- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Jane напиша:Два пати кликни на *.exe и ке ти се отвори.
Не ме интересира готов егзекутив :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jane напиша:Два пати кликни на *.exe и ке ти се отвори.
Мац ти се допаѓа програмчето?Macedalien напиша:Не ме интересира готов егзекутив :wink:
Добро де мала грешка. Еве ја поправката. Не цепидлачи. Ај пробај сега и пушти скриншат.bad_boy напиша:lele od glup poglup e hehe videte sami
Добро де, сум заборавил да го снимам. Ај сега пробај го и пак прати скриншат молим те.MkForces напиша:
Океј е сегајахутерминал напиша:Добро де, сум заборавил да го снимам. Ај сега пробај го и пак прати скриншат молим те.
Еј, а оној другиот услов, ако надмине 8 часа во работен ден, да се плаќа по 1,5 часа, исто и во сабота, сега не знам точниот услов ама така е некако. Среди го и тоа, мислам дека и таму имаш грешки.јахутерминал напиша:Добро де, сум заборавил да го снимам. Ај сега пробај го и пак прати скриншат молим те.
Немам грешки, така е поставен условот. Направив ако над 12 часа пише да му кажува грешка и да мора повторно да внесе вредност. Пробај, па кажи ми.naum_spaseski напиша:Еј, а оној другиот услов, ако надмине 8 часа во работен ден, да се плаќа по 1,5 часа, исто и во сабота, сега не знам точниот услов ама така е некако. Среди го и тоа, мислам дека и таму имаш грешки.
Така кажи, ова ке ти го сметав за грешка, зашто условот го кажа IGI не е истиот со овој.јахутерминал напиша:Немам грешки, така е поставен условот. Направив ако над 12 часа пише да му кажува грешка и да мора повторно да внесе вредност. Пробај, па кажи ми.
Иначе сега ќе преминам и на VB.NET, имам книга од Славчо Горчески и така, уште малку ми остана Pascal.naum_spaseski напиша:Така кажи, ова ке ти го сметав за грешка, зашто условот го кажа IGI не е истиот со овој.
јахутерминал напиша:Мац ти се допаѓа програмчето?
Еве го кодот:Macedalien напиша:Идејата е добра ама дај го кодот :star:
program test;
uses
wincrt;
var ime:string;
pari,saati1,saati2,n:real;
i:integer;
begin
writeln('Dojbredojde vo programot na jaxyterminal');
writeln('Napisi go imeto na vraboteniot');
readln(ime);
writeln('Kolku ke go platis ',ime,' na saat (sumata e vo dolari)');