На кои лаги најчесто паѓаат вашите родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Епа ајде лажачи да видиме со кои лаѓи најчесто се оправдувате,јас најчесто или ке речам ке одам кај другар или пак на роденден сум.
А вие ?

abe ne pagaat tolku na lagi kolku shto na toa koga ke se rasplacham....
p.s. ne sum razmazena samo sakam nekogash da bide po moe iako nemoze:)

Па најчесто кога не ми се јаде нешто од она кое е зготвено за ручек земам само малку пробувам колку да знам шо вкус има и си јадам друго. После тоа си кажувам дека сум ручал од зготвениот ручек:)

Koa me mrze nesto da rabotam im vikam deka imam za ucenje i mi veruvaat. Isto i koa treba da odam nekade na kafe a stotuku sum se vratila kazuvam deka treba da odam kaj drugarka da prepisam nesto so sum ispustila i pak mi veruvaat. I koa treba nekade da odam kaj so znam deka nema da me pustat kazuvam deka sum so bratuced mi a oni imaat poverenje u nego i me pustaat.

* Па сите ќе останат до покасно,ќе немам со кој да се враќам накај дома,страв ми е сама. [А тоа нема благе везе,само сакам поголем излез].
* Сите имаа единици само јас и уште едно дете двојки.:icon_lol: [Ова кога ми е страв од некоја нивна реакција за оценките] и најчесто,не секогаш на неа паѓа татко ми.
* Немам веќе пари,ги потрошив,платив во школо за ова,за она.:icon_lol: [И ова нема благе везе секогаш или на јадење или на бижутерија ги трошам,па после одам кај баба и дедо,ми даваат пари и стварно плаќам].:icon_lol:
* Кога каснам дома,кога едниот ме чека на врата,другиот со телефоните во рака врти по сите комшии,роднини и мои другарки и само се слуша:“ Леле незнаете што се случи“,[наведувам име на другарка :icon_lol:] и што прво ми текна од [изгуби клуч па го баравме,падна и се удри,го сретнав тој и тој] го кажувам и се спашавам некако.Секако пред тоа ги известувам другарките дека ќе учествуваат во лагата,па и тие потврдуваат.:)

Има уште...ама не ми текнуваат во моментов.:)

Зависи, кај мене обично се лаги кога ми се потребни финансии, и за да не прашуваат многу за што како зашто морам некогаш да се извадам.. порано ми палеше тоа на роденден сум, кај другарка ќе одам на кафе дрн дрн, е сега порасна сумата па се префрлив на: ми требаат за книги, морам да копирам, на факс сум цел ден.. :)

На ниедна лага не паѓам јас како родител, може и моите не паѓале иако се имаат правено на 5 ипол :) Се што поминуваат децата, јас го имам веќе поминато, секоја „лага„ што ја користат ја имам и јас користено :icon_lol: Се е бледа копија :icon_lol:

Само, попуштаме на некои ситни лаѓи...не дека паѓаме, туку прогледуваме низ прсти ;)

На ниедна лага не паѓам јас како родител, може и моите не паѓале иако се имаат правено на 5 ипол :) Се што поминуваат децата, јас го имам веќе поминато, секоја „лага„ што ја користат ја имам и јас користено :icon_lol: Се е бледа копија :icon_lol:

Само, попуштаме на некои ситни лаѓи...не дека паѓаме, туку прогледуваме низ прсти ;)

Јас сакав истото да го пишам, само од аспект на дете :)
Секогаш ми било јасно дека моите не паѓале на филмовите што сум им ги правела, само ми попуштале и веројатно после ми се смееле на само :) И како "стареам" се' повеќе и сама на себе сум си смешна кога ќе се сетам со што сум пробувала да ги прејдам.
И родителите биле деца, и они ги кажувале истите ствари, тешко е да се измисли нешто ново на темата. Само повеќето претпоставувам дека прогледуваат низ прсти нама за љубав :)

Не ги лажам моите родители

nemam potreba veke da gi lazam...a do pred 3 god da morav da lazam za pari,pveke vreme za izlevanje bla bla

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom