Склекови

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не сум осетил некоја разлика некако исти ми идат.
Оф топик:ако нема тема за стомачни да се отвори.:smir:

Мислам дека темата треба да се премести во здравје.
И да ги прашам поискусните.Како е по ефикасно да се прават склековите, побрзо или побавно?

Нормално дека побавно е поефикасно да ги правиш а за тоа што викате со ногите нагоре е дефинитивно полесно.

па има повеќе видови на склекови и секој за различен дел на рамениот појас и градите има со широки раце, со раце во висина на рамената, споени дланки,па од висина надоле,па нозете на тло рацете на повисоко на пр.на стол,па потоа има со пропаѓање меѓу столови или што и да е,па после има да се почнува од доле но не се допира тлото него на некои 10см. од земја а завшува исто така на 10 см. па потоа нњкој кажа со одбивање али пробај да плеснеш со рацете,па има склек од стој на раце и мислам дека се доволни од овие по 20 значи 1 серија од секој вид па нека помине 1 месец па ќе правиме муабет ова искуство говори

Правев 4 месеци секој ден порано по 60 склекови со рацете 90 степени према рамењата. Многу ми се зголемија рамењата и реков доста е :D Нејќам ка бик да станем

И да ги прашам поискусните.Како е по ефикасно да се прават склековите, побрзо или побавно?

ако сакаш да осетиш права болка.. :) во делот на спуштањето, спуштај се бавно! споро! да трае околу 4 секунки, а потоа експозивно крени се горе.. повторувања - колку што можеш..пробај.. ти гарантирам ке зажалиш.. :) :)

Правам склекови комбинирано со стомачни. 3 серии по максимален број на повторувања, инаку ги правам на три стола. На два ми стојат раците на третиот нозите, и спуштање до земја(за дефиниција на градите).

Sklekovi - ama pravilni

Najefikasno e da se pravat posporo ama mnogu e bite i na4inot na koj se pravat. Ne treba racete dodeka se krevas nagore da gi ispravuvas skroz zatoa sto taka gi odmaras muskulite (a toa ne e poentata), znaci treba koga se krevas da ne se krenes skroz nego do pola za da bidat racete celovreme optereteni. taka se postignuva najdobar efekt. i eden ekstra sovet: ne e ubavo non-stop da se pravat samo sklekovi treba da se pravat najraznovidni vezbi :)

наеднас имам напраено 60 :helou::salut:

Едно време правев 5 серии по 50 склека дневно.
И можев 100 да направам кога ќе ми текне.

Сега...25 и тоа со мачење... :kesa:

Веќе три месеци ги правам секојдневно, почнав да ги правам по 50на ден, па префрлив на 100 и сега ги правам по 200 на ден и да ви кажам многу сум задоволен од резултатот. Иначе на почетокот правев по 10 во серија а сега правам по 20 во серија, И сите овие видови на склекови што се напоменати погоре ги правам, само никако да го направам тој како на Роки, имено и заради тоа почнав и да ги правам, али кај и да е за месец-два ќе бидне. Истотака тешко ми беше со тој со два прста али сеа иде ко алва.

не правам склекови... замена за тоа ми е бенчот во теретана :smir:

иначе не ми одат баш склековите... иако одамна немам пробано и мислам дека сега подобро ќе ми одат сепак повеќе од 20 во серија тешко би направил

Порано не можев ни 3 да направам.Потоа едно време вежбав редовно и можев 60-70 во неколку серии да ги направам.Сега најмногу 20:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom