Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На пробната имав 89 поени по англиски, а 49 по македонски. Штета што не можев да полагам англиски и утре.

Добро бе, има некој што избрал математика напредно ниво (освен мене де:zid:)

Јас ќе полагам напредно ниво утре. :)
Ај со среќа на сите, да се надеваме дека ќе се лесни. :smir:

имат некој си 500 деца напредно шо имет... прееска читав то...

utre , episode 2 ,angliski......

na probnata iznenaduvacki angliski bev za 10 boda podobar od makedonski.....

ne se zamaram mnogu, mislam deka nema da bide mnogu tesko i deka i toa kje pomine a posle kje bide polesno so internite..........
иначе некој по 2 пати шо се јавиле на тој бројот во бро за резултати од пробната, двата пати различно им кажале...:toe:
ај кршете нозе утре:vozbud::vozbud::vozbud:

имат некој си 500 деца напредно шо имет... прееска читав то...

иначе некој по 2 пати шо се јавиле на тој бројот во бро за резултати од пробната, двата пати различно им кажале...:toe:
ај кршете нозе утре:vozbud::vozbud::vozbud:

abe ,ja bev do kaj niv.....ne se javiv poso nemase sansi da dobijam.......

angliski imav 79 na probnata.....sea ideme na pojse.........

Ајде Среќно на сите матуранти утре без разлика што полагаат.
Јас полагам Англиски.

Ајде со срека на сите, па утре вечер се читаме со коментарчиња како сме поминале :)

И јас полагам англиски, страв ме фака се надевам дека ке биде добро

хеххее епа ајде со среќа нека ни е.. да кршиме раце нозе глаа шо и да е само да поминеме.. бај д веј мене искрено повеќе ме фаќа страв за англиски него ли македонски.... не дека незнам.. него ... шознам ме фаќа некоја трема бе маме му .... ај ваљда ке иам добра менторка па ке може да комуницираме....

Прееска англиски го решавав повторно пробниот тест, и мислам дека освен 2-3 трик прашања и модалните зборчиња не наидов на некои потешкотии , така да кој има земено утре енглески нека си ужифка зашто тестот е изи, верувам дека сите глеаме амерички филмови : )

Сеа се вратив дома од школото.. Анлиски решив за 31 минута. Полесно од обичен тест или писмена беше матурава.:tapp:

хахаха англиски не да беше лесноооо леснооо прелесно... поготово тоа есеите.. 2 есеа по 25 бода.. ТОПОИНИ :):):) бај д веј мода да ви кажам дека СЕ ДУПНАВ од препишување и покрај тоа шо ни беше строг менторот.. несмеевме да писнеме ама тој пред мене ѓо седеше ( господ здравје и берикет да му даде :pos2:) е најдобар у генерација... и македонски и англиски препишував од него се договориц црвениот лист да го остаи на страна и еден по еден одговор сите си ги пишував.. лагано натенане :) ај сеа малку за вас... кажете како поминавте ово оно...... ТЕСТОТ е за :tapp:

Јас супер пројдов Француски, не беше тешко, за еден саат решив и пополнив...
Немаше препишување, ама од друга страна - немав ни потреба да се трудам да препишам...
:)

Ајде, уште философија и математика...

супер поминав!!! англиски, ама навистина беше прелесно...многу полесно од пробната! тогаш имаше некои фразални, ваму-таму, а сега ништо...некои обични зборчиња...и текстовите ги напишав. и точни ми се по структура, е сеа може да има некоја грешка граматичка, ама би требало некаде по 20 бода да имам на двата, ако не повеќе! а од овие со заокружување, најмногу 5 може да ми скратат, мада не ми се верува, ама ај да бидам ептен оптимист...значи би требало 5 да зиам...али ќе видиме...вечер се пијанчеме!!! а за тие интерните понеделник - вторник ќе почнеме!

pak kje pominam podobro angliski otkolku makedonski....lesno bese osven 1-2 stvari so bea trik...ne se zamarav,popoleka resavav, eseite mislam deka mi se dobri i deka ne bi trebalo mnogu da mi zakonat tamu.....

sea polesno se dise, internite bi trebalo da idat polesno od ova ama ne znam dali moze da bide polesno od ova poso poteski testovi resavav u osnovno....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom