Opera

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Локација
Скопје
koj od vas ja koristi Opera ako mozhe da mi pomogne.Sestra mi neshto sjebala na Opera-ta pa sega nemozham da otvaram adresi zashto mi go nema adress bar-ot, ja prebarav cela Opera, site opcii i nemozham da go vratam, koj bi go znael problemov neka kazhe.

Па вака, прв пат слушам за ова ама мислам дека би било добро да ја реинсталираш или едноставно репаир да и направиш. Или пробај десен клик на полето кај тулбарот и оди Костумајз тулбарз прочепкај тука. Друго стварно немам што да ти кажам. Пиши шо си направил.

Добро ти рече Андроник.
Прочепкај малку по опциите....десен клик на тулбарот и види кои можности ти ги нуди.
Се мислам јас да не ти е вклучена опцијата fullscreen :) пробај малку притискајќи од F1 до F12. Никогаш не сум користел Опера, така што сега само нагаѓам што би можело да биде.

problemot e shto ne sum go naprail ja nego sestra mi, da go napravev ja sigurno ke go vratev kako shto e

a da probash da kliknish na New Page button-ot i ke ti se otvori garant :wink:

moze zvucham ko prvoodelenec, no neznaesh nikad, moze si vo zabluda 8)

Никаква лисица, Операта е дефинитивно најдобар. Сум ги пробал сите, најстабилна е Операта, верувајте.

Немој опера друже, сакс веруј. Башка мнозинството сајтови не се ни оптимизирани за опера:(
Јас сум користел опера, а ти фајрфокс?

Сум користел Фајрфокс, и единствената мана е што некогаш зеза со екодингот и што е доста побавна на моменти. Она што е добро кај опера е што е неверојатно стабилна и трансферот на податоци е многу подобар. Точно дека многу страници не се прилагодени на опера, но тоа е исклучиво македонски како на пример шабаните од мт нет и слично. А башка и кајгана работи одлично под опера. :) Еве и денес прочитав дека еден куп закрпи има за лисицита, нашле 8 или 9 сигурносни багови. Шо знам, сеа за сеа Операта ја возам. Ја имам последната на неа мислиш Мистичен?

Нормално е помалку популарна апликација да биде помалку подлежна на напади, со тоа и да делува постабилно. Мал е мотивот да куцаш малициозни кодови за апликации кои ги користат едвај 10% од корисниците. Како повеќе се актуелизираат, така се повеќе и повеќе ќе се јавуваат и багови, и дупки и све останато.

Ja najdov najnovata Opera 1.5, me se chini deka e poglupa od drugata, ne mi otvara java i slichno

Супергрл, како и да за опера досега нема никаков код баг или нешто, а опера е направена и пред Нетскејп ако не се лажам. Инаку Гизо, каква 1.5 верзија, еве земај најновата 8.0 да видиш што е експлорер.

http://www.opera.com/

Откако ќе ја земеш прати порака да ти дадам код да ти биде регистрирана. Ем полесно ем чиста работа. Е не ќе се ѓњавиш со некој аматерски софтвер од некој заебан дркаџија адолесцент.

Андроник напиша:
Супергрл, како и да за опера досега нема никаков код баг или нешто, а опера е направена и пред Нетскејп ако не се лажам.

А колку корисници има Opera? Совршен систем не постои!

Ja download-irav, izgleda deka e istata shto ja imav prethodno.Daj go kodot.

Андроник напиша:
Супергрл, како и да за опера досега нема никаков код баг или нешто, а опера е направена и пред Нетскејп ако не се лажам. Инаку Гизо, каква 1.5 верзија, еве земај најновата 8.0 да видиш што е експлорер.

http://www.opera.com/

Откако ќе ја земеш прати порака да ти дадам код да ти биде регистрирана. Ем полесно ем чиста работа. Е не ќе се ѓњавиш со некој аматерски софтвер од некој заебан дркаџија адолесцент.

Како нема багови операта? Што збориш ти?
Си бил малку на форумите за поддршка па да видиш? Секој програм има багови, некој повеќе, некој помалку, што повеќе луѓе го употребуваат програмот, побрзо се наоѓаат проблемите и побрзо се решаваат. Пример за тоа ти е лисицата. пред некој ден излезе 1.0.3 а веќе е на пат следната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom