Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто информативно:колкави знаат да бидат книгите на медицина во прва година? Бидејќи слушам дека со колоквиумите било доста олеснето.
околу 500 до 700 ден зависи[DOUBLEPOST=1418486542][/DOUBLEPOST]
Здраво.Сакам да прашам нешто за медицинскиот факултет во Тетово.Дали конкуренцијата е голема за запишување на тој факултет?Дали може само 1 семестар од првата година да се студира таму и потоа да се префрли во факултетот во Скопје?Дали на префрлувањето имаат значење оценките од средно или само факултет? 100% ли е загарантирано префрлувањето?
При префрлање значат само оценките од фкултет за признавање на положени испити

Едно прашање.. Со новите измени во матурата имаш три екстерни и еден интерен предмет. Но на пријавата за матура што ни ја дадоа пишува дека имаш и право на уште два интерни предмети( ни рекоа дека тоа е во случај доколку не си сигурен на кој факултет ке одиш). Јас за матурска задача избрав биологија и интерен предмет планирам да изберам биологија. Прашањето ми е, дали доколку освен биологија изберам дополнителен интерен, на пример хемија, тоа при уписот на медицински факултет ќе се бодува повеќе или доволно е да изберам само еден интерен-биологија?

Некој од медицинариве да има Гинекологија од Друбњак?

Ја има некој „Интерна пропедевтика“ оргинал и дали ја продава?

што ќе ти е таа учи си од младенович , сите од таму учат до сеа :)

Слушнав многу полесна била за учење..а младенович антовска ја исплука на сред предавање, одма знаелс кој имало од таму учено, мн малку и било на неа младенович (небаре јас специјалист ќе сум), може па Берек и Новак да спремаме а :)
@aleksandarreal да не знаеш каде можам да ја најдам да ја ископирам Друбњак? (ако се вика така)

Слушнав многу полесна била за учење..а младенович антовска ја исплука на сред предавање, одма знаелс кој имало од таму учено, мн малку и било на неа младенович (небаре јас специјалист ќе сум), може па Берек и Новак да спремаме а :)
@aleksandarreal да не знаеш каде можам да ја најдам да ја ископирам Друбњак? (ако се вика така)
Od Pshirembel ako mozesh najdi ja...nemo bolja ginekologija!
Prashaj ja Antovska ke ti kaze.[DOUBLEPOST=1425556471][/DOUBLEPOST]
pschyrembel-prakticka-ginekologija-slika-46313790.jpg

Од наредна година најверојатно Стоматолошкиот факултет ќе биде повторно 6 години и нема да постои звањето "асистент".

Pa neli sea nova kniga po ginekologija od katedra ke ima ???
Епа ако рекле дека ќе има супер...нека склопат два три збора, ама Антовска тешко и оди со пишувањето не е по "енглескиот".. Да не мислеле и они на преведената од владата Берек и Новак...таа им е нова :D

Не знам како може да се препорачува книга од 1977 година, то ти е исто ко да учиш да поправаш фиќо а на улиците се возат само коли над 2000 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom