- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.061
па ќе правам и со неа да не биде тажна:helou:
да ти кажам право не може ни суд ни идризово ни никој да ми се меша
Па добро ако само сакаш да тераш инат на темава слободно... :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па ќе правам и со неа да не биде тажна:helou:
да ти кажам право не може ни суд ни идризово ни никој да ми се меша
За да се сложиш или да не се сложиш со мојата констатција, треба да ја разбереш. А јас ќе се обидам да ја појаснам.
Спремен родител значи зрел човек кој е подготвен да го одгледува своето потомвство со многу љубов, внимание и нерви и при тоа да обезбеди некакви сретства за елементарна егзистенција. Спремен родител обично не е еднина туку се двајца кои решиле да гледаат во ист правец и да ги стават потребите на своето дете пред сопствените потреби, комплекси и фрустрации.
Се надевам дека е сега појасно.
За да се сложиш или да не се сложиш со мојата констатција, треба да ја разбереш. А јас ќе се обидам да ја појаснам.
Спремен родител значи зрел човек кој е подготвен да го одгледува своето потомвство со многу љубов, внимание и нерви и при тоа да обезбеди некакви сретства за елементарна егзистенција. Спремен родител обично не е еднина туку се двајца кои решиле да гледаат во ист правец и да ги стават потребите на своето дете пред сопствените потреби, комплекси и фрустрации.
Се надевам дека е сега појасно.
Не секогаш е така розево како и при давањето на заклетвата „додека смртта не не раздели„ Минуваат години, карактерите се менуват и сум за развод каде во едно семејство има насилство врз еден од родителите или пак децата. Најдоброто решение во таков случај да седнат родителите и за добро на децата да се договорат мирољубиво како и што понатака со нив. На голема жал не секогаш тоа се применува и разводите поминуват во најлош сјај во кој жртва излегуваат децата.Секој вид на човекова заедница подлежи на кавги и расправии. Но разводот едноставно не ми наликува на соодветно решение при проблеми во бракот. Не можам да зборам од искуство дали е тоа добро или не, затоа што сепак моите фала богу се се’ уште заедно, меѓутоа мое лично размислување е дека разводот малку потсеќа на борба за тоа кој ќе доминира врз кого. Децата при развод најчесто остануваат споредна улога во целата ситуација, а на мегдан се вадат непотребни детали. Сметам дека разводот е единствен начин на кој едниот родители навистина ќе му наштети на другиот со тоа шо ќе му ги одземе децата. Ако добро ми текнува на заклетвата за брак: ...во добро и во лошо, во здравје и во болест, додека смртта не не’ раздели...
Затоа во постот напоменав и дека децата се ставаат во заден план кога се пристапува кон развод. Едноставно се пореметува целата потреба за таков чекор, кој нели би требало да биде за подобар живот на децата. Ако веќе има потреба од развод нека биде развод на место, а не развод во кој ќе се натегаат кој колку да зграби.Не секогаш е така розево како и при давањето на заклетвата „додека смртта не не раздели„ Минуваат години, карактерите се менуват и сум за развод каде во едно семејство има насилство врз еден од родителите или пак децата. Најдоброто решение во таков случај да седнат родителите и за добро на децата да се договорат мирољубиво како и што понатака со нив. На голема жал не секогаш тоа се применува и разводите поминуват во најлош сјај во кој жртва излегуваат децата.
Да, но и колку едниот да сака мирен развод другиот ќе се осеќа нападнат и повреден и ќе врши притисок и одмазда. Ретки се случаи каде и двајцата размислуваат возрасно и културно. Не гледам и причина поради тоа да се остане и понатаму во брак само поради надојдените компликации од страна на едниот. Подобро една две години жртвување, отколку цел живот тероризирање.Затоа во постот напоменав и дека децата се ставаат во заден план кога се пристапува кон развод. Едноставно се пореметува целата потреба за таков чекор, кој нели би требало да биде за подобар живот на децата. Ако веќе има потреба од развод нека биде развод на место, а не развод во кој ќе се натегаат кој колку да зграби.