B
Borg_Drone
Гостин
И што направија?Јас убаво спомнав дека европскиот народ е овца народ како македонскиот.Европјаните скокаа, рипаа, па ете гледаме пак колежи во Ирска, пак има незадоволства во Баскија, пак имаме незадоволства во Британија, пак имаме незадоволства во Албанија, пак имаме незадоволства во Белгија и.т.н. За Грција па да не зборуваме.....Јас реков немој да споредуваш Европа со Македонија .
Чисто за пример Зоран Талер го фатија го фатија, одма си даде оставка, истрага одма почна . Кај нас со документи со докази за да се уапси цела олигархија изнесоа во Фокус со се Бране и пола сдсм тогашно . Младенчо не ни мрднаат да го убијат само го исчукаа и казнија весникот со 50 000 евра глоба. Бидејќи знаеја дека народот е сервилен и е спремен да голтне се што му се сервира .Никој ништо не зуцна ни храбрата дијаспора. Во европа првин ќе го убијат, потоа следат триста протести, оставки викања церакања, скакање на глава на тие од владата додека не направат нешто во најлош случај а во просечен случај се отвара истрага фрштат оставки и се апси . Кај нас ова ни во најлудите соништа. Европа има демократија бидејќи народот знае што е демократија а не плаче како нас.
И што се случи???Гледам пак истите фигури си останаа на власт.Да не има промени како во арапскиот свет случајно????Кај се тие промени? Наброј ми еден европски политичар кој паднал сега во моментов во Европа од народен удар како што се случи во арапскиот свет, наброј ми една влада не ми набројувај политрони партиски те молам.....Мислиш дека Македонците не протестирале?Дај бе согледај ги малку работите од минатото и направи компарација, види прво кој не тера со сила да живееме и ни се закануваат со секакви сценарија за распад на Македонија.....Кажи ми ти лично колку протести од страна на Македонците знаеш.
Кажи ми, дали Грците до неодамна ги нарекуваа Германците Нацисти по нивните весници....Дали после тоа Германија и даде пак пари на Грција за монетарната политика?Дали Бугарија ти ја споредуваш со Хрватска како подобра држава??
Колку скандали избија во врска со Сименс и Дора Какојани, каде беа вмешани и германски политичари и дали Меркел падна???? Дали Меркел е уште на истата позиција?
И ред други случаи, да не збориме па за браќата.......Јас пак ќе кажам, Македонците не се совршени, ама и Европјаните не се совршени и затоа не во демо срање Европа.Не сме непријатели на Европа
Втор пример разлика меѓу европејците и нас : инфлацијата удри сите кај нас ќутат ко мивки. Од Албанија до Британија се на нозе се дигна и протестираше и сеуште протестира вклучително и тие во Брисел што живеат.
И да имаат проблеми за разлика од нас народот таму има муда и способност да си ги реши кај нас се трупаат. Затоа и нашите се спремни да ја предадат сувереноста и државата на било кој ентитет бидејќи знаат дека не се способни сами да си ги решат проблемите .
Нашите не реков дека не се страшливци, но има и работи кои не зависат од нашите некои работи кои се диктираат токму од твојата демо(н)кратска Европа.Инаку одговорна за сите глупости што се случуваат во Македонија, заедно со овие страшливциве што ги спомнуваш ти тоа да.
Кажи ми ти која влада во Европа падна од сопствениот народ, ете од што велиш дека е толку способен овца европскиот народ, лажен од својата бирократија....