ever, on the big screen. Ни Ема Вотсон како Хермиона не ја ''маѓепса'' толку брзо и вешто публиката, како ова девојче. Полн погодок е ова, го украде шоуто малава :cuc:. АЛАЛ ВЕРА.

Епизодава иначе, многу добра. Четири ѕвездици од пет, комотно. Харизматично раскажана приказна, со допадливи ликови, но во која фалеше нешто повеќе акција. Сe' како склоп убаво и фино, ама скоро ниедна сцена/момент не остава толку јак впечаток за да кажеш - ''Да. Ете ќе одам пак да го гледам филмот уште еднаш, само ради таа сцена''. И не ми ја спомнувајте смртта на Хан. По-очито кинење од чекорењето по мостот директно во лицето на злото, здравје. Шо, стара слава ли доловуваа со копи-пејст сценава у пм?! Или пак циљеа на тоа публиката повеќе да го замрази патетичниот wanna be Vader, Марвел Левел негативец. Демек, ете тука, со бодењето на родениот татко, со тапија премина на темната страна. Нема веза. На крај, после наредните две епизоди ако трилогијава се претвори во ''Искупљење Кајло Рена'' - ќе биде мижи Митра, толумби паѓаат работава.

Али ајде, беше забавно и уживање да се гледа. Потенцијал има и оставија многу отворен геп за во наредните две продолженија. Се' убаво и се' ќе прифатам, само пак да не изведат Лук ориџин стори со Реј и на крај да испадне дека е некое изгубено/заборавено ХY роденче од фамозната Скајвокер фамилија. Типката заслужува посебна прича, да не биде она веч виџеното од порано. Ма да кога гледам колку сличности имаше целиот филм со 4-тата Епизода, о леле мале ..

И честитки оф корс за рекордот !!:bravobe:
1609634_938238482891365_3250448056263006087_n.jpg

1934049_903945063035286_5087867156154480324_n.jpg

Уживав, нешто што само Star Wars може да ми го понуди. Премногу емоции, и подобар почеток на новата трилогија не можевме да добиеме.
JJ Абрамс, секоја чест.

Ако веќе не сте прочитале:

Director JJ Abrams has confirmed that Obi Wan Kenobi's voice is part of the sequence in which Rey experiences a Force-induced flashback after finding Luke's lightsaber. And not only is it the wise old Jedi master speaking, both the actors who have portrayed the character--Alec Guinness and Ewan McGregor--can be heard.

"We asked Ewan McGregor to come in and do the line," Abrams told Entertainment Weekly. "And he was awesome and we were very grateful. He was incredibly sweet and handsome, and all that stuff. Then he rode off on his motorcycle. Literally the coolest voiceover actor ever."

As for the the late Guinness, who died in 2000, he speaks a single word--"Rey"-- which was taken from a longer word by Bryan Burk, one of the films producers. "I said, 'That's cool, is that the thing from Ewan McGregor?'" Abrams explained. "He said 'No, we took a line from Alec Guinness saying 'Afraid.'"

"They cut it, and you hear the performance--he's saying it the way I would have begged Alec Guinness to have said it. It is so crazy perfect," Abrams says. "So when you hear Obi-Wan talk to Rey it is both Alec Guinness and Ewan McGregor doing the voice."

Last week it was revealed that James Bond star Daniel Craig also makes a cameo in The Force Awakens, playing a Stormtrooper with a single line of dialogue.

Филмот е супер, а девојчето ТОП.
Ме интересира приказната околу Рен и оној врховниот водач од кај излезе?

Иначе го немав истото чуство како кога го гледав Star Wars IV пред многу години, за нова година цела ноќ на МТВ, но други времиња - различна возраст.

Каков ужасен hype и маркетинг направија со последново продолжениe, луѓе што искачаат у Океаник ставаат лајтсејбер на профилна.

Да беше у прашање клуб ко ХО ајде и така, али за Океаник нема простување. :D
Иначе ок, нормална појава е у време на социјални мрежи да има фанови и "фанови". Точно, огромеен хајп се напраи за Стар Ворс и со право. Затоа пример ја едвај чекам да го глеам втор пат.

Каков ужасен hype и маркетинг направија со последново продолжениe, луѓе што искачаат у Океаник ставаат лајтсејбер на профилна.

Тоа со лајтсејберот на профилна беше исто срање како и со француското знаме. Не го ставив ни едното ни другото.

Ако више ставам профилна со лајтсејбер, ја ќе го држам сејберот у раце и ќе се сликам така, а не фејсбук да ми го лепи на слика.

Мислам дека мнозинството не сфаќа колку е тешко да се изведе било каков sequel на ваква култна филмска франшиза...
Стандардите се ненормално високи и има огромна публика што го знае секој детал од сторијата. Новото сценарио за филмов како build-up на новиот sequel е нешто блиску до перфекција реално, ликовите а посебно негативците се одново у центар пажња со задржан SW трејдмарк a поразлични.
Феноменален сет дизан & прејак едит со ефектите и звукот. 10тки

Да беше некој нов неврзан филм за SW франшизата, најверојатно ќе беше најдоброто излезено во Action, Adventure, Fantasy, Sci-Fi жанрот досега.

J.J Abrams
hands down

И после кафана и „Македонско име нема да загине“ и слична кафанска патриотизација....
Кога на почетокот на страната ќе видам ваков натпис, не ми се чита повеќе, туку ми се повраќа.

Што се однесува до филмот, мојата оценка е дека е пристоен. Не е ремек дело, ама тоа и не требаше да биде, сепак се работи за дел од „Ѕвездени војни“ серијалот.

Хан Соло пак ги краде сцените иако е триесетина години постар, најавата за неговата замена По сега за сега и не се искажа премногу (иако има време во наредните две епизоди), Леа имаше разочарувачка улога, Кајло Рен кога ја извади маската ме разочара, ама полека и тоа се вклопи во неговата улога, Фин има сега за сега некоја нејасна улога на евентуално романтен одклон од темата.
Ах да, да је на заборавам Рен, изигра одлично, иако самото сценарио е доста недоречено и нејасно околу неа.
Што ме нервираше, па имињата на негативците (освен Кајло Рен) од типот на „Снуки“ или „Капетан Фазма“, ко имињава да им ги давале деца од градинка.

Се на се, еден пристоен филм од серијалот на „Ѕвездени војни“.

Последно уредено:
Ок. Многу јака беше сцената со Кајло Рен (превод има за ова?) кога ја гледаше црвената светлина од Ѕвездениот разурнувач.

И после кафана и „Македонско име нема да загине“ и слична кафанска патриотизација....
Кога на почетокот на страната ќе видам ваков натпис, не ми се чита повеќе, туку ми се повраќа.

Веројатно ти се повраќа пошто многу си испил у кафана. Или па многу си мешал различни пијачки.

Не сум некој патриот голем а и така ми е полесно да се изразувам, незнаев дека толкав дистурбанс ти се дешава коа ќе приметиш англиско зборче у македонски кириличен текст. =(

А како што гледам, целото форумско постоење ти е да лоцираш повраќаници по форумот, изгледа со нив највеќе се идентификуваш, па малце си го изместил објективот :/

Филмот е супер, а девојчето ТОП.
Ме интересира приказната околу Рен и оној врховниот водач од кај излезе?

Иначе го немав истото чуство како кога го гледав Star Wars IV пред многу години, за нова година цела ноќ на МТВ, но други времиња - различна возраст.
Има една книга, се вика Aftermath, таму можда нешто се објаснува. Мада можно е да има нешто за позадината на Сноук и како го привлекол Бен Соло, т.е. Кајло Рен кон темната сила од страната, во следниот дел.

Inb4 добиеме нови prequels на овие sequels за тоа како Бен Соло станал Кајло Рен. :icon_lol:

Има една книга, се вика Aftermath, таму можда нешто се објаснува. Мада можно е да има нешто за позадината на Сноук и како го привлекол Бен Соло, т.е. Кајло Рен кон темната сила од страната, во следниот дел.

Nope, нема ништо за тоа у Aftermath. Мислам дека во следниот филм ќе се открие нешто повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom