Дали лажат децата?

• Креатор на темата Креатор на темата slavica.k
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јуни 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
jas mislam da,i ne treba nikoj pat da gi slusate oni sto kazuvat bidejki mnogu lazat. jas na deca ne veruvam.

Јас мислам не. Душички.

Па нормално дека лажат, ти сега ли откри?

Нормално дека лажат , а освен тоа мислам дека беше негде до 3-та година не ни можат да разликуваат лага од вистина а кој од нас не излажал кога бил дете или сеуште не подлажнува од време на време па макар тоа биле оние ,, бели ,, лаги...

лажат ко ѓупци ..

па не децата ,сите лажеме ..си имаме потреба да ја избегнуваме вистината ..па зашо децата да бидат поинакви ?

Па ние коа сме биле деца не сме лажеле? Сме лажеле секако.
Нормално дека лажат и децата. Секој човек лаже. Што е тука страшно?

jas na deca ne veruvam.
кога би требало да бирам дали да верувам на возрасен или на дете порадо би поверувала на дете...тие лажат ама нема да те излажат за да ти наштетат или за да те стават во поголема каша...они или кажуваат нешто што слушнале или се бранат ако направиле некоја беља...
јас на деца верувам

Па ние коа сме биле деца не сме лажеле? Сме лажеле секако.
Нормално дека лажат и децата. Секој човек лаже. Што е тука страшно?
Страшното е тоа што често им преминува во навика и лажат за се’ што ќе ги прашаш. Гледам по сестра ми и нејзините другарки... што и да ги прашаш обавезно ќе те излажат, ќе скријат од тебе, иако ти се трудиш да ги поднаучиш за нивно добро. И уште ќе те направат будала на здрав мозок.
И не, не мислам на дете од 5 години, мислам на пубертетлија (значи сеуште дете) од 14-15 па и 16 години.

Лажат де. Нормално е тоа. Хехе, коа ќе ми текне голем л'жго бев ко мал :)

Auf ne da lazat... imam edna mala bratucetka 8 godini 2 zbora kaze 3 izlaze... mn se losi malite deca mislam i jas bev los kako mal ama ovie sega sto se.... :drk:

Новиве деца се вансериски :pos:

Иначе и ја ко мал многу сум ги лажел моите. Професионалец сум :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom