Белгија се распаѓа (апдејт: победија сепаратистите на локалните избори 14-10-12)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Јас реков немој да споредуваш Европа со Македонија .

Чисто за пример Зоран Талер го фатија го фатија, одма си даде оставка, истрага одма почна . Кај нас со документи со докази за да се уапси цела олигархија изнесоа во Фокус со се Бране и пола сдсм тогашно . Младенчо не ни мрднаат да го убијат само го исчукаа и казнија весникот со 50 000 евра глоба. Бидејќи знаеја дека народот е сервилен и е спремен да голтне се што му се сервира .Никој ништо не зуцна ни храбрата дијаспора. Во европа првин ќе го убијат, потоа следат триста протести, оставки викања церакања, скакање на глава на тие од владата додека не направат нешто во најлош случај а во просечен случај се отвара истрага фрштат оставки и се апси . Кај нас ова ни во најлудите соништа. Европа има демократија бидејќи народот знае што е демократија а не плаче како нас.
И што направија?Јас убаво спомнав дека европскиот народ е овца народ како македонскиот.Европјаните скокаа, рипаа, па ете гледаме пак колежи во Ирска, пак има незадоволства во Баскија, пак имаме незадоволства во Британија, пак имаме незадоволства во Албанија, пак имаме незадоволства во Белгија и.т.н. За Грција па да не зборуваме.....
И што се случи???Гледам пак истите фигури си останаа на власт.Да не има промени како во арапскиот свет случајно????Кај се тие промени? Наброј ми еден европски политичар кој паднал сега во моментов во Европа од народен удар како што се случи во арапскиот свет, наброј ми една влада не ми набројувај политрони партиски те молам.....Мислиш дека Македонците не протестирале?Дај бе согледај ги малку работите од минатото и направи компарација, види прво кој не тера со сила да живееме и ни се закануваат со секакви сценарија за распад на Македонија.....Кажи ми ти лично колку протести од страна на Македонците знаеш.
Кажи ми, дали Грците до неодамна ги нарекуваа Германците Нацисти по нивните весници....Дали после тоа Германија и даде пак пари на Грција за монетарната политика?Дали Бугарија ти ја споредуваш со Хрватска како подобра држава??
Колку скандали избија во врска со Сименс и Дора Какојани, каде беа вмешани и германски политичари и дали Меркел падна???? Дали Меркел е уште на истата позиција?
И ред други случаи, да не збориме па за браќата.......Јас пак ќе кажам, Македонците не се совршени, ама и Европјаните не се совршени и затоа не во демо срање Европа.Не сме непријатели на Европа

Втор пример разлика меѓу европејците и нас : инфлацијата удри сите кај нас ќутат ко мивки. Од Албанија до Британија се на нозе се дигна и протестираше и сеуште протестира вклучително и тие во Брисел што живеат.

И да имаат проблеми за разлика од нас народот таму има муда и способност да си ги реши кај нас се трупаат. Затоа и нашите се спремни да ја предадат сувереноста и државата на било кој ентитет бидејќи знаат дека не се способни сами да си ги решат проблемите .

Нашите не реков дека не се страшливци, но има и работи кои не зависат од нашите некои работи кои се диктираат токму од твојата демо(н)кратска Европа.Инаку одговорна за сите глупости што се случуваат во Македонија, заедно со овие страшливциве што ги спомнуваш ти тоа да.
Кажи ми ти која влада во Европа падна од сопствениот народ, ете од што велиш дека е толку способен овца европскиот народ, лажен од својата бирократија....

1. Делот што направија просто подобар живот имаат од нас. Тој не е стекнат од вчера, паднал од небо итн. Имало колење , наденување на колци, атентати, бунтови , демонстрации што јас и ти никогаш нема да ги видиме и дочекаме. Моментално се води пак битка . Немој да мислиш дека борба за права и подобар живот завршува истиот момент кога ќе ги добиеш после следува за да ги задржиш.
2. Се зависи од нас и тоа колку јајца имаме немој да ми речеш дека европа ни ги стави нашиве политичари и европа не кастрираше да ги запалиме сите до една од олигархијата. Те молам немој. Не само последниве 20 години туку последниве 600 години истата песна се пее и врти.
3. Никој не вика дека постои нешто совршено ,викам дека постои 100 пати подобро од Македонија. Немој да ми раскажуваш бајки и прикаски. Се гледа кој што каков народ во вакви времиња кога ножот стига до коска. Пизда народ е пизда народ и триста изговори нема да ве операт .
4. Арапските следуваат промени нивната битка допрва почна . Треба цел систем да искоренат од таму, исто како европејците во 1848 .
5. Ако не се побунеа и не тепаа политичари пред камери мислиш дека досега ќе им беше подобро, неколку пати за малце ќе протнеа наци закони.
6. Нашето ќути трај, наведната глава сабја не сече видовме до каде не дотера.
7. Не постојат божанства кои не крварат и секој народ си ја крои својата судбина . Народов како што гледам си крои прилично неславна судбина.

Па види, бајки и прикаски јас не раскажувам, водам дискусија мислам и нема нешто што е поврзано со бајки и приказни во моите коментари.На Ѓорѓи Колозов приказните не ги раскажувам, а и сигурно дека не зборувам за Хипо и Чипо.

2.Јас те прашав дали досега некоја влада во Европа паднала од сопствениот народ, како тоа што се случи во арапскиот свет.Да дадеше компарација арапскиот свет со Македонија, да тогаш ќе се согласев ама ти ми говориш за истиот европски народ кој може единствено само со терминот овца да се дефинира, жртви на своите бирократи исто како што сме ние тука.Јас не реков дека тоа не зависи од нас, јас реков само дека европскиот народ не е нешто поразличен од македонскиот.Ти ми велиш имале демонстрации и не знам си што, се бореле за тоа, мислиш во Македонија не се бореле за своите права? Па можам зилион видеа да ти дадам од наши протести, и што донеле тие протести тука???Ништо, исто како што ништо не донесоа во Европа.Во Европа животот станува се поскап и поскап, не е како пред 20 години ќе отидеш на печалба и ќе заработиш за да живееш и тука, и кај нив веќе тоа е сменето.Причината е дека снемуваат ресурси, ги трошат....Европската Унија тоне, а народот нејзин ништо не превзема во врска со тоа зошто се овци.

Пизда народ е пизда народ и триста изговори нема да ве операт .
А ти што си вака да те прашам, зошто гледам се издвојуваш од Македонците?
Друго, нема да навлегувам со тебе во тоа кој бил пизда, а кој не бил пизда тоа се ептен долги дискусии кои навистина потсетуваат на „ти си шуга, не ти си шуга“, јас само нешто ќе те прашам:
Сведоци сме на милиони корупциски случаи и во Европа, и на најголемата перална на пари а тоа е Грција, па следи Германија со нејзините пораки за соживот каде еден од министрите на владеачката Христијанска Демократска Унија, говореше дека нема место за исламот во Германија.....
И да, овие глупости што се во врска со соживотот со нашиот соживот ни се наметнати од други, а тоа е од самиот европски државен врв и Америка.
Сепак уште останува прашањето која влада е соборена од сопствениот народ во Европа?

Не само последниве 20 години туку последниве 600 години истата песна се пее и врти.
Е многу убаво, гледам и со кого имам дискусија.Тогаш како ние имаме држава?
Баш тоа ме интересира да видам што ќе одговориш........

3. Никој не вика дека постои нешто совршено ,

Ти благодарам, тоа сакав да го прочитам.Аман веќе од приказните за совршените Европјани......

Не постои совршено нешто направено од човек. Никој не рече дека Европејците се совршени туку подобри - 100 пати.

Отсек МУДА како изгледаат да ти прикажам:

[video] [/video]

Влади кои паднале до сега :

Ирска:
http://www.theglobeandmail.com/news...-agree-to-dissolve-government/article1809478/

Португалија:
http://blogs.reuters.com/trnewsmake...rnment-collapse-complicates-europes-problems/

Да не се споменува колку повеќе дигаат џева толку повеќе права добиваат. Последен пример беше со Албанија решија да им опростат сметките за струја откако за малце ќе влегоа во парламент и умреа неколку души.

Како изгледа безмудњаштво :

kum.jpg

Спореди сега .
Е многу убаво, гледам и со кого имам дискусија.Тогаш како ние имаме држава?
Баш тоа ме интересира да видам што ќе одговориш........
Ви надробија во уста буквално други не самите вие, после тоа 10 години не ви се веруваше дека имате држава ...

И што сега, ако имало протести.......Имало протести во ред, никој не рече дека немало.Дали донесоа некакви промени на Грција тие протести? Не. Дали има некакви промени во врска со пензиите, годините на пензионирање, кастрење на парите за земјоделството? Не.
Кога веќе прикажуваш нешто, ајде еден мал временоплов на работите во МК:

Протестите во 2001, протестите во 1997 година во Тетово и Гостивар, .......А кога веќе толку се силиме, ајде пробај собери најмалку 10 000 луѓе, јас лично ќе одам да те поддржам, од мене ја имаш поддршката....
Немало протести за знамето и името на пример тоа е точно, но за некои работи кои имало искажано незадоволство и имало протести не се промениле.Прво зошто народот наседнал на пропагандата на политичките партии, а второ зошто и курвите бриселски ни го наметнаа тоа.
Како тоа во Ирска и во Англија кога дигаат џева, добиваат права а уште не се задоволни?

Што ги прикажуваш сликите од папата? Јас те прашав како тоа ние денеска имаме држава, ако работиве биле исти последниве 20 години.

Не ми одговори ти за што се сметаш, за Македонец или?

Belgija ima jaka ekonomija, nema da se raspadne nikogas.. Ako sakat i 10 godini neka ostanat bez vlada... Ekonomijata e stolb vo Belgija...

И што сега, ако имало протести.......Имало протести во ред, никој не рече дека немало.Дали донесоа некакви промени на Грција тие протести? Не. Дали има некакви промени во врска со пензиите, годините на пензионирање, кастрење на парите за земјоделството? Не.
Кога веќе прикажуваш нешто, ајде еден мал временоплов на работите во МК:

Протестите во 2001, протестите во 1997 година во Тетово и Гостивар, .......А кога веќе толку се силиме, ајде пробај собери најмалку 10 000 луѓе, јас лично ќе одам да те поддржам, од мене ја имаш поддршката....
Немало протести за знамето и името на пример тоа е точно, но за некои работи кои имало искажано незадоволство и имало протести не се промениле.Прво зошто народот наседнал на пропагандата на политичките партии, а второ зошто и курвите бриселски ни го наметнаа тоа.
Како тоа во Ирска и во Англија кога дигаат џева, добиваат права а уште не се задоволни?

Во Грција симнаа наметнат режим од американците во 70 тите, ја принудија власта реално да се бори против корупцијата (сепак пак ќе паднат) о и битката уште не е завршена како што забележа уште протестираат.Праша патем за колку влади паднале.

Кај нас тоа што се нарекува протест е шетање дадов и пример како изгледа. И кога треба да се буните не се буните.

Болдот: тоа е и поентата народов не бунтовен никад не ни бил. Ниту ќе биде - нема муда.

Чисто вака ме интересира дали воопшто дало плод сабја наведната глава не сече? Бидејќи веќе не знам колку примери ти дадов дека помага тепањето политичари и бунтувањето
Што ги прикажуваш сликите од папата? Јас те прашав како тоа ние денеска имаме држава, ако работиве биле исти последниве 20 години.

Сликата од папата како му бацуваат рака иако ја имаше улога во сјебувањето на земјава уште го му љубат рака . Тони Блер да прошета низ Лондон ако не попие една убава плуканица заради Ирак еве на. Кај нас сеуште љубат раце на таквите политичари и е слика на безмудна нација како изгледа.

Не ми одговори ти за што се сметаш, за Македонец или?
1. Не сум
2. Каква врска има со муабетов?

--- надополнето ---

Влафчо е , остај го. Кења за држава а нема своја.

Не знам дали да плачам или да се смеам :(

Болдот: тоа е и поентата народов не бунтовен никад не ни бил. Ниту ќе биде - нема муда.

Сликата од папата како му бацуваат рака иако ја имаше улога во сјебувањето на земјава уште го му љубат рака . Тони Блер да прошета низ Лондон ако не попие една убава плуканица заради Ирак еве на. Кај нас сеуште љубат раце на таквите политичари и е слика на безмудна нација како изгледа.

--- надополнето ---

Не е до мудата :)

до МОЗОКОТ е! а очигледно, повеќето го немаат...

плави/црвени/жолти... оФци насекаде окулу нас... што сакате повеќе? :toe:
реалноста е оваа...

Во Грција симнаа наметнат режим од американците во 70 тите, ја принудија власта реално да се бори против корупцијата (сепак пак ќе паднат) о и битката уште не е завршена како што забележа уште протестираат.Праша патем за колку влади паднале.

Кај нас тоа што се нарекува протест е шетање дадов и пример како изгледа. И кога треба да се буните не се буните.

Чисто вака ме интересира дали воопшто дало плод сабја наведната глава не сече? Бидејќи веќе не знам колку примери ти дадов дека помага тепањето политичари и бунтувањето

1. Не сум
2. Каква врска има со муабетов?

--- надополнето ---

Абе ова што го спомна 70-тите, дали Грција тогаш беше членка на ЕУ? Мене ми е поентата дали досега некој европски народ во рамките на ЕУ бутнал досега своја власт?Или пак си биле и уште ќе си бидат овци?
За причините ќе ти ги наведам во друга тема зошто и како се овци, еве сега конкретно веќе зборуваме за буткање влада од страна на некоја ЕУ членка.Арапскиот свет е сосема друга тема, тука сме сложни и двајцата.
Наведната глава, сабја не сече, ова често го зборуваше една членка на времето која ја наведна главата пред сите и си отиде.........
За бунтовниот народ, види еднаш ми збореше дека во период од 600 години ние не сме се бунтувале, па сега ми зборуваш дека воопшто не сме се бунтувале........Ќе се решиш ли сега, сме се бунтувале или не сме се бунтувале?
Друго, ти не ми одговори дали некоја европска влада паднала досега со бунтувања.......А ако не паднала тогаш значи пропагандната машинерија на Европа работи, а чим работи значи се перат мозоци на европски граѓани.
Па ти гледаш ли прво што се случува во Европа, еве ти типичен пример:
http://kurir.mk/svet/region/24730-Ketrin-Eston-potpisa-odluka-za-kaznuvanje-za-urivanje-na-BiH

Кетрин Ештон потпиша одлука за казнување за уривање на БиХ

Некоја си госпоѓа бирократка од ЕУ ни продава бајки и приказни за соживот со „законско“ (ако може така да кажам) присилување (истото што се случува во Македонија) на луѓето да живеат во едно така наречено мулти културно општество.Па дали е таа нормална, прво вака само ги загреваат тензиите, му наметнуваат на човек нешто со сила.Типичен пример за Македонија, еве како ЕУ бирократите ги решаваат проблемите, тоа што ти викаш дека само македонските политичари биле виновни.Тие се виновни, ама сите знаеме најголемиот дел од гомната од каде доаѓаат, од вакви си прокламирани европски госпоѓи кои им го перат мозокот на своите граѓани и во самата Европа.......Па јас сум имал лично искуство со Австријци да дискутирам и да ми зборуваат секакви работи за соживот, делење приказни тука за соживот, а кога и спомнав дека Франција, Германија и Британија рекоа дека мултикултурното општество е мртво, тогаш упс извини.Епа упс, на вас ви го перат мозокот вашите клептократи време е да ги урнете, не ни размислуваат веќе таму што прават....И од ова тука пропаѓа приказната за европската демократија....
Тоталитаризам, што би рекол некој љубител на Фрчко бидејќи нели Платон (грчки хомосапиенс) промовираше вечни идеи и идеална држава па од него сите гомна за екстрадиција, непомош на хендикепирани, концентрациони логори и уште многу други работи.
Тоа е денеска Европа, а ова го гледаат европските граѓани и ништо не превземаат во врска со тоа.

Од кога се распаѓаат... никако да се распаднат.

Полека трулеат. Немаат влада 15 месеци. Како паѓа Унијата така и тие. А споменатиот монарх го прекинал џаболебарање во Франција и дотрчал дома заради кризата. Постоечкиот премиер, т.е. стариот, Ив Летерм, решил да бега на некаква функција во OECD.Ова било последен обид да создадат влада.

Еве да видите каква кратура им е крал (Алберт Втори). Кога ќе ми текне дека вакви беа поставени во Грција и Бугарија, и кумуваа на поделбата на Македонија...

HM_King_Albert_II%2C_King_of_the_Belgians.jpg

http://www.expatica.com/fr/news/fre...home-amid-crisis-political-source_175339.html

Ако трулат тогаш ова е најбавното трулење во последниов век на инаку многу брзи промени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom