Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Бебе знае што е љубов, и особа на умирање знае шо е љубов. А, и особа од останатите возрасни групи знае шо е љубов.
Пошо е основна емоција, не може да ја научат на 33 години, 2 дена и 56 минути.

Знаат и на дело да ја спроведуваат.
Дете со тоа шо ќе се искака у туте, а не у гаќи затоа шо ја сака мама (Фројд на кокаин така вика), тинејџер со тоа шо ќе бира облека/бендови ко да животот од тоа да му зависи, пошо ипак себе си се сака најмногу и знае дека позата за пред јавност значи све....итн. итн

И додека баратаме со клишиња и делови вистина, само да кажам дека последен пат осетив љубов која праи да се забораиш себе, баш ко тинејџер.

Е не не знаат. Само зрелите над 25 години знаат што е љубов. Јас за првпат виситнска љубов почуствував во 3та година средно, меѓутоа таа моја вистинска љубов стана само платонска и само желбена,имагинарна љубов.

Значи ДА, тинејџерите знаат што е тоа љубов!:opera:

Последен пат ко проверив, ова беше подфорумот Љубов и секс. Во него т.е во темите тука, веројатно се мисли на реализирана љубов кон некој од спротивен или ист пол, секако. Твоево е смешно и ме тера да се надоврзам со нешто ... јас за прв пат вистинска љубов почуствував во 7-мо основно, кога го видов Џо од Њу кидс он д блок. Поголема платонска љубов од таа сум немала, крос мај харт!
Упс, испаѓа дека сум лажела ... сепак тинејџерите знаат што е љубов. Ах ...

Последен пат ко проверив, ова беше подфорумот Љубов и секс. Во него т.е во темите тука, веројатно се мисли на реализирана љубов кон некој од спротивен или ист пол, секако. Твоево е смешно и ме тера да се надоврзам со нешто ... јас за прв пат вистинска љубов почуствував во 7-мо основно, кога го видов Џо од Њу кидс он д блок. Поголема платонска љубов од таа сум немала, крос мај харт!
Упс, испаѓа дека сум лажела ... сепак тинејџерите знаат што е љубов. Ах ...

А бе добро Дивне, не ти зборам јас за телевизиска љубов која не можела да се оствари. Ти зборам за реалност! Ама ај како и да е ти си ја поминала тинејџерската фаза и сега не можеме да ти докажеме дека тинејџерите можат да сакаат!:back:

Но за да не мислите дека еве јас повозрасна ви солам памет, ајде ќе ве молам кажете ми што е за вас љубов?

Ај де, шо е?:jaj:

Хах, морам да ти одговорам и на прашањава и тоа ке го сторам со цитат на Лет3.
Не можам да го најдам цитатот, па ќе парафразирам:

Љубовта ја измислиле комунистите и пролетарите се со цел да добијат пичка без пари!:smir:

(Шала е ова последното, не дека вистински мислам така)!

Ne ne znaat sto e ljubov eve zosto,devojka 15-16 godini si naoga decko i misli cel zivot ke bide so nego ali cekaj ne e se taka ednostavno zivotot nosi se i sesto taka da moe mislenje ne znaat.

хмммм.Интересно прашање , но мислам дека не сите тинејџери знаа шо е љубов,али има мал процент шо знаат,верујте :smir:

Верувам дека тинејџерите чувствуваат љубов... а дали знаат што е тоа? Можеби ниту возрасните не знаат, тука неможам да кажам да или не бидејќи јас спаѓам во тинејџерите и сеуште не сум ја искусила возрасната доба :)
Под Љубов не спаѓа само Љубовта кон спротивниот пол, туку и Љубовта кон родителите, браќата/сестрите, пријателите, Бог(нормално, кој како си верува) и слично. А изјавите од стилот „еднаш се изгорев, не верувам повеќе“ не треба да се сфатат сериозно бидејќи се НАЈнормални мисли на еден тинејџер, со оглед на тоа што во тој период почнуваме да се запознаваме со таквата Љубов, Љубовта кон спротивниот пол... додадете ги тука и бесните хормони и имате добра формула за Разбирање на еден збунет тинејџер. А понатака во животот, ќе си искусиме и ќе увидиме уште многу работи за кои сега не сме свесни.

Баш размислував на ова тема пред некој ден...
Можам да кажам дека некој број на тинејџери знаат што е љубов но одреден број не знаат...
Зошто е тоа така?
Имам забележано овде на форумов во темата за љубовни совети како бараат совет да и признаат на некоја девојка/момче дека има чуства кон него а исто така и на други интернет страници бараат помош.Односно дека бил/а заљубен/а во типот/типката од другата страна на мониторот.Ок,јас разбирам дека се појавува некоја блискост помегу нив после некое време поминато заедно во дудл и мисли дека е заљубен/ во него/нејзе и се нервира дека не се слушнале во текот на денот,се прашува каде е и со кого е но тоа не можам да го наречам љубов туку само навика.Па чекај бе,за да се нарече тоа љубов како што се во заблуда голем број тинејџери најпрвин треба да имаш контакт со тоа лице во реалниот живот,треба да знаеш дали ке ти се допадне физички во реалноста.
Подоцна наидуваме на коментари:Јас сум разочаран/а од љубовта а тоа го викаат само незрели личности кои тек ке учат во животот.
Не велам дека јас не сум викала така ама тоа не ми давало да престанам да верувам во љубовта како некои клинки и клинци кои мислат така.
Можеби и малку забегав од темата но таква е денешницата.

Баш размислував на ова тема пред некој ден...

Сите сме поминале нииз тој период Рубинче :helou:, специјално за тебе :smir: првите симпатии сме ги имале на школо не мора да имаш контакт со девојката едноставно може да ти е мила особата да ти заигра срцето кога ќе ја видиш па да ти биде целиот ден посебен :smir:, затоа школските денови се незаменливи на работа ќе ти биде ептен досадно фала богу што постои форумов :smir:, нормално е помалдите да прашуват не саакат да утнат сакаат да ја освојат саканата личност и јас како млад сум ги прашувал на постарите како да и пријдам на девојката се се учи во животот, тука веќе имаш чиста лубов во школските години прва лубов што викаме после во текот на животот добиваш нови мислења за лубовта ако ги прашаш постарите од 26 годишни до накај 35 годишни повеќе од половината ќе речат во денешно време нема љубов туку се се врти околу пари секоја доба си има свои размислувања и добро е што е така :smir:, а што мислиш што ни збореле постарите на нас кога сме биле помлади истото што ти го викаш сега за теен

Сите сме поминале нииз тој период Рубинче :helou:, специјално за тебе :smir: првите симпатии сме ги имале на школо не мора да имаш контакт со девојката едноставно може да ти е мила особата да ти заигра срцето кога ќе ја видиш па да ти биде целиот ден посебен :smir:, затоа школските денови се незаменливи на работа ќе ти биде ептен досадно фала богу што постои форумов :smir:, нормално е помалдите да прашуват не саакат да утнат сакаат да ја освојат саканата личност и јас како млад сум ги прашувал на постарите како да и пријдам на девојката се се учи во животот, тука веќе имаш чиста лубов во школските години прва лубов што викаме после во текот на животот добиваш нови мислења за лубовта ако ги прашаш постарите од 26 годишни до накај 35 годишни повеќе од половината ќе речат во денешно време нема љубов туку се се врти околу пари секоја доба си има свои размислувања и добро е што е така :smir:, а што мислиш што ни збореле постарите на нас кога сме биле помлади истото што ти го викаш сега за теен

Фала за песната,ми ја погоди :smir:
Е сега,точно е тоа што велиш за во школските денови дека се рага првата љубов и кога ја видеш ти скока срцето и имаш пеперутки во стомакот,но едно друго ми беше зборот, за тинејџерите кои го поминуваат денот на фб,дркаат на сликчиња и дудлаат со непозната личност од спротивниот пол без да ја видат...и подоцна барат совет како да и признаат дека ја сакаат...ама тие не се се виделе во реалниот живот за да знае дали навистина е заљубен/а...oчи во очи контактот е веке друга приказна...
Почекај,сретни се со нејзе/него па подоцна рипај дека си заљубен.Не дека ми пречи што бараат совет ама наместо да организира кафе за да се видат го минува времето барајки совет како да и признае...и да,ако ти признае некоја преку интернет дека те сака ке поверуваш лесно?зошто преку тастатура и јас можам да ти признаам дека те сакам а всушност не го чуствувам тоа.

Фала за песната,ми ја погоди :smir:
ништо повели и друг пат :smir:,
не би рекол денешнава младина би рекол дека е понапредна порано стапуваат во сексуални односи значи понапредни се , сега има и една друга група што викаш што го поминуваат денот по фб, работата е во тоа што се плашат имаат трема никогаш пред тоа не и се удварале на девојка не ги знаат постапките едноставно збунати се за сето тоа треба време и искуство.
Ако има хемиј ќе се видат во очи во очи и ќе бидат пар, не е се само во визуелниот контакт во денешно време врските се градат по електроснки пат :helou:, пример колку девојки седат сами по сепареата еве минатиот викенд првпат бев во клуб 69 навистина прекрасен клуб врие од девојки дечките седат ко да се хендикепирани :pos2:, по мене важно е да има комуникација а за другото ќе си дојде се по ред :smir:

ништо повели и друг пат :smir:,
не би рекол денешнава младина би рекол дека е понапредна порано стапуваат во сексуални односи значи понапредни се , сега има и една друга група што викаш што го поминуваат денот по фб, работата е во тоа што се плашат имаат трема никогаш пред тоа не и се удварале на девојка не ги знаат постапките едноставно збунати се за сето тоа треба време и искуство.
Ако има хемиј ќе се видат во очи во очи и ќе бидат пар, не е се само во визуелниот контакт во денешно време врските се градат по електроснки пат :helou:, пример колку девојки седат сами по сепареата еве минатиот викенд првпат бев во клуб 69 навистина прекрасен клуб врие од девојки дечките седат ко да се хендикепирани :pos2:, по мене важно е да има комуникација а за другото ќе си дојде се по ред :smir:

За тоа што велиш дека е младината е напредна е точно,се е до околината на живеење...ама нивно право е,слатко им е ама подоцна ке менуваат пелени наместо да си лакираат нокти :) тоа е тоа не се може против нив.
Во врска со изјавување емоции секој си е со различен карактер,ако еднаш добие корпа мисле дека и следен пат ке добие,и затоа од таму е стравот за да не испадне смешен во нејзин поглед или во поглед на другарите:)

За тоа што велиш дека е младината е напредна е точно,се е до околината на живеење...ама нивно право е,слатко им е ама подоцна ке менуваат пелени наместо да си лакираат нокти :) тоа е тоа не се може против нив.
Во врска со изјавување емоции секој си е со различен карактер,ако еднаш добие корпа мисле дека и следен пат ке добие,и затоа од таму е стравот за да не испадне смешен во нејзин поглед или во поглед на другарите:)

ха.х аха ах ме насмеа е така е 5 мин слатко цел живот татко, тоа ти е двојна среќа ем си со саканата ем си имаш детенце со неа поубаво здравје :helou:

да во тоа е причината никој не сака да биде изложен на срам, еве ќе ти кажам мој другар на возрас околу 28 години, е се срами многу :kesa: чека деојуките да му пријдат тие да го направат првиот чекор, како што Кажа Рубинче :smir:, индивидуално е кај секој човек треба само време и трпение сите работи ќе се средат:smir:

И волови од 40 не знаат што е љубов. Не зависи од времето, туку од искуството. Психата и карактерот, очекувањата и она што го сакаме, се градат во кревкото детство. Од нив зависи љубовта и успешноста на врската. Затоа - повеќето од нас, не се ниту виновни ако не знаат да сакаат.

само за пример
Денеска: Те сакам најмн. на светов и така натаму...
После 1 месец раскинале
Фаќат нов/а : те сакам најмн. на светов...
Ма ајде бе...:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom