СП ракомет: Македонија во групата на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Веб-сајт
www.demirhisar.gov.mk
На 21-то Светско првенство во ракомет, кое следнта година ќе се одржи во Хрватска, Македонија ќе биде дел од групата „Ц“, каде се наоѓаат уште селекциите на Германија, Русија, Полска, Тунис и Алжир.

Вака одлучи жребот извршен на плоштадот „Бан Јелачиќ“ во Загреб, што не им донесе среќа на „Црвено-жолтите“, со оглед на тоа што Германците, Русите и Полјаците се фаворити за првите три места кои овозможуваат пласман понатаму.

Прилично тешка група за Македонија.

Другите групи се:

Група А
Франција
Унгарија
Словачка
Романија
(Некоја од Америка)
Австралија

Група Б
Хрватска
Шведска
Шпанија
Кореја
Кувајт
(Некоја од Америка)

Група Д

Данска
Норвешка
Египет
(Некоја од Америка)
Србија
Саудиска Арабија

Како не се паднавме у д ебате среќата шо сме.Ко за инат мора да се паднеме во најтешката група.Колку толку ќе имавме шанси во д ама ај важно сме на светско.

Шо има везе. Минимум 3-то место зимаме во група.
Пред нас може да бидат само Германија или Русија. Се кладиме? :)

Подобро играме со подобри. Секогаш било така и секогаш ќе биде.
Македонски менталитет. Губиме од послаби, а им пркосиме на (условно кажано) појаките.

А зошто да не ги тепаме русите.На последново европско беа дрва.А се мислам дека ќе го јадеме од полска.Со црна гора играа нерешено,а сеа црна гора не дека се слаби ама пак можеме да извадиме некој резултат во групава.

Ние ќе бидеме изненадувањето во групата!:vozbud::vozbud::vozbud: ...Никогаш не поминуваат тие што се и очекува да поминат...

Сигурен сум дека ќе ја поминеме групата и покрај тежината.Ќе бидеме изненадување на првенството!

Леле, навистина сме малери :icon_frow! Сепак, имаме добар тим и ако им тргне можеме да се пласираме понатаму! Имаме квалитет... само да не паднат психолошки :icon_conf.

Доста со новинарско плачипичкосување кое само негативно им влијае на спортистите. Со кој и да се паднеме е исто, завршница на светско е, нема слаби противници.

izklucitelno teska grupa ama mislam deka ke odime ponataka.prvite 3 odat taka?

Абе, ќе го окркаме од Германците. Со Русите и Полјаците може ќе изиграме нешто како што треба. Овие афричките арапи, би требало да ги тепаме.

мене ми кажаа дека имало 3 полски ракометари кои биле мн. јаки. за германците ми кажаа дека и се мењало генерацијата, и нешто биле млади и немале врска:pos2::pos2:, аха да да... и ми кажаа дека некој од германија, русија и полска ке тепаме. абе според мене сите ги тепаме. добро не сите, ама мислам дека ке имаме 3 победи, 1 нерешено, и 1 пораз.
Алжир ке ги тепаме, тоа сигурно!
подобро шо се многу јаки, зашо на слаби се опуштаме и правеме грешки!
вака со појаки нема опуштање!!

Главата горе нема плачење,кој паднал-паднал.Сите што стигнале на СП се јаки така да и ние не сме случајно на првенствово и имаме што да покажеме!

uhhh, pa mozevme i podobro da pomineme...ama kako i da e,srce na teren ,poso samo toa e nacinot da se stigne do pobedata protiv uslovno pojakite ekipi....

so rusite i poljacite mozeme da se nosime samo ako sme fizicki spremni kako i oni a so germancite malce potesko....ne smeeme da go potcenime tunis koj ima fantasticni poedinci ama se poslabi kako kolektiv i ne treba od pocetok da im se pokazat zabi...a alzir mislam deka kje go tepame.......

Тешка група, многу тешка но тоа е, нема враќање назад. Освен со Германија, со другите мислам деке можеме да се носиме!

Можевме и полесно да поминеме ама тоа е, нема веќе назад.Идеме напред само храбро ако играат како што знаат и ако изгинат на терен ќе биде се како што треба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom