Opera

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
и јас ја турнав супер е засега :) ќе видиме понатаму

Wow, ја симнав новата 10.50 Опера и е неверојатна. Површина за работа исто колку Хромот, функционалност неверојатна... Засега предобра.

Ја рекламирав кај стигнав, а во темата баш за опера не сум пишал... ја користев од почетоците, уште со дајал ап кога се дружев, потоа ја баталив за фајрфокс, поради проблемите со една од тоа верзиите кои излегуваа како печурки по дожд пак и се вратив на операта... и конечно еве сме со нешто нависитна вредно и убаво, куп опции, преубаво средена, лесно достапни опции + можност за private tab (само тоа им фалеше во претходните 2 добри верзии) иии штознам уште што да кажам, само пофални зборови, пробајте ја.

Цел живот користев Мозила, но кога пред некоја година си инсталирав Опера не ја менувам повеќе. Кај мене работи 5 пати побрзо од Мозилата.
Некогаш ме нервира (иако доста ретко со последнава верзија) оти не може да се пушти и ми дава некакво известување дека друг корисник ја користи и не можам да ја рестартирам, па морам да го рестартирам комјутерот. Само тоа според мене му фали на операта, но се друго секоја чест.

Цел живот користев Мозила, но кога пред некоја година си инсталирав Опера не ја менувам повеќе. Кај мене работи 5 пати побрзо од Мозилата.
Некогаш ме нервира (иако доста ретко со последнава верзија) оти не може да се пушти и ми дава некакво известување дека друг корисник ја користи и не можам да ја рестартирам, па морам да го рестартирам комјутерот. Само тоа според мене му фали на операта, но се друго секоја чест.
Тоа мислам дека е проблем до компјутерот твој (до рам меморијата поспецифично), бидејќи најверојатно си ја користел Опера со повеќе табови, па си ја изгасил, па сакаш одма да ја уклучиш (ама не можеш), пошто сеуште Рамот ја нема ослободено таа меморија што ја користела Опера. Наместо да го рестартируваш рс-то, можеш само да му направиш End Process од Task Manager. Мислам дека со оваа верзија го имаат подобрено тоа ослободување на рам меморија уште повеќе.

Тоа мислам дека е проблем до компјутерот твој (до рам меморијата поспецифично), бидејќи најверојатно си ја користел Опера со повеќе табови, па си ја изгасил, па сакаш одма да ја уклучиш (ама не можеш), пошто сеуште Рамот ја нема ослободено таа меморија што ја користела Опера. Наместо да го рестартируваш рс-то, можеш само да му направиш End Process од Task Manager. Мислам дека со оваа верзија го имаат подобрено тоа ослободување на рам меморија уште повеќе.

Да тоа се случува кога имам повеќе табови уклучено, точно. Фала што ми објасни што е работата. Само кажи ми како се прави тоа енд процес?

Да тоа се случува кога имам повеќе табови уклучено, точно. Фала што ми објасни што е работата. Само кажи ми како се прави тоа енд процес?
ctrl + alt + delete, идеш во табот processes, наоѓаш opera.exe и идеш end process :wink:

6-7 години користам Опера и топ ми е, не ја менувам за ништо :)

6-7 години користам Опера и топ ми е, не ја менувам за ништо :)

A зошто и покрај тоа што стегам да ми го зачува пасвордот на некоја страна... не е зачуван и морам одново емаил (или корисничко име) и пасворд... Единствено ова ми смета троа.

Некое грешно колаче или споебана е програмата, напрај и еден рипер :)

Откако почнав да користам интернет користев Опера, бев заколнат опера јузер, дури имам и Профил на Opera Community, ама откако го инсталирав Chrome, повеќе не се враќам на Опера, НЕ Е ПОБРЗА од Chrome, (а на бавен интернет Мозилата е најбрза.)
Има премногу страни кои не ги прикажува како шо треба, а помеѓу нив е и ФЕЈСБУК.
Пред година и пол или две, кога беше наездата со апликации на фејсбук, јас не објавив ниту еден пост од некоја апликација, баш заради тоа што Опера не ми ги објавуваше постовите од апликациите.
Ја почитувам опера само заради Опера Мини за на мобилен телефон.
Користете Google Chrome dev channel и ќе видите колку е побрз од Опера и од стабилната верзија.

Од секогаш си користам опера и маки си немам. Имам испробано многу пребарувачи ама никој не е како операта

сега со Опера 10.50 има опција за Аеро (за виста и седмица, а за на ХР незнам)

ХОЛИ ФА*!
Колку е само закон! :vozbud::vozbud:
Од денес опера јузер :back::back:

И најдов малечок недостаток :S кога се оди фул скрин (Ф11) и се оди нагоре со маусот не излегуваат останатите табови како што е тоа средено кај мозила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom