Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
„Божествена комедија“ припаѓа на хуманизам, претставници на хуманизам се Данте, Бокачо и Петрарка, а на ренесанса Шекспир и Мигуал Де Серевантес. :)

Целиот период се вика Хуманизам и ренесанса, така да што и да напишеш нема да згрешиш.

Како можи со какото да се мексиканци нека ми објасни некој јас шпанци зокружив??:icon_lol:

Целиот период се вика Хуманизам и ренесанса, така да што и да напишеш нема да згрешиш.

Е добро, да. Во некои учебници ги имаат поделено па затоа корегирав.

а знае ли некој како оди бодовниот клуч!?
слушнав од професор дека се чекаат најпрвин резултатите, а потоа ќе се одредува клуч...:icon_conf

не беше темава за спамерот ??
ај некое искуство од овие шо бојкотираа

Нема такви бе.:)
Бодовниот клуч мислам дека беше:
0-30=1=дојди у август
31-54=2
55-75=3
76-85=4
86-100=5
Бар ја така мислам!?

Бодовниот клуч не е напраен ке се напрај тогаш кога ке се прегледаат тестовите така пишеше на нет

е, walker girl, тотално си во право! за тоа оти веќе се е поминато и неможеме да смениме!
што било, било, сега ништо нема да промениме! па, така да, тури му га к*р шо викаме ние! во сабота гледајте да поминеме со лесно...

п.с. ме зезна нешто цитирањето :pos2:

Едно прашање.Колку бода треба да имаш за прелазна оценка?

ти пишит горе... не е одредено...да прегледет све, да видат како се движиме па после ќе одредат...али отприлика околу 30 ќе е за 2ка:toe:

Што слушам бре, на браќана од другата страна и професорите им помагале. :icon_eek:

Што слушам бре, на браќана од другата страна и професорите им помагале. :icon_eek:

Па добро нив не го краси некое големо знаење по “мајчин’’ јазик :):) али затоа Англиски лом ке напраат,a за математика па да не праиме мубает :):)

Видов на страницата за образование и ги има напишано бодовите и оцените како ќе бидат.http://www.bro.gov.mk/modeli.htm

Како можи со какото да се мексиканци нека ми објасни некој јас шпанци зокружив??:icon_lol:

Вака:

Прашањето беше “Кои први го користеле какаото?“. Беа наведени Мексиканци, Шпанци и Французи како можни одговори. Е сега, во текстот убаво стоеше дека први какаото го користеле Мексиканците, го пиеле горчливо, ги користеле зрната како платежно средство, и тн; а Шпанците кога дошле и кога го пробале се фасцинирале како таа чудна напивка им давала сила да издржат цел ден на бојно поле. Затоа тие земале какао од Мексико и го однеле во Европа. Значе Шпанците само го донеле во Европа, а први го користеле Мексиканците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom