Сè за потењето

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
:pipi: jas isto taka imam golem problem so potenjeto prekumerno pod pazuvite...iako koristam (stik-gel,stik,dezodorans)i pak nisto ne mi pomaga:vozbud: koga poglednam golemi krugovi a bluzata lelee:vozbud: seknuvam se od toa dajte nekoj lek za ova ?????/:pipi:

помо, истиот проблем го имам и јас јбг тоа е....користам дезодоранс ама ништо-срека само што потта не мириса кога користиме дезодоранси, стикови.....јбг тоа е-нема што да се прави :pipi:

Луѓе дај кажете лек за потење на раци и нозе , преку лето рацете и нозете ми се утоп.Не препорачувајте кожен , ни они не помагаат.
Сака некоја змиичка да си земам со мене нека ме лазе :pos2::tapp:

Како се справувате со потењето под мишки? Јас многу се потам иако досега имам испробано многу спрејови, стикови...Како вие успевате да го решите овој проблем (се разбира, доколку го имате)?

па ако ставаш стик и да се потиш нема гајле... е за помалце да се потиш помалце облека

Можно е да имаш хиперхидроза, но и немора да значи.
Ако се потиш многу „од кога знаеш за себеси“, тогаш е голема веројатноста да ја имаш... или пак, ако има во семејството некој кој многу се поти, може да си ја наследила.
Хиперхидрозата може да биде застапена на еден дел од телото, пример, под пазувите, на дланките и слично, но може да биде и на цело тело. Може да е лесна, средна и тешка, т.е. тоа е интензитетот на потењето.

А можно е и да не е вакво пореметување, туку да е период.. најчесто потењето се зголемува кога сме под голем стрес. Преиспитај се и пробај да се опуштиш и да не се грижиш многу.
Патем, ова може да ти е од помош ---> http://www.lmgtfy.com/?q=hiperhidroza :D

Можно е да имаш хиперхидроза, но и немора да значи.
Ако се потиш многу „од кога знаеш за себеси“, тогаш е голема веројатноста да ја имаш... или пак, ако има во семејството некој кој многу се поти, може да си ја наследила.
Хиперхидрозата може да биде застапена на еден дел од телото, пример, под пазувите, на дланките и слично, но може да биде и на цело тело. Може да е лесна, средна и тешка, т.е. тоа е интензитетот на потењето.

А можно е и да не е вакво пореметување, туку да е период.. најчесто потењето се зголемува кога сме под голем стрес. Преиспитај се и пробај да се опуштиш и да не се грижиш многу.
Патем, ова може да ти е од помош ---> http://www.lmgtfy.com/?q=hiperhidroza :D
Оти има лет ми гугл дат фор ју коа ни самата/самиот незнаеше за хиперхидроза?

јас го имав истиот проблем ама го решив. има еден кристален камен (проѕирен е) и мислам дека е околу 700 или 800 денара. незнам дали може да се најде во македонија ама по описот на кутијата гледам дека е производство од србија или хрватска евентуално. - мене ми го донесе една комшика ама стварно незнам каде. Се користи со поминување 2 3 пати под мишка но претходно треба да биде натопен со млака вода. ако ти е некаква утеха ова распрашај се наоколу па собери некоја информација.

Нема решение друже.
Бричи мишка и тоа е тоа.

Јас сум машко и имам 16 години. Од пред една...една ипол година почнав да имам проблеми со потење во пределот на пазувите..пробав со разни дезодоранси..без ефект.
има некој друг како мене..и што да правам?

Иди во Cosmo и купи си Lidera ... не станува збор за спреј , туку за паста која е во тубичка исто како паста за заби ... немаш претстава колку помага !!!

пријателе а освен во Cosmo нема на друго место? по аптеки и така нешто? пошто во мојот град нема Cosmo .. :/

Јас сум машко и имам 16 години. Од пред една...една ипол година почнав да имам проблеми со потење во пределот на пазувите..пробав со разни дезодоранси..без ефект.
има некој друг како мене..и што да правам?

измиј се со топла вода накај пожешка нека биде со сапун под пазувите 2-3 пати и стави дезодоранс, ич нема да мирисаш

пријателе а освен во Cosmo нема на друго место? по аптеки и така нешто? пошто во мојот град нема Cosmo .. :/
Шо ти значи да си „градско дете“ :icon_lol:

А покрај дезодорансите, си пробал со стикче? Потта ти ја претвара во немиризлива вода и нема да ти се лепи :) ја до 16 година имав такви проблеми ама ко почнав стикови ова она неам више :)
try it

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom