XAMPP, WAMP, Unifrom Server?

• Креатор на темата Креатор на темата Marv
  • Време на започнување Време на започнување
Ајт да ја активирам малце темава :).

Се префрлив на Убунту синоќа, на 10.04 и инсталирав LAMPP и кога идам на localhost све добро си покажува дека работи, али кога ќе пробам да пристапам пример до localhost/wordpress и да го инсталирам ми дава „Object not found!“. Проверив да не сум згрешил папката кајшто треба да ги ставам али не е, таман си е во htdocs. Чаре?

Му ги инсталира сите потребни модули ?
Исто така треба да овозможиш привилегии и такви чуда...

Или пак еве ти туторијал како да инсталираш LAMP на Linux, па види што си пропуштил (ако нешто си пропуштил). Кај мене одлично си работи и за PHP и за Python и за Perl (за Python и Perl посебно ми е конфигуриран).

Какви катастрофални грешки правам денес, није могуќе... :tapp: :kesa:
Во друга папка lampp сум ги ставам скриптите, а на сосема друго место е серверот... :jaj:

Сепак фала :).

Луѓе денес цел ден инсталирам wamp, xampp...., т.е. прво инсталирав wamp и се' како шо треба, ми се отвара localhost, али ко идам на phpmyadmin нејќе, грешка #2002 ми дава... Барав по нет, подесив се', т.е. се' си беше подесено у config.inc и у my фајлот.... менував порти, наместо localhost пишував 127.0.0.1 у config.inc фајлот.. демек за Windows 7 тоа можело да биде проблемот... и Windows Firewalls го подесив да е исклучено за wampot, па избришав wamp, инсталирав xampp и пак истото... Apache работи, MySQL не... а wampot е подигнат целосно, зелен си е... не знам што е проблемот :/, има нешто со sql поврзано, знае некој? Tnx однапред... А да и инсталирав на друг pc на ист начин, се' си беше ок... Проверив порта на 80 само wamp слуша...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom