Најстар компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата deadFREAK
  • Време на започнување Време на започнување
Moj najstar kompjuter e pentium 2.Ama sega da me tepas ne znam sto konfiguracija e bil bidejki odamna go prodadov pa ne mozam sega da proveram.Znam samo deka imase midtown madness:pos2:.

Јас имав Intel Penitum II SSE или нешо процесор
16 MB Ram и шкуљава графичка што неможеше ништо да уклучи.
:D

За конфигурација појма немам, беше одамна и не се сеќавам. Знам работев со Windows 95 :vozbud:

It is now safe to turn off your computer. :kafe:

1998 година, Pentium MMX 200 MHz, 16mb RAM (после го надградив до 32) :), S3 Virge графичка со 2 MB, хард диск од 2 GB (сега рам имам повеќе отколку тогаш хард) :pos2: и тоа...
А, и мониторче од 14 инчи (во боја:)).

Се’ на се’ околу 2200 $ :nesvest: (сега Alienware се зема за тие пари:)).

1998 година, Pentium MMX 200 MHz, 16mb RAM (после го надградив до 32) :), S3 Virge графичка со 2 MB, хард диск од 2 GB (сега рам имам повеќе отколку тогаш хард) :pos2: и тоа...
А, и мониторче од 14 инчи (во боја:)).

Се’ на се’ околу 2200 $ :nesvest: (сега Alienware се зема за тие пари:)).

Ццц скрос ист имав тоа време некаде! Скрос(дури и со надоградувањето само што јас после некое време земав и 6 гига хард) ! : )))
Од кај го зема тогаш ако ти текнува? :)

Можно е да имаат историска вредност.

Јас имам пентиум р на 133мегахерци ( и нешто како турбо имаше ), со 1мегабајт графичка и 16мега бајти рам, од `95та година...

Ист ваков имав и јас :) И таа година ќе да е негде :) Другарче зема со 8 РАМ, ја со 16, ѕвер :)

Знам плешав Lion King, пуздер праев. После Manager со инсталација на 4 флопи дискети :) Мераци... :)

Ццц скрос ист имав тоа време некаде! Скрос(дури и со надоградувањето само што јас после некое време земав и 6 гига хард) ! : )))

Ми текна сега дека мојот беше 166ка, тогаш немаше 200ки : )))

Имав Галаксија, YU направија , во кит беше ,сам да си ја склопиш,замисли и проработе,имаше 32 kb RAM(мислам толку беше),па Comodore 64,па Atari 520ST,пa IBM xt,па долго време ништо,па AMD Athlon 3000+,па HP550.
На сите ви посакувам да си имате најмалку ALIENWARE.

Imase i od 16kb ram,jas takov si sklopiv vo toa vreme bese TOP.Inaku i BBC-B imase togas,ibea podobri(penzionerska tema).

Е не се сеќавам точно од каде го зедов. Ми траеше некаде до 2003 и после ми цркна процесорот. :(

Имав еден компијутер само знам дена процесор имаше 66мхз и имаше 512мб HDD
незнам рам колку имаше а туркаше 95 win штета се расипа.
И уште еден имам тој има 16мб рам 166мхз ММX процесор има 2мб графичка и има 2г HDD и тоа му е надоградено стандард му бесе 1.5г од овај другиот му го ставив работи машината како луда турка 98 win..години незнам дека ми е мака да го пуштам да видам.

Ви текнува на овие процесори?

proc_Intel%20Pentium%20II%20Slot%201%20processor.jpg

Intel_Pentium_II_266.png

Или по грешка ги стававте во Нинтендо како game-disks? :)

Можеби не е најстаро,ама е најинтересно.
Имам 1 или 2 по дома...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom