Конечно закон за бранителите од АРМ!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде нешто стварно реално...Кој од вас го даде својот потпис во знак на поддршка за законот за бранителите ? Кој курац тука ми глумите некакви си патриоти од типот кафански патриоти ( оние кои у кафана ке се начукаат и пеат патриотски песни, а дома се кријат у шифоњер да не ги мобилизираат ) ?:tapp:

Јас,моето семејство и моите пријатели го дадовме потписот за МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ.

а да.. и не сме локал патриоти што се удираат во гради,... мојот дел си го завршив те се потпишав во гостивар а и друштвото мое се потпиша...
колку сум можела сум го дала својот придонес

Прекини да тресеш зелени и да навредуваш, прво кажи каде беше и што правеше ти во тоа време .Одбраната на својата држава не работа од 17 ти век ,не се работи за херојство, него една нормална должност на секој државјанин и тоа функционира секаде и во секое време.Зарем треба терористите да ги пушти некој да ти влезат дома ,имаш ли малку мозок во таа тиквата ?????????? вчера 12:52

Дома на татко ти така да се обраќаш,договорено?

lokalni tepaci ... :tapp: so ogled kakov provokator si ne e ni cudno ako te iskrsike od mavanje :tapp:
- visoko kvalifikuvani - sto podrazbiras pod "ova" - tepaci so tapija ili luge koi nemale soodvetna obuka i "znacka"
- ova ti drzi voda ko site predhodni raboti - ubavo go kaza sega da gi vratime "nazad" vo akcija - bar da ja sredat drzavickava od komunjarite .

patem se raduvam za ova , neka se izglasa sto pobrzo . lugeto zasluzija ... site do eden .
:oftopic: : r.i.p : dime postar - lav koj padna od "prokletata" raka na togasnite strukturi na sds -

pozZ

Прде никад не провоцира.Он само сака да биде реалан клошар покрај мангупите кои тепаат.Лавовите се луѓе како мене и тебе...ама немаат и немале квалификации за полицајци.Да не ја навредуваме професијата ,ќе се согласиш треба повеќе од јака подлактица за спроведеш ред и мир,зар не?
Цмок:)

Има има и секогаш ке ги има!

Абе ај..

Јас,моето семејство и моите пријатели го дадовме потписот за МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ.

Брао!

а да.. и не сме локал патриоти што се удираат во гради,... мојот дел си го завршив те се потпишав во гостивар а и друштвото мое се потпиша...
колку сум можела сум го дала својот придонес

Глупаво е тебе да ти ги објаснувам овие работи.Ти си малцинство во сопствена држава и знаеш колку е саатот.
Ако ти мислиш дека потписот е се што можеш дда направиш,јас не мислам.За поздрав е и тоа што си се потпишала,некој ни тоа не го прави.

Zasmrde nesto....grdo.:)

Јас на почетокот одговорив на едно прашање.Не реков ништо против законот,ами објаснив зошто државата немала пари во 2001ва или 2002ра за овој закон.
Напишав дека вработувањето на Лавовите во Полиција беше една катастрофална грешка на тогашната Влада.Тие Лавови беа рамо до рамо со татко ми и во Тетово и во Вејце.Правеа турнири во мал фудбал,шиткаа дрога и се пијанчеа (имало и исклучоци и секоја чест).Тие Лавови (поголемиор дел) според мене не се компетенти за државна работа од таков калибар.Оружје не се дава на човек кој нема завршено средно образование.
Јас го поддржувам овој закон.

Podrzuva da se donese zakon za branitelite, i da vidime konecno da si gi dobijat svoite prava.
Samo da ne pocne sekoj branitel da bide pa kako prvoborcite od nov, se utepaa od penzii a puska vo race fatija po 1946.
da ne ima samo iskoristuvanje

Недај боже да има друго војна да се истакнуваат пак...Ама сепак се херои на македонскиот народ!

Тие Лавови беа рамо до рамо со татко ми и во Тетово и во Вејце.Правеа турнири во мал фудбал,шиткаа дрога и се пијанчеа (имало и исклучоци и секоја чест).Тие Лавови (поголемиор дел) според мене не се компетенти за државна работа од таков калибар.Оружје не се дава на човек кој нема завршено средно образование.
Zakonot ne e za samo lavovite...tuku i za tie kako tatko ti. Daj boze da ne iskusil kursum vo sebe ili izmacuvanje...

Podrzuva da se donese zakon za branitelite, i da vidime konecno da si gi dobijat svoite prava.
Samo da ne pocne sekoj branitel da bide pa kako prvoborcite od nov, se utepaa od penzii a puska vo race fatija po 1946.
da ne ima samo iskoristuvanje

Imas pravo.
Ke saka nekoj da lovi vo matno, toa sigurno.
Treba nadleznite da si gi otvorat ocite.

Прде никад не провоцира.Он само сака да биде реалан клошар покрај мангупите кои тепаат.Лавовите се луѓе како мене и тебе...ама немаат и немале квалификации за полицајци.Да не ја навредуваме професијата ,ќе се согласиш треба повеќе од јака подлактица за спроведеш ред и мир,зар не?

Абе ај..

Брао!

Глупаво е тебе да ти ги објаснувам овие работи.Ти си малцинство во сопствена држава и знаеш колку е саатот.
Ако ти мислиш дека потписот е се што можеш дда направиш,јас не мислам.За поздрав е и тоа што си се потпишала,некој ни тоа не го прави.

Јас на почетокот одговорив на едно прашање.Не реков ништо против законот,ами објаснив зошто државата немала пари во 2001ва или 2002ра за овој закон.
Напишав дека вработувањето на Лавовите во Полиција беше една катастрофална грешка на тогашната Влада.Тие Лавови беа рамо до рамо со татко ми и во Тетово и во Вејце.Правеа турнири во мал фудбал,шиткаа дрога и се пијанчеа (имало и исклучоци и секоја чест).Тие Лавови (поголемиор дел) според мене не се компетенти за државна работа од таков калибар.Оружје не се дава на човек кој нема завршено средно образование.

Камо среќа ти да си бил “како Лавовите“, по обратен редослед нели.

Следен пат наместо да слушаш и прераскажуваш некои трач муабети, во кои што секој втор се јачаше дека бил во единицата на Стојков, подобро запознај се правилно со таа единица.

А тоа дека имало одредени криминалци кои направија повеќе штета отпосле за угледот на сите бранители и кои што се повикуваа секогаш на изговор дека се во “Лавовите“ за да изнудат некакво прогледување низ прсти за глупостите кои ги направиле, имало но тоа не е во тој степен како што беше своевремено медиумски покриено и етаблирано од тогашната власт, се со цел да се оцрни специјалната единица.

И тогаш “некому“ не му одговараше таква единица со еден препознатлив симбол и жестокост, промовирана под една друга партија, да носи толкави заслуги,подига борбен морал и препознатливост на македонските сили.

Меѓутоа, сигурно имало потреба да се ангажираат такви крути криминалци од затворите во замена да се борат за “едуцираните“ македонски синови кои се криеја по тетки и вујковци.

треба да се изгласа овој закон стварно е жалосно кога ке излезе на тв генералот на тигрите столе и кога кажува за тоа во каква состојба се бранителите од 2001

Дома на татко ти така да се обраќаш,договорено?

Абе ај..

Брао!

Абе ти не само што си прдеж,туку си и грд и труеш наоколу со глупости.Си напишал дека оружје не се дава на човек кој нема завршено средно образование:tapp:.Па зарем за да ја брани некој татковината треба да има завршено факултет или можеби според тебе,да биде магистар.Очигледно е дека не си ИНФОРМИРАН или пак медиумите ДОБРО ТИ ГО ИСПРАЛЕ МОЗОКОТ 2001,кога се формираше единицата за брзи интервенции ЛАВОВИ,веднаш на самиот почеток ја ОЦРНИЈА.За жалење си ПРТКО.:tapp::tapp::tapp: Наместо да прднеш си се искакал:nesvest: Ако татко ти бил рамо до рамо со ЛАВОВИТЕ,ти треба да си горд на тоа.Затоа што и ЛАВОВИТЕ СЕ БРАНИТЕЛИ НА МАКЕДОНИЈА.
п.с.Бидејки си мнооооооггггууууу "паметен",ќе ми одговориш ли каква обука,какви квалификации и какво образование имаа ТЕРОРИСТИТЕ ОД ОНА и АНА??????????

абе немој за лавовите лоши муабети

Јас колку што знам законот кој е предложен, а за кој ја дадов мојата поддршка се вика „Закон за посебните права за припадниците на безбедносните сили„ со кој треба да се опфатат припадниците на резервниот и редовниот состав на АРМ и МВР, кои земаа активно учество во одбраната на Македонија 2001 година, а не закон за бранители. Покрај тоа, во тој сега за сега сеуште само предлог закон не верувам дека припадниците на безбедносните сили ги делат на Лавови, Волци, Тигри, Скорпиони и сл, туку со единствено име припадници на безбедносните сили, што е според мене нај правилно бидејки укажува дека биле припадници на легалн сили за безбедност на една држава и со самото тоа се издвојуваат од сите нелегелни воени формации.
Туку друго ми беше зборот...Како што гледам овде се препукуваат членови на форумов кои во тој период имале во просек од 7 до 13 години и пази богати се чувствуваат нај повикани да ценат кој бил бранител, а кој не требало да му дадат пушка, па кој степен на образование треба да има лицето кое ќе ја брани државата со пушка во рака и така до недоглед...А на сето тоа нивно препукување разноразни команданти свршуваат у гаки, а што е најтрагиично никој од модераторите и администраторите не ги ни предупредува.

П.С. Во врска со темата...Како што веќе реков го поддржав овој Закон, но со надеж дека нема да биде злоупотребен за политички цели и маркетинг. Пред некој ден кога на ТВ ја даваа снимката како членови од здружението ДОСТОИНСТВО ги доставуваат собраните потписи до Собранието, во очи ми падна еден навидум небитен детал. Имено еден од членовите се дрзна да побара и тоа на кој начин требало да се изгласа Законот, за тој пази бога ти да знаел кој бил ЗА а кој ПРОТИВ !?

Имено еден од членовите се дрзна да побара и тоа на кој начин требало да се изгласа Законот, за тој пази бога ти да знаел кој бил ЗА а кој ПРОТИВ !?

Не знам зошто тоа би му значело... Ионака е тајно гласањето во Собранието - се знае само колку се за и против и воздржани... не од кого.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom