Македонец ја побива теоријата на Ајнштајн!

• Креатор на темата Креатор на темата ^Exotic^
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај сега има уште еден Македонец кој е подобар од Ајни :helou: ...

А мене овој линк ми вика Сервер Ерор ...

И мене не можеше да ми отвори, па замолив друг да ми го даде линкот.Инаку линкот е тој.Појдете на сајтот на Време и ќе видите.А кој е тој другиот подобар од Ајнштајн?:helou:

И мене не можеше да ми отвори, па замолив друг да ми го даде линкот.Инаку линкот е тој.Појдете на сајтот на Време и ќе видите.А кој е тој другиот подобар од Ајнштајн?:helou:

Да ја прочита темата сам ќе се јави :pos:

Дали е ова човеков што наместо таа некоја си теорија не ја пресметувал со x и y оски, туку и со z-оска(значи 3Д)?

Прочитав во Време дека физичарот Пеев ја побил познатата Ајнштајнова теорија.
Што мислите за ова?

Нема потреба да се мисли. Чиста глупост и новинарски сензационализам.

За истражувањата на Пеев за микросветот и за макросветот, на кои работел повеќе децении, интерес покажала американската Академија на науки, која што за истражувањата за да се потврдат заклучоците на Пеев досега вложила околу милијарда долари.

Мислам,која е смислата на статијава,милијарда долари за да се потврди теоријата.
Кај отишле само,не ми е јасно :pos:

Луѓе, ова го немам направено јас:pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2:

Абе какво побивање!?? Овој ја потврдува теоријата на Ајнштајн во врска со тоа дека вселената и човечката глупост се бесконечни!!
Доказ за ова е тоа што го напишал Пеев:
-брзината на течење на времето ( нели брзината е зависност од времето?..па така ова е глупост )
-Масата на просторот ( Нели масата е мерка за инертност..е сеа каква инертност има просторот?... )
-Променлива брзина на времето?! ( незнам за него, ама според моите теории, времето тече константно. „Брзината“ на течење на времето зависи од магнетниот пермеабилитет и диелектричната константа на празниот простор, т.е. вакуумот.Од тоа дека м.п. и д.к. на вакуумот се константни следи дека времето нема променлива „брзина“...го побив Пеев, нели?:pos:)
Доволно е?
Ако не е, тогаш треба да ми најдете се` што напишал Пеев, во .пдф формат и на македонски..

А ова со милијардата долари мислам дека го згрешиле бројот на нули...

-Масата на просторот ( Нели масата е мерка за инертност..е сеа каква инертност има просторот?... )
.....
Доволно е?
Ако не е, тогаш треба да ми најдете се` што напишал Пеев, во .пдф формат и на македонски..

Maла инертност, на пример?

А зошто мислиш дека мене на пример би ме интересирало твоето лично поимање на теориите на некој си Пеев, како и нивното побивање врз база на извадок од весник? Уште повеќе, дека би се впрегнал да барам негови трудови и да ги поставам како тези за да можеш да ги побијаш? Спушти се на земја малку дечко.

Maла инертност, на пример?

А зошто мислиш дека мене на пример би ме интересирало твоето лично поимање на теориите на некој си Пеев, како и нивното побивање врз база на извадок од весник? Уште повеќе, дека би се впрегнал да барам негови трудови и да ги поставам како тези за да можеш да ги побијаш? Спушти се на земја малку дечко.
Т.е. нула?
Ако тоа се стави во некоја формула, резултатот ќе биде нула ( секој број помножен со нула дава нула )...сега ќе речеш дека не мора да множи...епа ако не множи, тогаш зошто би се користела во формули?

Не мислам, но мислам дека некого би интересирало.
Ако никого не би итересирало, тогас мене ме интересира што мислите за ова.
Па...и во весникот има некои информации, кои можеби ми се доволни да почнам од некаде...
Ок, на земја сум.

Ајнштајн е побиен уште пред да воопшто искочи со негова теорија.

nikola.b напиша:
Пеев ниту ја побил Ајнштајновата терорија, ниту Америка и Кина се заинтересирале за него. Уште помалку пак има средства добиено.
Истата реакција за неговата нова теорија ја добил и кај нас и надвор од Македонија... неоснована бесмислица.

Пеев е иднината на Агора.
A ti go znaesh ova, bidejki..? [dopolni]

Inache batali go ovoj stara zagora.
Go razgleda matematickiot del? Chisto me interesira. Isto taka, shto imash zavrsheno? Mozhesh da go razberesh priodot na problemot so tvoeto znaenje (shto imash tochno zavrsheno?) ?

таквите луѓе не смее државата да ѓи испушти. нешто што е вообичаено во Македонија.

A ti go znaesh ova, bidejki..?

За да било која образовна и научна институција во светов те смета за научник мора да имаш објавено научен труд, макар и во некое локално списание (journal).

Ако се работи за голем доказ (побивање на Ајнштајновата теорија) во кој веќе се вложени милијарда долари, научниот труд (и видувања на истиот) ќе бидат објавувани во многу други списанија.

Траг дека Стефан Пеев некогаш објавил било каков научен труд не постои.

Постои научник М. Пеев кој објавува трудови од областа на физиката. Ако господин Стефан си го сменил името, тогаш грешам.

И покрај другото, ќе добиеше Нобелова награда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom