Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
е ок може ли да објасните? знам дека свршените глаголи одат со префикси
јас трчав - несвршено јас читав- несвршено
јас истрчав - свршено јас прочитав- свршено
да, трчав, читав, ама можеби уште читам и уште трчам
но истрчав, значи било и завршило. прочитав, толку. не читам веќе.
по таа логика најдов ми звучеше несвршен, а пронајдов- свршен.
извинете за офф топикот:kesa:
Јас тука си играв еци - пеци пец...Кои зборови се неправилно напишани : здравство, срам, взаемно, стравотност или како беше оној последниот, не ми текнува сега
Бај д веј, како го напишавте ова со зборовите бе? Кои зборови се неправилно напишани : здравство, срам, взаемно, стравотност или како беше оној последниот, не ми текнува сега
и јас го подвлеков взаемно зошто мислам дека е заемно, затоа што др беа правилно напишани, и стравотност е правилно напишан,но мислам дека не е лит збор и можда има некоја замка тукаЈас тука си играв еци - пеци пец...![]()
на крај го чкртнав взаемно... мислам оти е заемно а не взаемно.. а и да е взаемно неможе да е него ќе да е в заемно... незнам, стварно незнам... може и грешам со постов... али стварно незнам...
другите ми се чинат точни...
за замка сто посто сум сигурен дека имало...и јас го подвлеков взаемно зошто мислам дека е заемно, затоа што др беа правилно напишани, и стравотност е правилно напишан,но мислам дека не е лит збор и можда има некоја замка тука![]()
Не примети дека секаде кај што имаше да се допише има 2 квадрата? Тоа е затоа што секој тест го прегледуваат двајца.Абе могуче и мамка да беше тоа. Имаше на страната 2 квадратчиња за поени па викав да не се два збора
Исто и јас мислам, го подвлеков стравотност...Инаку взаемно мислам дека е правилно, а стравотност треба без В.
не, не, еден збор е... еден е точниот одговор... инаку за тие квадратчиња ако запримети на секое прашање го имаше! Тоа е затоа што два пати се прегледуваат тестовите како што знам... првиот пат мине од професори, а вториот пат од министерство како што знам... или така нешто беше... секој си ја дава својата оцена во тие квадратчиња... едното за проф. другиот за од министерство или кој и да е втор што прегледува што е на повисока фунскција!Абе могуче и мамка да беше тоа. Имаше на страната 2 квадратчиња за поени па викав да не се два збора