jovanovski
Motherfucker Jones
и јас ја турнав супер е засега
ќе видиме понатаму

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа мислам дека е проблем до компјутерот твој (до рам меморијата поспецифично), бидејќи најверојатно си ја користел Опера со повеќе табови, па си ја изгасил, па сакаш одма да ја уклучиш (ама не можеш), пошто сеуште Рамот ја нема ослободено таа меморија што ја користела Опера. Наместо да го рестартируваш рс-то, можеш само да му направиш End Process од Task Manager. Мислам дека со оваа верзија го имаат подобрено тоа ослободување на рам меморија уште повеќе.Цел живот користев Мозила, но кога пред некоја година си инсталирав Опера не ја менувам повеќе. Кај мене работи 5 пати побрзо од Мозилата.
Некогаш ме нервира (иако доста ретко со последнава верзија) оти не може да се пушти и ми дава некакво известување дека друг корисник ја користи и не можам да ја рестартирам, па морам да го рестартирам комјутерот. Само тоа според мене му фали на операта, но се друго секоја чест.
Тоа мислам дека е проблем до компјутерот твој (до рам меморијата поспецифично), бидејќи најверојатно си ја користел Опера со повеќе табови, па си ја изгасил, па сакаш одма да ја уклучиш (ама не можеш), пошто сеуште Рамот ја нема ослободено таа меморија што ја користела Опера. Наместо да го рестартируваш рс-то, можеш само да му направиш End Process од Task Manager. Мислам дека со оваа верзија го имаат подобрено тоа ослободување на рам меморија уште повеќе.
ctrl + alt + delete, идеш во табот processes, наоѓаш opera.exe и идеш end process :wink:Да тоа се случува кога имам повеќе табови уклучено, точно. Фала што ми објасни што е работата. Само кажи ми како се прави тоа енд процес?
6-7 години користам Опера и топ ми е, не ја менувам за ништо![]()